Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 69

• 30 095
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Долче за В12, аз съм доволна от подезичните на Солгар, последно за детето бях взела спрея на БетерЮ
Тези съм ги набелязала, но търся и евентуално още някой и ще решавам кой точно ще е следващият.🙂
Джерами, с кой Б 12 предозира?🤔

# 556
Здравейте на всички, вчера бях на ендокринолога, с хиповункция съм по принцип, пия Елтирокс ин по 50 мг всеки ден. Отидох, защото имам някакви симптоми и търся причината,. От два месеца започна да ми трепери лявата ръка, сега от време на време и дясната, имам и вътрешно треперене на цялото тяло понякога. Болки в мускулите от време на време, тревожност. Това започна след прекаран Ковид. Бях и на невролог, изписа ми грандаксин, от нервите било уж това треперене, но на мен някак си не ми се вярва. Пуснах си и няколко изследвания, ако някой разбира може ли да ги погледни. По принцип съм и със инсулинова резистентност, но съм на хранителен режим вече почти 11 месеца, свалила съм 20 килограма от 78 сега съм 57. За сега не пия хапчета за нея, но може и диабет да имам, ще се изследва след седмица за да видим какво се случва. Ще прикача изследванията, ако някой види нещо, което може да ми помогни, ще съм ви благодарна. Да ви кажа от форума научавам много повече информация, отколкото от докторите. Благодаря ви предварително и извинете за дългият пост.

Висока Ви е дозата, затова имате вътрешно трептене. Намалете малко, например с 6 мкгр. на ден или редувайте 37,5/50 мкгр. И аз съм имала такива усещания, когато ми е в повече хормона. Пробвайте! Това е начина. Ако се почувствате по-зле, винаги може да се върнете на старата доза.

# 557
И аз имам на моменти вътрешно треперене, тревожност и висока възбудимост от всичко. Правя резки движения, имам прекалено много енергия, местя си краката постоянно. На моменти съм леко раздразнителен и агресивен. Това стана напоследък и особено сутрин след като изпия еутирокса.
Намерих някакво решение и това е да потичам малко и така се успокоявам.
Другото е, че вече 2 месеца устните ми са зле. Постоянно се белят, болят сякаш имам иглички в тях и са червени. Мазах ги с кортикостероиди, бепантен, вазелин, прополис и какво ли не, но не се оправят. Храня се много добре и риба 3 пъти в седмицата, включително мазна. Защото бях чел, че при такива състояния трябва да се пие рибено масло. Та вече си мисля, че от щитовидната нещо…
И аз съм горе долу така с устните и около тях ми се лющи кожата. Мазах се с Елоком и сякаш ми помогна, но временно. Не е хубаво да се ползва дълго и като го спра пак ставам така. А риба 3 пъти в седмицата не е ли много? Вярно, че е полезна, но нали съдържа повечко йод и мисля, че не трябва да прекаляваме. Знам, че е по-добре да е речна риба и да се избягва така прехвалената сьомга.

И аз го имам този проблем с устните. Изтръпват, след като изпия хормона и после минава. Понакога през  нощта също. Забелязала съм, че го усещам повече, когато съм в покой. И под долната устна ми се лющи кожата и сърби понякога. Когато бях в тежко хипо, ъгълчетата на устните също се цепеха и нямаше зарастване. Не съм намерила причината, но съм сигурна, че е свързано с щитовидната. Може да има нещо общо с антителата. Като са ме гледали на ехограф казват, че е много кръвоснабдена, т.е. агресивно атакувана. Та затова си мисля, че понеже този участък е близо до щитовидната, тази разрушителна атака влияе някак. Моите антитела са много високи, де. Особено МАТ - не ги лови машината в лабораторията.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 10:34 от Roxxdm

# 558
Цепенето на ъгълчетата на устните обикновено е от дефицит на вит Д и дисбактериоза на организма.

# 559
Цепенето на ъгълчетата на устните обикновено е от дефицит на вит Д и дисбактериоза на организма.

И аз така подозирах, че е от дисбактериоза в стомашно-чревния тракт. Защото по това време имах и подувания, газове.... След като оправих хипото, всичко се оправи.

# 560
Да, това поне е лесно. Започваш пробиотици и за около месец нещата започват да се подобряват.

# 561
Аз съм чувала за недостиг на цинк при цепещи се ъгълчета на устните.

Възможно ли е от хипото да получа гадене през нощта? За пръв път ми се случва, снощи. Събудих се с неприятното усещане, но с упорито преглъщане и дълбоко дишане потуших нещата. Или пък да е хипогликемия?

# 562
Здравейте, с Хашимото и хипофункция съм с комбинация с метаболитен синдром с ИР!
Тъй като масовата диета с малко въглехидрати не ми действа за намаляване на килограмите от понеделник спрях млечни, всякакви зърнени, бобови, ядки и яйца!
Спортувам принципно.
Първоначално идеята беше за 30 дни. Но сега съм изкушена максимално да отделеча въвеждане на прясно мляко или да не въвеждам въобще прясно мляко и глутен. Според вас това правилно решение ли е?

# 563
  • София
Аз съм за изключването на глутена изцяло. Млечните ги махнете за 6 месеца, за да видите как ще се отрази на организма ви.
Аз след такъв период върнах козите продукти и съм ОК. Гледам да не прекалявам де…
А защо сте спрели бобови, ядки и яйца?

# 564
Аз съм за изключването на глутена изцяло. Млечните ги махнете за 6 месеца, за да видите как ще се отрази на организма ви.
Аз след такъв период върнах козите продукти и съм ОК. Гледам да не прекалявам де…
А защо сте спрели бобови, ядки и яйца?
Бобови- страшно много ме боли корем от тях.
Ядки- имам страшна лакомия към тях и ми е по лесно да ги спра.
Яйца последно ядох в неделя- омлет за закуска със плочка сирене и домати и краставици без мазнина (зеленчуците) и ме боля корем доста. За първи път ми се случва. А аз самата съм много склонна да ги върна пробно след 14 или 30 дни да видя

# 565
Някой, който е пил келп, дали е имал чувството, че му влияе диуретично? От 21.04. го пия (на Nature's way е моят), преди няколко дни започнах да имам такова чувство. Питам, защото на мен един от симптомите на нисък Т3 ми е задържане на вода, подпухване (особено сутрешно), а това нещо- да задържам вода и да подпухвам- беше много нетипично за мен преди хипофункцията...Когато включих Л-тироксин, а и при увеличаване на дозата винаги също се освобождавам от доста вода, изчезват подпухванията...Общо взето, това ми е един от ориентирите, че съм на правилната доза. Също така, откакто имам хичофункция ми се случва, когато се ядосам/разстроя за нещо, да забелязвам, че лицето ми подпухва почти веднага- особено видимо е около очите, защото по принцип нямам паднал клепач, а там така подпухвам, че няма как да не забележа...
Изтръпване на устни, лице, ръце, сковано лице имам сутрин, докато си взема хормона и се пораздвижа (но понякога нямам такива усещания). Не мога да разбера дали от хипофункцията, от Б 12 263,5 или и от двете заедно...
Мисля, че е по-вероятно да боли корем, ако зеленчуците не са ок, отколкото от яйца...Е, освен ако яйцата не са препържени или приготвени в неподходяща мазнина...Особено доматите ме усъмниха- предимно "пластмасови" виждам все още и се въздържам от покупка.

# 566
Яйцата бяха от блок маса в хотел. И не мога да гарантирам за мазнината. У дома принципно не ядем слънчогледово олио от повече от година. Само по заведения, което е радко

# 567
Здравейте!Ще помоля за мнение за тези резултати.Само това е изследвано.Благодаря предварително!

# 568
Stella, най-вероятно са се "вдигнали" киселини по хранопровода по време на сън. Освен това, на мен така ми се сгажда нощно време, 2-3 дни преди цикъл от известно време.

Dolce, при мен келпът има нещо като лаксативно действие. Започна ли да го пия, ми се дохожда леко и безпроблемно. Тъй че не е изключено при теб да действа диуретично. И единия, и другия вариант са свързани с изхвърляне на течности. При мен също се коригира подпухналостта.

Здравейте!Ще помоля за мнение за тези резултати.Само това е изследвано.Благодаря предварително!

Хипофункция.

# 569
Бонго, през първите дни нямаше чак такъв осезаем ефект. Или аз не съм обърнала внимание. Но от почти седмица като стана сутрин и се чудя откъде толкова течности....🙂 Направи ми впечатление чак като се случи 2-3 дни поред. За лаксативно действие не мога да преценя все още, понеже аз там нямам проблеми и всичко се случва лесно. Нещо като лек запек съм имала само при много нисък Т3+ доза Л-тироксин, която ми идва недостатъчна. Но диуретичното действие е много подчертано- легнах си с едни килограми, а на сутринта като се премерих след ВЦ бях -1,8 кг. Обикновено съм точно с 1 кг по-малко сутрин спрямо вечерното тегло (тегля се точно преди лягане- стар навик).
Четох, че келпът е едно от нещата, които помагат за по-добра конверсия на Т4 в Т3, което на мен ми е основният проблем. Дано да е така...

Общи условия

Активация на акаунт