Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 69

• 30 084
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
Забравих кой е писал за задуха и гаденето през нощта, но съм почти убеден, че са киселини.
Така става в началото. Едно като буца някъде по хранопровода, тежест, гадене и напъни да дишаш по-учестено. При мен така ставаше без да ми идват парещи киселини. Пих хапчета, не ми помогнаха. Само потушиха за кратко нещата. Започнах да си получавам и баш киселини. Малко по-късно пуснах за хеликобактер и беше отрицателен. В един момент ми мина от самосебе си и да чукна на дърво нямам такива проблеми вече.

# 571
Спирала съм млечните най-дълго за три месеца. За сега не мисля повече да ги изключвам, но ендокринолога и ортопеда ми казаха да се ориентирам към нискомаслени продукти такива.
За яйцата, не си правете изводи по храна, която сте яли навън, защото не е ясно как и с какво е приготвена.

# 572
...
Четох, че келпът е едно от нещата, които помагат за по-добра конверсия на Т4 в Т3, което на мен ми е основният проблем. Дано да е така...

Точно това тръгнах да отговарям на въпроса ти. Йода подпомага функцията на ЩЖ и конверсията.
Моя ендокринолог ми беше изписал келп още след първия преглед при него. Не помня обаче дали имаше такъв ефект при мен. От доста време не го пия. В каква доза пиеш и какъв келп?

# 573
Спирала съм млечните най-дълго за три месеца. За сега не мисля повече да ги изключвам, но ендокринолога и ортопеда ми казаха да се ориентирам към нискомаслени продукти такива.
За яйцата, не си правете изводи по храна, която сте яли навън, защото не е ясно как и с какво е приготвена.
На мен лично ми липсват сиренето и киселото мляко. Но в опит да се справя излишните килограми, които са 35 съм склонна да се лиша. Но незнам дали ще мога повече от 30 дни

# 574
...
Четох, че келпът е едно от нещата, които помагат за по-добра конверсия на Т4 в Т3, което на мен ми е основният проблем. Дано да е така...

Точно това тръгнах да отговарям на въпроса ти. Йода подпомага функцията на ЩЖ и конверсията.
Моя ендокринолог ми беше изписал келп още след първия преглед при него. Не помня обаче дали имаше такъв ефект при мен. От доста време не го пия. В каква доза пиеш и какъв келп?
Ето този си поръчах. Беше с мисля 20% намаление голямата (тази) опаковка, а имаше и безплатна доставка над 16 лв. Т.е. на мен ми беше безплатна, а бяха и много бързи с доставката- 1-2 дни:

Много противоречиви неща четох онлайн, как не се препоръчва при проблем с ЩЖ, как можел да влоши състоянието и др...Но съм почти убедена, че имам дефицит на йод и реших да го взема. Засега усещам само позитиви. Сякаш се увеличи малко и енергията ми, четох, че такъв ефект се наблюдавал след около месец прием...
Скрит текст:
От naturesway.bg поръчах. 

# 575
На мен лично ми липсват сиренето и киселото мляко. Но в опит да се справя излишните килограми, които са 35 съм склонна да се лиша. Но незнам дали ще мога повече от 30 дни
Не съм сигурна, че спирането им ще помогне в тази насока.

# 576
Вероятно ще помогне спирането им само, ако човек има проблем с млечните. Иначе едва ли махането им ще окаже особена разлика. Ако се ядат млечни с нишестета/глутен и се спрат, тогава може и да е ефективно спирането...

# 577
Всеки ден ли пиеш? На мен ми беше изписан два пъти в седмицата по 200 мкг.
Аз пиех този:

# 578
Стела, всеки ден пия засега по 1 капсула. С идеята, че мога да го пия и през ден-два, ако усетя, че така не ми е ок. Препоръчителната дневна доза си е 1 таблетка. Повече от това не бих пила.

# 579
Не съм сигурна, че спирането им ще помогне в тази насока.
Ами от повече от 4 години съм с ограничени количества глутен, а именно ядях овес и хляб тип вита рядко. С въглехидратите съм внимавала.
Единствения напредък беше като спазвах фаст 16:8 - свалих 6 кг. Тях ги върнах като престанах да го правя. Спортувам и се движа активно

# 580
Онази, спирането на млечните ще се отрази на кг, няма начин, особено ако присъстват често в менюто ти. Освен това, те са инсулиногенни, особено прясно мляко.

# 581
Онази, спирането на млечните ще се отрази на кг, няма начин, особено ако присъстват често в менюто ти. Освен това, те са инсулиногенни, особено прясно мляко.
От тази гледна точка, да...Но много зависи какви млечни се консумират, по колко и колко често, масленост, с какво се комбинират...Иначе, ако човек няма проблем с млечните и ги консумира по малко и не ежедневно, едва ли чак драстично ще се отрази спирането им. 🤔

# 582
От тази гледна точка, да...Но много зависи какви млечни се консумират, по колко и колко често, масленост, с какво се комбинират...Иначе, ако човек няма проблем с млечните и ги консумира по малко и не ежедневно, едва ли чак драстично ще се отрази спирането им. 🤔
Млечните с изключение на млякото за кафето са фермерски/домашни -пълномаслени. Други не понасям

# 583

Зависи... При мен спирането на определени групи храни категорично НЕ води до отслабване. За да почна да свалям ефективно, трябва да мина в сериозен калориен дефицит, т.е. да се храня с доста малки количества дневно. Ама пък тогава други неща ми се разбутват и става манджа с грозде. Joy
Явно "колежката" е с много прецакан метаболизъм - точно както съм и аз. Засега не съм намерила решение на проблема, за жалост. А също съм с 30-40 кила над това, което ми се иска и което съм била в миналото...

# 584
Гърне без похлупак значи мв разбираш. Лошото е че аз тренирам и винаги внимавам какво ям.. и Head Band не води до резултат.

Общи условия

Активация на акаунт