Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 69

• 30 083
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Онази, вариант е да засилиш метаболизма с метформин за 6 месеца, да отслабнеш с негова помощ и да подобриш инсулиновата чувствинелност. След това да заложиш вече само на диета и спорт.

# 586
Онази, вариант е да засилиш метаболизма с метформин за 6 месеца, да отслабнеш с негова помощ и да подобриш инсулиновата чувствинелност. След това да заложиш вече само на диета и спорт.
Пия метформин, но той ен ни помага вече за отслабване.
Ако не почна да свалям ще се наложи да ми го сменят с оземпик

# 587
Специално за отслабване имаше някакви схеми с Метформина...намаляваше се и се спираше за известно време и после пак се включваше по схема (не съм прилагала такива схеми аз). Не бих си причинила Оземпик...

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 21:22 от dolce miele

# 588
Да се включа по повод метформина.Пия глюкофаж 750 хр от юли 2021.Чувствам се добре,но не отслабвам, въпреки ограничаването на въглехидрати.От март пия и Примолут Нор и имам чувството,че нещата стават още по-зле,корема не се маха и не се маха!Не се движа много, най-вероятно там е проблема 😢😢😢

# 589
А пробвали ли сте интервално хранене? Аз преди време така свалих около 10 кг без особени ограничения, като реално повече се топят сантиметри. Това беше преди около 3 години и все още ги задържам, колкото и да се опитвам да ги кача Joy
 Сега пак се опитвам да се стегна и да започна, но ми е малко трудно. Имам едни 20 кг в плюс.

# 590
Онази, каква доза метформин пиеш?

# 591
  • Столичанин ама не в повече :D
Долче за В12, аз съм доволна от подезичните на Солгар, последно за детето бях взела спрея на БетерЮ
Тези съм ги набелязала, но търся и евентуално още някой и ще решавам кой точно ще е следващият.🙂
Джерами, с кой Б 12 предозира?🤔
С др бест, и желязото ту падаше ту се качваше, но нали ти казвам предозирах, защото продължих със същата дозировка, а пък без лактозата явно съм почнал да го усвоявам повече и ми е дошло повече.
Здравейте, с Хашимото и хипофункция съм с комбинация с метаболитен синдром с ИР!
Тъй като масовата диета с малко въглехидрати не ми действа за намаляване на килограмите от понеделник спрях млечни, всякакви зърнени, бобови, ядки и яйца!
Спортувам принципно.
Първоначално идеята беше за 30 дни. Но сега съм изкушена максимално да отделеча въвеждане на прясно мляко или да не въвеждам въобще прясно мляко и глутен. Според вас това правилно решение ли е?
Да.

# 592
Джерами, а какво толкова пречи лактозата в подезичен Б 12?🤔 Чудно ми е, защото нали уж подезичните не се усвояват през храносмилателния тракт, а директно...🤔🤔 Реално не мога да преценя подезичните таблетки на Хая лабс дали са ми повишили нивата, защото не съм го изследвала сигурно от около 2 години (тогава пак някаква такава стойност беше след суплементиране с Natural factors Б 12 метилиран подезичен- като тогава дозата беше по-висока от 1000 мкг дневно и желязото беше зле, феритин поднорнен, косопад...😬🤐)...Но си мисля, че преди няколко месеца нивата ми на Б 12 са били определено по-ниски от 263,5 pmol...и заради някои симптоми, и защото ми се струва малко вероятно за 2 месеца по 1000 мкг дневно да не са ми мръднали изобщо нивата (други споделиха в друга тема, че са им се повишили нивата от същия). Хубавото е, че поне не ми понижава желязото и то си се покачва. Сега повишили на 2000 мкг дневно, но се оглеждам за следващия Б 12 вече.

# 593
Долче, преди няколко години имаше скандал със Сила, относно Хая Лабс, за мен лично е компрометирана марка и не бих пила нищо тяхно.
https://m.struma.com/krimi/v-dupnica-bulvat-dobavkite-na-sila-bg … firmata-v_104664/

# 594
Джерами, а какво толкова пречи лактозата в подезичен Б 12?🤔 Чудно ми е, защото нали уж подезичните не се усвояват през храносмилателния тракт, а директно...🤔🤔 Реално не мога да преценя подезичните таблетки на Хая лабс дали са ми повишили нивата, защото не съм го изследвала сигурно от около 2 години (тогава пак някаква такава стойност беше след суплементиране с Natural factors Б 12 метилиран подезичен- като тогава дозата беше по-висока от 1000 мкг дневно и желязото беше зле, феритин поднорнен, косопад...😬🤐)...Но си мисля, че преди няколко месеца нивата ми на Б 12 са били определено по-ниски от 263,5 pmol...и заради някои симптоми, и защото ми се струва малко вероятно за 2 месеца по 1000 мкг дневно да не са ми мръднали изобщо нивата (други споделиха в друга тема, че са им се повишили нивата от същия). Хубавото е, че поне не ми понижава желязото и то си се покачва. Сега повишили на 2000 мкг дневно, но се оглеждам за следващия Б 12 вече.
Еми изглежда влияе, какво да ти кажа. Simple Smile

# 595
Леми, знам за това. 🙂 Обаче пък съм мега доволна от магнезиевия им цитрат, пия и фолиевата киселина, и хром пиколинат. Не съм сигурна, че от Б 12 ще взема пак техен (по-скоро ще пробвам друг), но от другите съм си доволна. За Б 12 не знам какво да кажа, защото като нямам измерена стойност на Б 12 преди да започна да ги пия...Иначе ги проучих още в началото и четох историите...😄
Да питам, селен 55 mg (буквата "m" e с едно ченгелче надолу)- натриев селенит- добра или лоша форма е на селен?! И тази дневна доза ок ли е? Подариха ми една добавка, която съдържа и други неща...

# 596
Не е добра форма, това е селенова мая, бионалитичната се казва селенометионин.

# 597
Благодаря. Не го бях чувала /само селенометионин/ и затова питах. Ясно, че не е полезно, а може ли да се каже, че поне не е вредно? В кутийката има още двайсетина капсули, мисля да ги изпия, има и други неща, които пък са ок...Изобщо не обичам да ми правят подобен тип подаръци без да ме питат...😆

# 598
2 по 1000 мг глюкофаж хр.

А пробвали ли сте интервално хранене? Аз преди време така свалих около 10 кг без особени ограничения, като реално повече се топят сантиметри. Това беше преди около 3 години и все още ги задържам, колкото и да се опитвам да ги кача Joy
 Сега пак се опитвам да се стегна и да започна, но ми е малко трудно. Имам едни 20 кг в плюс.
Интервално гладуване пробвах миналата година. Свалих 6-8 кг, които върнах като спрях.

# 599
Благодаря. Не го бях чувала /само селенометионин/ и затова питах. Ясно, че не е полезно, а може ли да се каже, че поне не е вредно? В кутийката има още двайсетина капсули, мисля да ги изпия, има и други неща, които пък са ок...Изобщо не обичам да ми правят подобен тип подаръци без да ме питат...😆
Еми виж сега, щом са на капсули за пиене едва ли ще са с циан калий (освен ако ти нямат зъб Laughing ), със селена по принцип може да се предозира, но не и с двайсет таблетки и то някакви мултивитамини. Simple Smile
2 по 1000 мг глюкофаж хр.

Интервално гладуване пробвах миналата година. Свалих 6-8 кг, които върнах като спрях.
А защо го спря, след като явно работи при теб?

Общи условия

Активация на акаунт