Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 69

• 29 616
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Диагностирана съм с етероидно състояние от миналата година октомври. Тогава ендокринолог направи голямата грешка да ми спре метформина, заради уж добър огтт и ме остави без лечение за щитовидна жлеза защото хормоните ми бяха в норма, но на ехограф излизаше възпаление.
През този период без лекарства вдигнах 4-5 кг, без промяна в хранителен режим и спорт.
На 01.04 бях на преглед при доц Катя Тодорова, която потвърди Хашимото с метаболитен синдром с ИР. За щитовидна ми назначи лимфомиозот, б12 и д и гликофаж хр 1000 мг . На гликофаж май ще се наложи да Мина на 3 по 1, защото ако не почна да Слабея ще трябва да мина на оземпик.
Други добавки като цинк, селен, хром, омега, пробиотик и храносмилателни ензими ги пия след много четене по интернет

# 631
Ако хормоните не са оптимални, няма как да започнеш да слабееш. Самата хипофунцкция пречи на загубата на тегло. "В норма" нищо не означава, както неведнъж сме коментирали.

# 632
И според мен без хормон няма да стане.

# 633
Ако хормоните не са оптимални, няма как да започнеш да слабееш. Самата хипофунцкция пречи на загубата на тегло. "В норма" нищо не означава, както неведнъж сме коментирали.
Юни месец имам час пак при Тодорова. Така че ще коментирам пак

# 634
Потребителката, ако желае, все пак, да посочи какви са стойностите на хормоните ѝ, за да не говорим "на ангро".

# 635

Това са последните

# 636
Инсулин над 20 на гладно е много! Това си е стабилна причина да не се отслабва или да става много трудно...Бих работила в посока намаляване на инсулина, а не в посока Оземпик...
Не виждам стойност на Т3...поне така обърнати настрани не можах да видя...🤔

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 17:49 от dolce miele

# 637
Инсулин над 20 на гладно е много! Това си е стабилна причина да не се отслабва или да става много трудно...Бих работила в посока намаляване на инсулина, а не в посока Оземпик...
Не виждам стойност на Т4...поне така обърнати настрани не можах да видя...🤔
Ft4 е 15,9

# 638
15,9 й е фт4 при горна 22. Нуждата от хормон вероятно е около 25-37,5. Онази, ако чакаш щитовидните да излязат извън реф стойности, ще се изненадаш, че вероятно никога нямада се случи. Много рядко падат под долна референтна. При горна 22, тр да си около 18-19, а фт3 около 5. Ама ти не си го изследвала.
ИР ти е много лоша. За пръв път виждам такъв нома-индекс. На крачка си от диабет. Трябват ти физически упражнения с тежести и вероятно смяна на лекарството.

# 639
15,9 й е фт4 при горна 22. Нуждата от хормон вероятно е около 25-37,5. Онази, ако чакаш щитовидните да излязат извън реф стойности, ще се изненадаш, че вероятно никога нямада се случи. Много рядко падат под долна референтна. При горна 22, тр да си около 18-19, а фт3 около 5. Ама ти не си го изследвала.
ИР ти е много лоша. За пръв път виждам такъв нома-индекс. На крачка си от диабет. Трябват ти физически упражнения с тежести и вероятно смяна на лекарството.
Това са ми изследванията след като кварталната ендокриноложка ме остави без метформин и лечение за щитовидната жлеза. И то при нисковъглехидратно хранене.С тези изследвания ходих при доцент Катя Тодорова и лично тя ме остави без хормон, но с глюкофаж, лимфомиозот, Вит д и Вит Б12. Това от 01.04 досега. Килограмите не мърдат. Самата тя каза че ако това не даде резултат ще трябва да започна с оземпик.
Не ми се иска да си самоназначавам хормон. Началото на юни съм на преглед с голямата ми дъщеря и ще си пусна изследвания, за да види и мен

# 640
Редактирах, Т3 исках да напиша, а не съм видяла, че съм натиснала четворката...😉
Аз пък си самоназначих хормон, благодарение на съветите от тази тема.😉 Едно от най-добрите ми решения беше, за половин седмица източих 4-5 кг вода...😃 Просто нямаше как да е нормално от 2 зелени чушки и малко извара+ 1-2 кафета за деня да качвам кило и половина...и от подобни менюта (направих 2-3 подобни дни и ми преля чашата и отидох до аптеката). Да не говорим, че не можех да си позная отражението на лицето в огледалото, горни клепачи почти не съществуваха...Май по онова време Т3 ми беше на долна граница или под нея...🙄

# 641
Редактирах, Т3 исках да напиша, а не съм видяла, че съм натиснала четворката...😉
Аз пък си самоназначих хормон, благодарение на съветите от тази тема.😉 Едно от най-добрите ми решения беше, за половин седмица източих 4-5 кг вода...😃 Просто нямаше как да е нормално от 2 зелени чушки и малко извара+ 1-2 кафета за деня да качвам кило и половина...и от подобни менюта (направих 2-3 подобни дни и ми преля чашата и отидох до аптеката). Да не говорим, че не можех да си позная отражението на лицето в огледалото, горни клепачи почти не съществуваха...Май по онова време Т3 ми беше на долна граница или под нея...🙄
Ами то и аз са свалям не трябва да ям въобще - да карам само на вода и кафета о цигари . Ще обмисля варианта да ходя да си купя.
Какъв хормон пиете

# 642
Л-тироксин. Но започнах с Еуторокс, обаче по едно време беше изчезнал от аптеките и го смених...
За 36-48 часа фаст инсулинът на гладно спада, затова така е по-лесно свалянето на кг. Обаче ако има нужда от хормон, не е добра идея да се замени с фаст. Вече и фастовете не са за всеки и зависи как се прилагат (т.е. за мен глад и фаст са съвсем различни неща).

# 643
Л-тироксин. Но започнах с Еуторокс, обаче по едно време беше изчезнал от аптеките и го смених...
За 36-48 часа фаст инсулинът на гладно спада, затова така е по-лесно свалянето на кг. Обаче ако има нужда от хормон, не е добра идея да се замени с фаст. Вече и фастовете не са за всеки и зависи как се прилагат (т.е. за мен глад и фаст са съвсем различни неща).
Аз съм правила фастове по 16 часа. В началото нямах никакъв проблем. Но кг свалих само първия месец от 6 общо

# 644
Онази, според мен, изчакай още малко - пусни си нови изследвания след месец-два (този път задължително тествай и FT3) и чак тогава прецени с каква доза хормон да започнеш.

Да, Инсулиновата ти резистентност е много сериозна. Имаш ли диабетици в рода си? В момента, все пак, приемаш ли някакви въглехидрати? На твое място, бих ги отказала окончателно - поне за половин година. Само месо, риба и салатки. Млечните също махни. Както и много, много спорт... Bicyclist

Общи условия

Активация на акаунт