Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 69

• 29 615
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Приемах само овесени ядки, мед, картофи и ориз рядко. В момента съм спряла овеса и ориза. Другото изключително рядко, когато ми се появи Кето отбива!
За диабетици незнам!
Дени пети е днес, в който не съм яла млечни. Не вярвам да изтрая дълго. Но поне съм убедена, че приключих с прясното мляко в кафето и капучиното. Но виж без сирене и кисело мляко ми е доста трудно

# 646
Приемах само овесени ядки, мед, картофи и ориз рядко. В момента съм спряла овеса и ориза. Другото изключително рядко, когато ми се появи Кето отбива!
За диабетици незнам!
Дени пети е днес, в който не съм яла млечни. Не вярвам да изтрая дълго. Но поне съм убедена, че приключих с прясното мляко в кафето и капучиното. Но виж без сирене и кисело мляко ми е доста трудно

Махай мед, картофи, ориз, фруктоза, овес!

За захар и сладкиши и дума не може да става въпрос, махни хляб и хлебни произведения!

Тренировките са задължителни, като водата и въздуха!

# 647
За диабетици незнам!

За захар и сладкиши и дума не може да става въпрос, махни хляб и хлебни произведения!

От въглехидратите само това ядях!
Хляб, макарони, пици и др от 5 години не съм яла

# 648
За диабетици незнам!

От въглехидратите само това ядях!
Хляб, макарони, пици и др от 5 години не съм яла

Имате нарушен глюкозен толеранс и трябва да сте много стриктна, пийте си ЗАДЪЛЖИТЕЛНО метформина и спазвайте стриктен двигателен и МНОГО стриктен хранителен режим!

Момичетата по-горе са доста компетентни и дават чудесни съвети!

ПРИМЕР: Днес баба имаше Рожден ден и Имен ден, на масата имаше фантастична торта, баници, сладкиши, агнешко, дроб сърма, печен домашен хляб и две салати!

Ядох - агнешко, салати и дробче от дроб сърмата / ориза го отстраних /. Това беше към един часа, вечеря - няма, пийвам си гола водица 🤣🤣🤣! Не ми липсва, нито торта, нито хляб, нито ориз! За мен това са отрови!

Забравих да кажа, че сутринта се разбих във фитнеса, тренировката тръгна зле, бях уморена/ много работа/, но се заинатих и не мръднах докато не залазих на четири крака към изхода! 💪

Дерзай и здраво напред!❤🙏

# 649
То дали ще се яде 1 вид въглехидрати или 10 не е толкова важно. По-важно е как ни се отразява това конкретно на нас...Доста често не е важно и, че количествата ще са малки, ако дадена храна към дадения момент ни е проблем. Аз лично си купих глюкомер. Много дисциплиниращо действа.😆
По отношение на движението- първо да се наблегне на изчистване на хранителния режим, а в началото и дългите разходки са ок. Ако има желание и възможност за тренировки- ок, но аз докато не ми спадна инсулин на гладно и когато пиех Глюкофаж XR, понасях само много ходене, качване по стълби, клекове, планк понякога...Абсурд беше да вдигам гирички примерно, мускулите ме боляха и от минимални повторения бях с мускулна треска...Е, носех торби с покупки, но нямах избор.

# 650
Мускулна треска винаги ще има. Аз имам,специално от клекове  дори и 1 седмица да пропусна. Кардиото е приятно и зарибяващо, но по никакъв начин не подобрява инсулиновата чувствителност на клетките. Иначе, да, все пак човек трябва да тръгне от някъде, но дори и с кардио, ако иска резултат, идва ред и на мускулната треска. За да бъде кардио поне малко ефективно, трябва да се подържа определено натоварване и сърдечен ритъм спрямо спортуващия. Излезе ли се от този ритъм дори и за 1 мин, се започва отначало. А мастните клетки организмът започва да използва като енергиен източник и "да ги топи" след 15-та мин в съответния ритъм (напр.кростренажор - 15 км/ч, 128 пулс).

# 651
Сега...аз имам предвид мускулна треска, която по никакъв начин  не съответстваше на минималните усилия с гиричките...Конкретно с Глюкофаж XR беше свързано, щом го спрях, изведнъж изчезна и тази мускулна треска от дребни усилия с гиричките. От клекове НЕ получавах мускулна треска, но ръцете в онзи период ми бяха много слабо място...🙄 И подчертавам, че нямаше свикване с онази мускулна треска, тя НЕ намаляваше...Затова в онзи период наблегне на движението, което ми понасяше добре. 🙂

# 652
Добро утро
Благодаря за съветите.
Тази сутрин се напънах повече във фитнеса
Принципно като ходя сама на фитнес досега тренировките ми бяха около 200 активни калории, а на групови 150-200.
Но избягвам груповите, защото сама се натоварвам повече

# 653
Браво, мацка! Дай му жегааааа!💪💪💪💪

Не следи калориите от приложението, защото
те трудно могат да се сметнат реално. Приложението не познава твоето тяло, стреми се към стриктен хранителен режим и тренирай.
Като трябва да си продължаваш метформина/ това вече го казах/ и да се консултираш за хормон /Т4/ с ДОБЪР ендокринолог!

# 654
Браво, мацка! Дай му жегааааа!💪💪💪💪

Не следи калориите от приложението, защото
те трудно могат да се сметнат реално. Приложението не познава твоето тяло, стреми се към стриктен хранителен режим и тренирай.
Като трябва да си продължаваш метформина/ това вече го казах/ и да се консултираш за хормон /Т4/ с ДОБЪР ендокринолог!
Ще мина на метформин 3 по 1 ( имам карт Бланш от ендокринолог на 01.04 ако няма резултат при 2х1 от 1000хр). Пък 🐶 за хормон ще пусна изследвания след 10 Тина дни и ще се консултирам. Изчаквам с изследванията, защото искам направя най малкото 14 дни без млечни преди да ги пусна.

# 655
Здравейте! Може ли да коментирате резултатите, мъж на 45 години.

Благодаря!

# 656
Онази, не мисля, че 2-седмична пауза от млечните ще се отрази по някакъв начин на изследванията. Според мен, трябва да минат месеци, преди да се види реалната разлика (ако изобщо има такава).

kiara69, в хипофункция е. Не са изследвани антителата, за да се види дали не е налице автоимунен процес, т.е. Хашимото.
Трябва да навакса и Витамин D.

# 657
Здравейте, в някоя правила ли е микроблейд? Как ви поне се?

# 658
Здравейте, в някоя правила ли е микроблейд? Как ви поне се?
Аз си правих микропигментация на вежди. Никакъв проблем нямах, като се има предвид, че имам доста нетолерантна кожа.... Теб коежте притеснява?

# 659
4 ден след ретуш и пигмента на места падна.Може да е от хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт