Любители на кучета - 127

• 34 796
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • тук-там
Хубаво си поиграха сладурите на едно магнетично местенце в полите на Рила:

# 616
И аз завиждам! И аз!

# 617
Хубава среща са имали Лори, Нъки и Мока 😀

А пък моите се бутат с мен на дивана:

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 21:02 от Sivi

# 618
  • Пловдив
Ех, как завидяхме на Лори, Мокка и Нъки.

Поздрави от Саско на тайфата

# 619
Чудна среща са си направили тези тримата! Много яко!

# 620
  • под тепетата
Саско , видя ли видрата?
Макс много кавалерски е гушнал Вивата!
От нас едно дупе

# 621
Ехааа Саско какъв език е изкарал. Конкурира наша Рилка Joy

# 622
  • Sofia
Sivi,като гледам теб са те избутали от дивана Grinning

Саско,къв е тоя език?!

Лори,Мока и Нъки-много готино,че сте се срещнали

# 623
Браво за хубавата ви среща!
Ние да се покажем с нова приятелка. Два часа дива игра в парка, 3 литра вода и голяма вечеря по-късно, Кио вика “не ме търси за нищо до утре” 😂

# 624
  • Пловдив
Въпреки Адвантикс-а и обилното пръскане със смес от етерични масла имахме кърлеж. Дръпнах го с пинсета за кърлежи. Сега какво следва да направя?
Трябва ли да му давам лекарства някакви? Да го водя на вет?
Кърлежът май тазе вечер се е закачил - беше черен и малък.
Ох, знаех си, че няма да се разминем като обикаляме по треволяците около реката...

# 625
На нас вет тук ни каза да не се впрягаме. В България не знам как е.
Аз първия и единствен път звънях на лекаря и ми казаха да се опитам да го извадя и ако главата остане, да не се притеснявам и че щяла да се резорбира бързо.

# 626
  • о`майна лунна нощ е
Въпреки Адвантикс-а и обилното пръскане със смес от етерични масла имахме кърлеж. Дръпнах го с пинсета за кърлежи. Сега какво следва да направя?
Трябва ли да му давам лекарства някакви? Да го водя на вет?
Кърлежът май тазе вечер се е закачил - беше черен и малък.
Ох, знаех си, че няма да се разминем като обикаляме по треволяците около реката...

Не може след всеки кърлеж да тичаме при ветеринарите.
Оттук нататък следите за промяна в поведение, апетит, изхождания. Кърлежовите болести в повечето случаи се развиват бавно и тихо. Проява има след около два месеца. За успокоение, ако ви предстои ходене за годишна профилактика или някакви процедури, като мине месец пуснете една ПКК и ако има промяна в кръвната картина, тестове, за да се установи дали се е развило нещо. Но да приемате АБ за профилактика .... както и при децата, аз не го правя.

ПП - само да припомня, че в началото на месец май 2020 г. имахме забити кърлежи. Едва в началото на юли 2020 г. Швепса прояви симптоми - криене, страх, треперене, отказ да се храни. Пуснахме ПКК и тромбоцитите му бяха критично малко. Оттам тестове за кърлежопреносимите болести и излезе с някаква форма на бабезия и анаплазмоза /дано ги изписвам правилно/. 14 дена на АБ, повторна ПКК - вече леко ги беше вдигнал, от там контрола септември и декември вече беше вкарал всички показатели в норма. Сега два пъти в годината пускаме кръвна за профилактика.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 10:14 от `ТуиГ

# 627
  • тук-там
Аз вадя редовно кърлежи пролетта почти всеки ден. Препаратите ги убиват, но не предотвратяват забиване. Важно е да преглеждаме редовно и да го въртим с пинсета, за да излезе сам. Аз на есен изследвам за болести от кърлежи и комари.

# 628
  • София
По принцип ако няма селскостопански или диви животни, рискът е по-малък. Аз пръскам с антирепелент, но говедцето мрази и ми отмъщава  като се овъргалва в пръстта.

# 629
Важно е да преглеждаме редовно...

Как преглеждаш косматковците? И твоите имат подкосъм, нали? Направо мисия невъзможна ми се вижда, да видя нещо до кожата.

Общи условия

Активация на акаунт