Любители на кучета - 127

• 34 903
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Снощи намерих кърлеж.ДОкато реагирам и се чудя какво е, ММ го  хвана с пръсти  махна.И сега съм  ошашкана за предстоящия сезон какво ще правим.Ползва Нексгард спектра.В моите очи не е достатъчно...
Кажете , тези от вас, които приготвят понякога храна специално за кучето, какво количество  дават? ИМа ли някъде таблица на грамажи , рецепти или нещо от сорта.ММ ме уговаряше снощи да му сваря ориз с месо и зеленчуци без подправка и да разнообрази малко гранулите.Аз се дърпам, тъй като   не ми се иска да се учи на човешка храна.Веднъж мога да направя , ама няма да  количество като за едно хранене.А съхранението после  как става? СЛожна работа  ми се вижда

# 346
sssani, аз давам ориз и зеленчуци + месо понякога, когато е разстроена. След това си яде гранулите, че даже ушите й плющят Grinning Не съм сигурна, че от едно даване ще се научи само на готвено.

# 347
sssani, на едно и също място ли е гепил кърлежите? Може би да се въздържите от разходки там, докато от общината не обработят срещу кърлежи. Иначе кърлеж не трябва да се пипа с пръсти, защото може да е заразен. Не мога да дам съвет за нещо по-ефективно. Ние сме само с пипета, пу-пу върши ни работа. Едни казват, че е добре да се комбининират методите, други, че става прекалено токсично, кърлежите пък разнасят само гадни болести...и аз съм в чуденка дали да останем само с пипета.

# 348
Здравейте, в миналата тема ви занимавах с нашите проблеми.Малкия ни бигъл, вече на 3 месеца с глисти.....Тогава преди месец след обезпаразитяване започна да изхвърля големи  глисти като спагети.Това продължи няколко дни.След това по план я обезпаразитихме на 28.02 и след няколко дни сложихме втора ваксина.След това обезпаразитяване нямаше глисти или поне беше само един/не съм сигурна защото тя яде разни работи изкъщи и понякога изглеждат така като влакна/ Сега от петък вечер започна да изхвърля множество живи миниатюрни червейчета мърдащи Confounded Във всяко изхождане има и дори леко се разстрои акото.Посъветвах се с ветеринаря и той каза да дам про и пребиотик 7 дни и както сме се разбрали да дам половин хапче Дронтал в началото на април преди третата имунизация.Неудобно ми е пак да му звъня,за да разбера няма ли да спрат тези живи глисти да излизат.Вече пети ден..и то живи.Незнам какво се случва.Откъде се дянаха сега тези живи толкова много миниатюрни....И с извинение за описанието, но докато отида да взема нещо да почистя тези гадинки направо изпълзяват по пода ConfoundedКолко живее тази гад...ами ако пропусна някоя  ConfoundedНормално ли е толкова дни и ще спрат ли изобщо.Плана е на 5-ти да дам половин хапче и към 17-ти ваксина.Благодаря предварително!

# 349
  • Пловдив
sssani, на едно и също място ли е гепил кърлежите? Може би да се въздържите от разходки там, докато от общината не обработят срещу кърлежи. Иначе кърлеж не трябва да се пипа с пръсти, защото може да е заразен. Не мога да дам съвет за нещо по-ефективно. Ние сме само с пипета, пу-пу върши ни работа. Едни казват, че е добре да се комбининират методите, други, че става прекалено токсично, кърлежите пък разнасят само гадни болести...и аз съм в чуденка дали да останем само с пипета.
И аз се чудих точно това. Не ми се иска да го товаря с толкова химия.
А моето се въргаля по земята, страшно е положението.

Elsinor, аз знам че не е добре да се ваксинира при наличие на червеи. Когато има такива сме правили неколкократно (поне 3 пъти) обезпаразитяване през 14 дни. И след това съм носила материал (ако) да го проверят за наличие на яйца. Ще мине - не се шашкай, но иска търпение и упоритост.

# 350
О да,предполагам няма да я ваксинира ако все още има.Първо ще дам Дронтал след седмица и ще проследя излиза ли нещо.Просто се чудя как така нищо нямаше след предното обезпаразитяване и сега освен че има са и живи и дребни гадни пълзящи......И ми се струва много дни..не спират....

# 351
  • Пловдив
О да,предполагам няма да я ваксинира ако все още има.Първо ще дам Дронтал след седмица и ще проследя излиза ли нещо.Просто се чудя как така нищо нямаше след предното обезпаразитяване и сега освен че има са и живи и дребни гадни пълзящи......И ми се струва много дни..не спират....
Ако сега има живи гадини - не мисля, че е добре да чакаш седмица за Дронтала. Звъни и питай лекаря.

# 352
Ако сега има живи гадини - не мисля, че е добре да чакаш седмица за Дронтала. Звъни и питай лекаря.
Ами аз още събота му обясних каква е картинката и той каза че за момента е направено каквото трябва и да дам таблетката към 5-ти април.

# 353
  • под тепетата
Сутрин са на месо с ориз, вечер на гранули  моите калпазани. Мъжът ми им готви в голяма тенджера и се съхранява в хладилника горе-долу  за 4-5дни. Порцията може би е към 7-800гр.

# 354
Ами аз още събота му обясних каква е картинката и той каза че за момента е направено каквото трябва и да дам таблетката към 5-ти април.
Elsinor, когато има силно опаразитяване се провеждат неколкократни лечения с препарат през 10-14 дни. Говори отново с твоя ветеринар. Ако продължава да не обръща внимание, аз бих се допитала до друг ветеринарен лекар.

# 355
  • тук-там

С Барф ги храня моите сладури. Спец не препоръчват обработена храна.

# 356
  • София
Еlsinor, аз не разбрах кога е правено последното обезпаразитяване и преди ваксината някакви изследвания пускани ли са? Тези червеи изследвнаи ли са, да се знае какви са точно? Не бих допуснала ваксина докато не ми е доказано, че паразитите ги няма. Нито втора, нито трета.
Ако съм аз, досега да съм обиколила клиниките в София, за да разбера засичат ли се мненията на докторите... И докато не ми се обясни така, че да нямам нужда да питам във форум, няма да мирясам.

# 357
  • София
Имаме полянка пред входа на кооперацията.Там излиза след 3 метра от вратата за бързите работи.Като тръгнем на разходка след 300 метра имаме голяма кучешка поляна.Прекосяваме я и излизаме в парка.Нямам представя откъде   е хванал кърлежа.НО то май няма и значение.Нашия двор ще наръсим с нещо тия дни, но  няма как  да не ходим и другаде... Май ще добавя една етерична каишка .Не виждам с какво може да навреди.И без друго казват че не действат.Явно ще  за мое успокоение само....
mtz, прелестни са твоите кучовци Всеки път им се радвам

# 358
  • тук-там
Сани, снимах ги от близо, за да покажа колко лъскава е козината. Това е от барф-а. Освен това изпражненията са малки и твърди, само по веднъж на ден. Храната се усвоява по-добре и повлиява положително външния вид и здравето на животинките.

# 359
Е дадох си му пак Бравекто докато намеря друга алтернатива и след месец ,като му направя тест за Дирофилария ще му дам Милпразон.На всеки 3 месеца Бравекто ,а всеки месец Милпразон за комарите.Мога да ги комбинирам така нали,надявам се че няма да има проблем.
А само да попитам Милпразона е хапче за вътрешно обезпаразитяване нали така освен за профилактика срещу Дирофилариоза?За кръгли червеи,плоски,тении и т.н?

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 19:31 от niki27272

Общи условия

Активация на акаунт