"Юношески артрит"

• 84 637
  • 663
  •   1
Отговори
# 585
Изписаха ни. Беше изкарала ужасен вирус с отит и кашлица. Сега е добре, да чукам на дърво.
А ти между другото как реши че сме ние? По какво ни позна?

# 586
 Grinning
Ами, познах Никол! Имам някакъв спомен , че беше пуснала линк със снимки от морето на Никол ( доста назад в темата ). И така я познах, но не бях сигурна на 100%. Като се прибрах и я видях на актуалната снимка, която си сложила вече бях убедена.
Александра е на 2г и почти 3 месеца, късо подстригана, не носи очила.

# 587
Grinning
Ами, познах Никол! Имам някакъв спомен , че беше пуснала линк със снимки от морето на Никол ( доста назад в темата ). И така я познах, но не бях сигурна на 100%. Като се прибрах и я видях на актуалната снимка, която си сложила вече бях убедена.
Александра е на 2г и почти 3 месеца, късо подстригана, не носи очила.

О, извинявай тогав! Объркала съм се. Не сте били вие. Май няма да се сетя. Само дочух веднъж от 1 лекарка, говореше с Лисички, че щяла да идва майката на Александра за епикриза. Трябваше да ми се обадиш.

# 588
Някой знае ли къде се прави изследване на синовиална течност? Thinking

# 589

[/quote]
О, извинявай тогав! Объркала съм се. Не сте били вие. Май няма да се сетя. Само дочух веднъж от 1 лекарка, говореше с Лисички, че щяла да идва майката на Александра за епикриза. Трябваше да ми се обадиш.
[/quote]

ОК Ако се засечем ще ти се обадя, дано не се срещаме в отделението.

# 590
[/quote]

ОК Ако се засечем ще ти се обадя, дано не се срещаме в отделението.
[/quote
О, дано не се засичаме там. baby_neutral

# 591
  • София
Някой знае ли къде се прави изследване на синовиална течност? Thinking

прочетох за синовиалната течност, но като гледам трябва да стане в болнични условия, заради пункцията
за какво ви е

# 592
Искам да направим изследвания за вируси и бактерии в синовиалната течност.

# 593
  • София
ами отивай при Лисички и го помоли за хоспитализация
не вярвам да ти откаже

# 594
съвсем случайно в мен е първата ни епикриза
правено ни е микробиологично изследване на ставен пунктат
ако ви интересуват ще ви пиша и показанията, на мен нищо не ми говорят
 newsm78
мисля, че при пункция, задължително се прави изследване на течността
поне доколкото имам спомен при нас е така  Rolling Eyes

# 595
  • София
на нас не са ни правили подобно изследване, та не ги разбирам много
но определено синовиална течност се взима със ставна пункция
та.....

# 596
Angie много ме интересува какви показатели са ви изследвали. Моля те напиши ми ги заедно с резултатите.
Къде са ви правили изследването?
Много ти благодаря!!!  bouquet

# 597
Здравейте,скоро не съм писала по темата ,но при нас няма нищо ново/диагнозата ни е пауциартиколарен артрит  Shocked/ ,последната една година сме на резохин и метилпреднизолон,
като последната седмица увеличихме дозата на метилпреднизолона защото според др.Стефанов цитирам:
Не се е влошил ,но не се е оправил...или трябва да сменим лекарството или да му вкараме с инжекция лекарството в коляното, но първо искам да видя действието в по голяма доза на метилпреднизолона...

За мен инжекцията е безумие , незнам какво да правя дайте ми съвет в петък сме на контролен преглед , до тогава приемам съвети.

П.С.Според вас има ли смисъл от лечение в чужбина ... започнах вече да се замислям сериозно и по-този въпрос.
Предварително благодаря за вашите мнения!

# 598
Опитах се да изчета целия форум ...за да не задавам въпроси който са задавани 100 пъти ,но не ми стигна времето, а и започнах отново да се здухвам и съм на път да  се разплача...тъжна история.....е тая болест.
УТРЕ ще чакам вашите отговори...

# 599
Siss, не се отчайвай... Ако знаеш ние пък през какво минахме... От Великден не сме се оправяли и още си е с хрема, а не е пила метотрексат месец и половина вече и няма изгледи скоро да го почва. Защо си скептично настроена към локалната инжекция? Според мене даже е по- добре, защото мисля, че така директно на ставата си действа и не толкова на другите органи, поне аз така мисля.
А относно лечението в чужбина и аз преди си го мислех, но ми казаха, че няма смисъл. Там се провежда същото лечение с кортикостероиди и химиотерапевтични медикаменти. А и наще ревматолози тук нали са специализирали в чужбина. Незнам, моят съвет е ако в момента сте в някаква безизходица, консултирай се и с друг лекар. Аз те съветвам това да бъде Лисички, може да ви хоспитализираза 2- 3 дни, да ви пусне изследвания, нали уж в Токуда разполагат с добри реактиви и пращат някакви изследвания за обработка в Германия. Иначе по- назад в темата някоя майка споделяше за лечение в Канада, различно от нашето тук. Ти иначе къде вчужбина смяташ да го водиш? Стискам палци всичко да е наред! baby_neutral

П.С. А от колко време е на резохин? Защото до колкото знам ако 6 месеца след употребата му няма подобрение, трябва да се спре?

Общи условия

Активация на акаунт