Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 794
  • 474
  •   1
Отговори
# 300
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Духът на разговора в последните 2-3 странички са основната причина да влизам в общоприетата графа на "повлекана" през по-голямата част от съзнателният си живот.

Робуването на марки, а не на удобство - на първо място, и на качество - на второ...
Преекспонираните стандарти за красота, втълпени ми от мама...
Противната процедура по омазване със всевъзможни помади всяка вечер, харченето на прекомерно количество пари за "козметика", когато не ти достигат за храна понякога...
Наличието на 101 чифта обувки и въпреки това, купуването задължително за всеки сезон  поне по още 1 чифт....

Защо бе жена, питам аз - невръстното дете?!? Защото работя с хора и "трябва" да изглеждам добре, понеже "Какво ще кажат хората?!?"

Ма каквото искат да казват - ако съм щастлива и съм здрава - лично си е техен проблем какво говорят и как ме виждат. Когато съм депресирана - последната ми грижа е как изглеждам. Такъв ми е модела - всичко ми се изписва на лицето - дори да тръгна да "маскирам" това състояние, просто вместо моето уморено лице се появява физиономия тип Мерилин Менсън. То хептен се плашат околните - пробвано е.

Предпочитам да ми е удобно - женствена или не - все ми е едно...
Но пък и съм се задомила в период на 169см/80кг, още ме търпят, даже ме обичат Trollface ... По-женствена не искам да съм. Не и извън чувството ми за това и за комфорт, най-вече.

А дали форумското жури ще покаже палеца на горе или на долу - ми все ми е едно Green Heart

# 301
  • София
Тук идеята е да разменяме мнения. Не да се нападаме, не да се лее свободно агресия. Апропо, в контекста на темата, как да бъдем по-женствени - ами с повече нежност, стига с тая агресия! Питайте мъжете какво мислят за безмислените женски спорове и нападки  и как им действат такива жени...Признак е на неуравновесеност и комплекси, не на самочувствие и женственост.

# 302
  • Наблизо
Цвете,искам да уточня че съм била тийн в началото на 2000ната (90ти набор съм) и сега се обличам с качествени дрехи,не толкова марки,но тогава отиваш с приятелка по магазините,харесва си тя нещо,купува,за теб няма защото всичко е супер малко и размери дефакто няма.Беше изключително унизително погледът на продавачките и да те изпращат в магазин,в който всичко пък е огромно за теб..все едно си много ама много дебел,а не 65 кг.
Слава богу промениха се нещата.

# 303
  • някъде под слънцето...
Не съм в час с "новото модерно" в  езика на общуване в България(над 20 години  говоря български само със семейството ми), но  мога да констатирам, че за съжаление е доста агресивен и както казваха на времето "каруцарски"(квичене, прасе, ....), което в теми написани от жени, за жени е меко казано учудващо.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 14:12 от sl

# 304
  • Варна
Последните коментари.. от женствени, по-женствени. Как може да наричате други жени "прасе"?

То и обратният вариант е наричан закачалка, скелет, анорексичка.

Някои и пръсти показват. Въпрос на личен избор със сигурност е как се изразява човек, а не какъв ген има. Но върви, обясни, че не гладуваш.....

# 305
Скрит текст:
Духът на разговора в последните 2-3 странички са основната причина да влизам в общоприетата графа на "повлекана" през по-голямата част от съзнателният си живот.

Робуването на марки, а не на удобство - на първо място, и на качество - на второ...
Преекспонираните стандарти за красота, втълпени ми от мама...
Противната процедура по омазване със всевъзможни помади всяка вечер, харченето на прекомерно количество пари за "козметика", когато не ти достигат за храна понякога...
Наличието на 101 чифта обувки и въпреки това, купуването задължително за всеки сезон  поне по още 1 чифт....

Защо бе жена, питам аз - невръстното дете?!? Защото работя с хора и "трябва" да изглеждам добре, понеже "Какво ще кажат хората?!?"

Ма каквото искат да казват - ако съм щастлива и съм здрава - лично си е техен проблем какво говорят и как ме виждат. Когато съм депресирана - последната ми грижа е как изглеждам. Такъв ми е модела - всичко ми се изписва на лицето - дори да тръгна да "маскирам" това състояние, просто вместо моето уморено лице се появява физиономия тип Мерилин Менсън. То хептен се плашат околните - пробвано е.

Предпочитам да ми е удобно - женствена или не - все ми е едно...
Но пък и съм се задомила в период на 169см/80кг, още ме търпят, даже ме обичат Trollface ... По-женствена не искам да съм. Не и извън чувството ми за това и за комфорт, най-вече.

А дали форумското жури ще покаже палеца на горе или на долу - ми все ми е едно Green Heart

Нагоре!

Виж само жената на Пиърс Броснан - в БГ не прасе, а не знам как ще я определят. Обича си я човекът, снима се с нея с кеф, даже в едно интервю разправяше как обожавал да я храни с тортички и пастички. Smile

Хората, които робуват на стереотипи, или се мъчат с диети, за да паснат в някакви стандарти, сами се ограничават според мен.

# 306
  • Наблизо
Скейл,така е но както дебелите не са масово дебели заради заболяване (въпреки,че затлъстяването си е болест),така и кльощавите,особено в България,не са кльощави масово от ген,а от напън да влязат в чалга моделът на живот.По темите за отслабване се виждат хора,най-често жени,които тежат 55 кг и изглеждат прекрасно и здравословно,да се наричат дебели и как трябва да свалят 5 кг,а най-добре 7 (примерно,събирателно го казвам).Това не е нормално.Нито едното е нормално,нито другото.

# 307
  • София
Нито прасе намирам за приемлив термин, нито закачалка. Много рядко се среща момиче, което да няма комплекси, че тялото й не е достатъчно хубаво, независимо дали защото се намира за прекалено слаба, прекалено дебела, с малки цици, дебели китки или в каквото там друго се е взряла. С порастването в жена, някои осъзнават глупавото си мислене, но други винаги остават с такива идеи. И колкото и разни моди да са фактор, най-големият фактор сме ние, жените, много повече от мъжете, които нямаме търпение да припомним на някоя "колежка", че си няма това, които ние имаме.

Цвете, щом се чувстваш добре по този начин, другото няма значение. Ако не се чувстваше добре и имаше желание да промениш нещо, вече щеше да е друго. А пък това, че съществуват хора, които имат различни виждане, не трябва да те кара да се чувстваш като "повлекана". Всъщност около това се върти цялата драма от доста страници вече.

# 308
  • София
Вярвайте ми, и т нар. "прасе", и "анорексичката", като се облекат според фигурата си и се разхождат със самочувствие, защото имат някакви други натрупвания и интелектуален багаж в главата си, ще ги гледат с одобрение (или скрита женска злоба, ама имат ли значение за тях тези жени) и няма да се терзаят дали целият свят ги харесва или не. Има неща, които никой не може да ти вземе и даже "убиват", за да са на твое място. Тук никога няма да избистрим нито политиката, нито безкрайните дебри на женската душа. Но денят е слънчев и хубав, скоро с потока от тая слънчева енергия,всичко трябва да е наред Simple Smile

# 309
  • Варна
Скейл,така е но както дебелите не са масово дебели заради заболяване (въпреки,че затлъстяването си е болест),така и кльощавите,особено в България,не са кльощави масово от ген,а от напън да влязат в чалга моделът на живот.По темите за отслабване се виждат хора,най-често жени,които тежат 55 кг и изглеждат прекрасно и здравословно,да се наричат дебели и как трябва да свалят 5 кг,а най-добре 7 (примерно,събирателно го казвам).Това не е нормално.Нито едното е нормално,нито другото.

Не мога да говоря от името на тези с повечето кг., защото най-много през почти 32-годишния ми живот съм била 52 кг. на 172 см. Опитвам се да си ги върна 2-та кг. вече няколко години, но за момента не става. Поне съм спокойна, че си ям и почнах да тренирам всеки ден, пък кантарът.... каквото показва, такова.

При мен проблемът е, че ако имам проблеми от притеснение спира да ми се яде и свалям скорострелно, а после качването отнема много време.

Винаги съм се чудила как изобщо е възможно да има мода сред човешките тела.... Това е суууупер абсурдно! Разбирам дрехи, цветове, коси, обувки, но кг. и телосложения....

# 310
  • София
А това, че не мога да вляза в китайските боклуци, които на 36 мярка им отговаря на XL ужасно ме терзае, направо не мога да спя Simple Smile) Вие виждали ли сте нормален качествен сутиен китайски или турски? Или дънки, или рокля, или каквото се сетите?... И аз не. Да не говорим, че моят размер го търся само в конкретни маркови магазини.

# 311
  • София
Въобще не се трогвам от размери вече! Каквото ми става- става. Ама какво ще пише на етикета - няма значение.
Дъщеря ми в момента се е запътила полека към М размер и още е шокирана, че не влиза в ХХС, а тя просто расте.

# 312
  • София
Тя модата (за дрехи) се основава всъщност на маркетинг. Тоест, фокусът е да се намерят тела, които представят най-добре дрехата. На супер слаби тела, повечето дрехи стоя много различно, и затова те са били предпочитани много дълго време. Няма нищо общо с критерии за привлекателност. Затова и моделите на Виктория'с сикрет са различни, както и тези на плейбой. Различни маркетингови цели. Сега пък навлизат +сайз, защото в САЩ е пълно с по-пищни жени, а те трябва да бъдат привлечени като клиенти. Аз пък се радвам, че в онлайн магазините вече има доста модели представяни от жени с бюст. Дрехите стоят много различно, когато имаш и когато нямаш гърди, и преди ми беше много по-трудно да преценявам как ще ми стои даден модел.

А що се отнася до това кое тяло е "привлекателно" - въпрос на вкус. Има мъже обичат финички женички, други искат да има за стискане, трети обичат високи, четвърти... накратко казано, за всяко тяло си има предостатъчно кандидати. Въпрос на вкус. Дори някоя жена да не е  в графата "най-масово харесвани", е далеч от това да е извън класацията.

# 313
  • София
Мда, наистина е въпрос на вкус. В България съм приятно изненадана, че по-пищните жени се харесват от по-млади от тях мъже Wink И нали се сещате колко им пука на тези жени дали ги харесва кварталната лелка, примерно. За една приятелка говоря Simple Smile))

# 314
  • София
Една приятелка се сдоби с гърди откакто роди. После все мрънкаше че й били увиснали, пречели й, не ги харесваше. Сега има нов мъж, който бил луд по въпросните. По-млад от нея. Сякаш и тя вече си ги харесва. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт