ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 22 641
  • 755
  •   1
Отговори
Непознати мами се събрахме и във форум готин ний се запознахме,
Октомврийски термин ни обедини, заедно си писахме по цели дни...
Споделяхме болки, мъки, страхове, радости, вълнения – цели светове...
Бременните теми низахме без чет, Октомврийски бебета чакахме наред!
Бързахме да видим техните очички, търпението липсваше на нашите редички.
Дните все брояхме в захлас, да чуем ние бебешкия глас
.

Sparkling Heart РОДЕНИ БЕБЧЕТА  2024 Sparkling Heart :

Sparkling Heart 20.08.2024 Sparkling Heart
бебе - 1,190 кг на мама ans9898
Sparkling Heart 29.08.2024 Sparkling Heart
бебе Алекс  -1,850 кг , 42 см.на мама seana_paula
Sparkling Heart 30.08.2024 Sparkling Heart
бебе Калоян -2,650 кг, 45 см. на мама Lolla_Bunny
Sparkling Heart 18.09.2024 Sparkling Heart
бебе Георги - 2,270 кг,49 см на мама A_S_Y_77
Sparkling Heart 18.10.2024 Sparkling Heart
бебе момче - 2,790 кг ,48 см на мама Harmony25
Sparkling Heart 27.09.2024 Sparkling Heart
бебе - на мама vaflichka
Sparkling Heart 28.09.2024 Sparkling Heart
бебе Матю -2,165 кг, 44 см и бебе Амели - 2,250 кг , 44 см на мама Джу06
Sparkling Heart 30.09.2024 Sparkling Heart
бебе Самуил -3,120 кг, 50 см на мама Val629470
Sparkling Heart 03.10.2024 Sparkling Heart
бебе Филип -3,660 кг ,52 см на мама Ljoli
Sparkling Heart 03.10.2024 Sparkling Heart
бебе Тервел -2,460 кг, 47 см бебе Лъчезара -1,350 кг ,40 см бебе Александра -1,620 кг,42 см на мама Didi Y
Sparkling Heart 05.10.2024 Sparkling Heart
бебе Стефан - на мама Dream90
бебе момче - 3,530 кг, 54 см на мама Leylah
бебе Рей на мама ghgggg
бебе момче -3,200 кг ,51 см на мама *Sweety*
Sparkling Heart 10.10.2024 Sparkling Heart
бебе Кая -3,150 кг на мама Янинка
Sparkling Heart 11.10.2024 Sparkling Heart
бебе Галин - 2,370 кг ,49 см на мама Lunatichka92
Sparkling Heart 11.10.2024 Sparkling Heart
бебе момиче - на мама Stasy28
Sparkling Heart 13.10.2024 Sparkling Heart
бебе момиче - 3,430 кг, 53 см на мама Moonlit
Sparkling Heart 14.10.2024 Sparkling Heart
бебе Ивон -2,700 кг на мама Sugarr55
Sparkling Heart 15.10.2024 Sparkling Heart
бебе Рафаел- 3,240 кг, 50см на мама Isibel
Sparkling Heart 16.10.2024 Sparkling Heart
бебе Боян - 3,725 кг, 54 см на мама Aprilche 24
бебе момче 4,00 кг- на мама Blackwhite1
бебе момче - 3,100 кг , 49 см на мама Jojo_45
бебе София - 3,120 кг, 51см на мама evelynna
Sparkling Heart 18.10.2024 Sparkling Heart
бебе Жасмина - 3,150 кг , 50 см на мама Juji 1
Sparkling Heart 21.10.2024 Sparkling Heart
бебе момиче - 3,000 кг , 51 см на мама shishar4e
Sparkling Heart 24.10.2024 Sparkling Heart
бебе момче -3,760 кг на мама simonakinova
Sparkling Heart 27.10.2024 Sparkling Heart
бебе Моника -2,770 кг ,49 см на мама Avokado 67
Sparkling Heart 28.10.2024 Sparkling Heart
бебе момче - 2,900 кг ,50 см на мама mommy22
Sparkling Heart 30.10.2024 Sparkling Heart
бебе Лина -3,150 кг , 51 см на мама D_ana

За добавяне към списъка и корекции, моля пратете ми лично съобщение.

Първи ден и първа нощ с Бебето вкъщи
15+ съвета за първи грижи за новородено у дома
Масаж на Бебе
Кой кога празнува имен ден
Спешна помощ при инцидент
Първа помощ при малки деца

Линкове към старите теми от бременността:
Първа тема
Втора тема
Трета тема
Четвърта тема
Пета тема
Шеста тема
Седма тема
Осма тема
Девета тема
Десета тема

Линкове към старите теми от Родени:
Първа тема

# 1
  • Sofia
Благодаря за новата тема. Пожелавам да пишем по-скоро позитивни неща тук. За момичетата които писаха ще споделя по-нататък за моите проблеми, сега няма да Ви натоварвам преди празниците, а и все още трябва да посетя лекарите.

# 2
Да се запиша и аз тук! Вафличке, не се безпокой, тук сме да се подкрепяме - празници или не! Стискам палци да се оправят нещата!

Спахме от 1 до 7! И после от 8 до 10.. мога да бягам маратон в това състояние! Пожелавам един хубав старт на деня на всички (може да сте го започнали отдавна вече)

# 3
Запис!
Благодарим, Аси, за новата тема!

Браво, Джу, добър сън. Simple Smile

Вафличка, бързо оздравяване,
Споделяй ни, не чакай празниците да отминат, то за българина всеки ден е празник 🤣🤣🤣🤣

# 4
Между другото вие ме хвърлихте във философски размисли вчера през нощта. Колко се изписаха съвети в опит да си помогнем, а истината е, че награди никой не раздава за най- успешна майка - нито за кърмещите, за тези, които не мигват цяла нощ, за тези, които загърбват всичко и изнемощяват да огреят навсякъде, за тези, които най-добре пазят баланса си и успяват да се съхранят.. как се става добра майка ще разберем след доста време - в това дали сме създали едни здрави и щастливи хора, с ценности, необременени от страхове и негативизъм, благодарни и състрадателни.. има да изтече много вода дотогава.

Споделям едно видео, което ме разплаква всеки път - не мисля за себе си, а за мама, която дава всичко за нас. Дано заслужа моите деца да ме обикнат и оценят колкото аз и кака нея..

https://youtu.be/rSpv-_FdJVY

# 5
Ах, дано всички сте добре, а ако не - нещата да се подобряват!

Карам първо към въпроса, че ако заплаче Рей, тичам...Shisharche, на вас какво ви изписаха за рефлукса? Ние сме с тих рефлукс, т.е без порвъщане, но всички други приятности - адски болки (поне така звучат преведени в рев), гърчене, спорадична кашлица, проблеми с дишането, свистене при дишане, запушено носле, неприятно и недостатъчно хранене, etc. И ние акаме на 6-7 дни, не знаех, че толкова ще се радвам на пълен памперс! Педиатърът каза - ще си го израсте. Да, ама бебо се мъчи, а и прочетох, че при някои този тих рефлукс прави проблеми - поврежда храно. пътища, може мляко да влезе в дробовете и да стане пневмония....И сега не знам, друг лекар ли да търсим ( в Германия не е много лесно), или по болници да ходим, или наистина да търпим....има ли някой друг с тих ревлукс и оставен на самотек?

За мъжете - толкова много ви разбирам.... моя е от тези много помагащите, нищо не разбиращите. Така че хем съм му безкрайно благодарна, хем вътрешно беснея, че не се сеща сам, че действа неадекватно (Рей не искал да яде като той му давал бутилка, след половин час ревнал на глад, но според ММ - ами да е ял....) мразя обобщенията и дълбоко вярвам в различността на хора и ситуации, ама сега дори си казвам - нали е немец, безчувствен е.... Случка от бременността - аз бях припаднала в 5ти месец, той извикал линейка, но докато лежа на земята в безсъзнание и ме вали дъжд, той ми направил 3-4 снимки...Да ми ги покаже после. Не клекнал при мен, не ми държи ръка, нищо такова. Снимал човека. Иначе е неотлъчно тук. Той помага на мен, не на Рей. Т.е, ще измие помпите, ще му смени памперса, но мен да ме улесни, не бебчо. Прави това, което поискам - но не от загриженост за Рей. Казва - дай да го нося, но например, когато го храня, т.е. да съм прекъснела храненето, после можело пак. Дори не разбира колко не разбира ситуацията. Рей се дере от рев, ММ може да стои там и нищо да не прави (според него, всички бебета си ревяли) Ненавиждам го за това. И го обичам, де, но това, че не поставя на първо място детето е много болезнено. Та, помощта е страхотна, но е винаги съпроводена с малки и големи неадекватни реакции, а те в този стресов момент наистина идват в повече. Добре че, мама е тук - май само тя може да обича Рей колкото аз.

Иначе ние и тримата, мама, ММ, и аз сме с ротавирус - или нещо такова. Брутално повръщане, разстройство, отпадналост. Рей още се държи, макар и да яде по-малко. Ваксини бихме миналата сряда. Дано не го хване! На мен почна да ми минава, но кърмата намаля рязко.

Обожавам Рей, не мога да спра да го гледам. Но да, всичко ме боли, реве ми се, безпомощна се чувствам понякога, гръб не ми остана от носене. Като ми остава време и сили да мисля - премислям достатъчно добър човек ли съм, достатъчно силна ли съм, за да му дам всичко, от което има нужда, за да го предпазя...всичко искам да му дам (без да го разглезвам, без да го травмирам). И как? Той плаче, стомашния сок се връща и го гори, а аз мога само да гушкам.....

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 16:54 от ghgggg

# 6
Ах, дано всички сте добре, а ако не - нещата да се подобряват!

Карам първо към въпроса, че ако заплаче Рей, тичам...Shisharche, на вас какво ви изписаха за рефлукса? Ние сме с тих рефлукс, т.е без порвъщане, но всички други приятности - адски болки (поне така звучат преведени в рев), гърчене, спорадична кашлица, проблеми с дишането, свистене при дишане, запушено носле, неприятно и недостатъчно хранене, etc. И ние акаме на 6-7 дни, не знаех, че толкова ще се радвам на пълен памперс! Педиатърът каза - ще си го израсте. Да, ама бебо се мъчи, а и прочетох, че при някои този тих рефлукс прави проблеми - поврежда храно. пътища, може мляко да влезе в дробовете и да стане пневмония....И сега не знам, друг лекар ли да търсим ( в Германия не е много лесно), или по болници да ходим, или наистина да търпим....има ли някой друг с тих ревлукс и оставен на самотек?

За мъжете - толкова много ви разбирам.... моя е от тези много помагащите, нищо не разбиращите. Така че хем съм му безкрайно благодарна, хем вътрешно беснея, че не се сеща сам, че действа неадекватно (Рей не искал да яде като той му давал бутилка, след половин час ревнал на глад, но според ММ - ами да е ял....) мразя обобщенията и дълбоко вярвам в различността на хора и ситуации, ама сега дори си казвам - нали е немец, безчувствен е.... Случка от бременността - аз бях припаднала в 5ти месец, той извикал линейка, но докато лежа на земята в безсъзнание и ме вали дъжд, той ми направил 3-4 снимки...Да ми ги покаже после. Не клекнал при мен, не ми държи ръка, нищо такова. Снимал човека. Иначе е неотлъчно тук. Той помага на мен, не на Рей. Т.е, ще измие помпите, ще му смени памперса, но мен да ме улесни, не бебчо. Прави това, което поискам - но не от загриженост за Рей. Казва - дай да го нося, но например, когато го храня, т.е. да съм прекъснела храненето, после можело пак. Дори не разбира колко не разбира ситуацията. Рей се дере от рев, ММ може да стои там и нищо да не прави (според него, всички бебета си ревяли) Ненавиждам го за това. И го обичам, де, но това, че не поставя на първо място детето е много болезнено. Та, помощта е страхотна, но е винаги съпроводена с малки и големи неадекватни реакции, а те в този стресов момент наистина идват в повече. Добре че, мама е тук - май само тя може да обича Рей колкото аз.

Иначе ние и тримата, мама, ММ, и аз сме с ротавирус - или нещо такова. Брутално повръщане, разстройство, отпадналост. Рей още се държи, макар и да яде по-малко. Ваксини бихме миналата сряда. Дано не го хване! На мен почна да ми минава, но кърмата намаля рязко.

Обожавам Рей, не мога да спра да го гледам. Но да, всичко ме боли, реве ми се, безпомощна се чувствам понякога, гръб не ми остана от носене. Като ми остава време и сили да мисля - премислям достатъчно добър човек ли съм, достатъчно силна ли съм, за да му дам всичко, от което има нужда, за да го предпазя...всичко искам да му дам (без да го разглезвам, без да го травмирам). И как? Той плаче, стомашния сок се връща и го гори, а аз мога само да гушкам.....

И ние сме с тих рефлукс по-назад съм писала да не се повтарям основните неща, които може да се направят за да се облекчи състоянието. Изправена позиция на бебето (спи, яде и тн), сгъстено мляко (аз си взех сгъстител за кърма и мляко на аптамил) и ние пием гастротус сиропче.

# 7
Благодаря Isibel!!!!

# 8
Според мен слушайте лекаря, че ще го израсте освен ако не спре да наддава бебето и не се появи кръв в изпражненията. Лекарствата против рефлукс не са безвредни за бебетата

# 9
Благодаря Аси за новата тема!Вафличка,ако можем да помагаме с нещо всички сме насреща!При нас малко се подобряват нещата бебка е доста по спокойна,но все още има колики.И храненето започна да става трудно не е всеки път ,но понякога реве,изпъва се,върти главата.Сънят още е мираж при нас,а през деня докато ММ е на работа гледам да свърша неща вкъщи и не лягам да спя,но и това ще отмине.

# 10
Здравейте момичета.
Аси, благодаря за новата тема.
Надявам се всички болни да се оправите за празниците. А здравите така да се задържите така.
Аз ходих вчера да сменям гуми, днес по разходки, пак че времето е прекрасно за декември месец.
Аз съм в лек гаф - болничен след раждане имам до 11. И забравих да си извадя нов. Утре ще ходя до педиатъра на малкия, надявам се да може да издаде нов. Надявам се да не е голям проблем.
Момичета, никой няма да ни даде медал. Гледайте си децата и не се занимавайте с глупости.
Лунатичка, още по време на бременността съм се чудила какъв е тоя мъж дето оставя жена му да цепи и носи дърва. С бебе и без бебе за мен това не е нормално. Всеки обаче си познава семейството. Като ви чета се радвам, че не съм отговаряла на съобщения "здр Ко пр?" Joy.
И все пак, ако трябва да казвам на някой какво трябва да прави, по-добре да си го направя сама.
Малкия от няколко дена не иска да си спи в кошарата вечер. Докато го приспя и го оставя то е станало време за следващото хранене. Направо сутрин едвам ставам. Изкушавам се да го оставя да спи при мен, но ме е страх да не го натисна.
Какви зимни чували използвате за количката?

# 11
Sway на здр, Ко пр и аз не отговарях, на мен ми се пишеха, близо година, стихове, бележки под чистачките, рози, направо романтика. И пак .... Греда 😄
Аз си признавам, че хормоните си казват думата. Вторачвам се само в лошите страни. Днес, след като ви се оплаках, се прибра моя ММ, в обедната си почивка. Донесе ми храна, поигра си с малкия. После ме пита какво да сготви, като се прибере, ама аз го бях изпреварила. Утре вечерята ще бъде от него. Абе старае се понякога

# 12
Според мен слушайте лекаря, че ще го израсте освен ако не спре да наддава бебето и не се появи кръв в изпражненията. Лекарствата против рефлукс не са безвредни за бебетата

Ако е много агресивна формата може мъничето да спре да се храни заради болката, а освен това и рефлукса да прерасне в друг по-голям проблем. Може да те се ползва сироп за рефлукс, но позиции на тялото и сгъстяване на храната поне са много важни. Иначе има групи за рефлукса и като чета не всички го израстват бързо.
Слагам снимка на сгъстителя, който ползвам. Аз го добавям към изцедена кърма, може да се добавя и към АМ.

# 13
Е, да, в тежки случаи се налагат лекарства, но тогава лекарят ще каже

# 14
Леле Лейла, продължава да ми звучи 1:1 хаха

И на нас сиропа ни е gastrotuss, но задължително направи една клизма. Микроклизма за деца, каквато има в аптеката и по дозировката от листовката. Това нещо дето излезна от моето бебе не виждам как тя сама щеше да го изкара, напротив, лекарката каза, че новото ако се затлачва в това твърдото в червото.

Общи условия

Активация на акаунт