ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 572
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
От самото начало съчувствам на Лунатичка, но вече ще подминавам публикациите ѝ и няма да коментирам. Смисъл няма. Тя иска само да си излее душата, в което няма нищо лошо. Обаче съвети не е искала, както Maya каза. И не само, че не е искала, но и ги подминава или винаги намира оправдания, само и само да не се съгласи с всички нас.
Съчувствам ѝ, че няма родители, но много хора си гледат сами децата и така като чета свекървата лоша или не доста помага с детето.
Никой не я кара да чисти прозорци и да се вживява, тя сама го избира, не мисля, че мъжа ѝ я кара или я тормозят у тях. Всеки сам си избира как да живее, но някои неща не мога да ги приема. Опитвам се да не я съдя, но вече не ми се получава..винаги съм се притеснявала как е Галинчо, дано всичко е наред за напред.
Пожелавам ѝ повече спокойствие и смирение.

В навечерието на най-светлите празници искам да пожелая да сме здрави! Най-вече децата! Защото помня моментите, в които сме били в болница с баткото, тревогите.. и не съм спала и яла с дни, тогава дали съм била уморена, дали е изцапал завивки, дали прозорците ми са забравили кога са били измити... нищо не е било от значение! Нищо друго освен детето ми да е добре!
Дано всяко бездомно животинче намери дом, дано  всяко дете има любящи родители и щастливо детство, дано всяка от нас има мир и любов в сърцето си.
И не забравяйте да не искате само от Бог, а да благодарите за всичко, което имате. Топъл дом, хляб на масата и едни малки беззащитни същества, на които ние сме целия свят. И които ще бъдат наша упора, подкрепа, наши приятели дори, докато сме живи!
Когато бях бременна и имах здр.проблеми, голямото ми детенце ми каза "Спокойно мамо, ще се оправиш, всичко ще е наред!". И така и стана. ❤️

# 46
Някоя мама беше писала за притеснения за синдром на Даун, аз от време на време се притеснявам за аутизъм.
И аз така. В рода ни има дете с аутизъм и притесненията ни са още от преди да изберем донора. Избирали сме го по критерии, които според нас изключват вероятността да носи аутистични гени - изборът му на професия, нивото му на образование. Хората с леки форми на аутизъм имат по-друг житейски път от него като цяло. Също разчитаме, че изборът на сперматозоид и после изборът на най-добрия ембрион гарантират максимално, доколкото е възможно, че няма кофти гени Neutral Face Плюс моята подготовка за качествени яйцеклетки месеци преди пункцията.
И сега само гледам дали ни гледа в очите, дали следи предмети с поглед и т.н., да се филмирам навреме Rolling Eyes
Гледам да не се вглеждам много. Защото има специфични неща дето ги правят като бебета и ги израстват. То и заради това диагностицирането в ранна възраст е трудно. Нямаме в рода, уж донора е той като вас е избиран по професия и интереси. Но все пак.

# 47
Гледам да не се вглеждам много. Защото има специфични неща дето ги правят като бебета и ги израстват. То и заради това диагностицирането в ранна възраст е трудно.
Ох, да. Първите седмици как си въртеше очите по един специфичен начин, който съм виждала у едно 6-годишно дете с много странно умствено заболяване, което до днес не знам какво беше. Добре, че спря да го прави, вече няколко седмици не съм виждала това въртене на очите. Как се бях уплашила... Sweat Smile

# 48
  • Sofia
И нашето като беше съвсем малко така си въртеше очите и се бях уплашила за същото. Добре че спря -малко плашещо беше. Сега и любопитко - върти си главичката на всички страни и се оглежда в мебели, отраженията на вратичките на кухнята, луничките - всичко му е интересно. Малко оплакване от мен - скарахме се вчера със свекървата и не ми е добре. Тя сега все още е при нас заради здравословните ми проблеми, но направи неща, които ме ядосаха. Днес не съм на себе си и се чудя какво трябва да направя, за да има малко милост към мен. Тя днес ми се извинява, но.. не знам. Моля се само да съм здрава и да си гледам детето.

# 49
Извинявам се,че ще Ви върна малко назад,но ако може някоя мама да ми съдейства ще съм много благодарна.
Става въпрос за паричното обезщетение, което ти се полага 45 дена преди термина, има ли значение колко стаж имаме?
На едно място четох, че е само за тези,които имат 6м такъв, на друго пък, че се полага за всички, поне по моите разбирания. 😅

# 50
Извинявам се,че ще Ви върна малко назад,но ако може някоя мама да ми съдейства ще съм много благодарна.
Става въпрос за паричното обезщетение, което ти се полага 45 дена преди термина, има ли значение колко стаж имаме?
На едно място четох, че е само за тези,които имат 6м такъв, на друго пък, че се полага за всички, поне по моите разбирания. 😅

Мисля, че е за тези които нямат стаж.

# 51

Най-точната информация ще намериш в сайта на НОИ
https://nssi.bg/fizicheski-lica/po-bg-zakonodatelstvo/bremennost-i-rajdane/

# 52
Има и тема за майчинството счетоводно, вероятно там ще могат да отговорят и на по-специфични въпроси.

# 53
Всеки ден ли излизате навън с бебетата? За колко време и как ги обличате? С това обличане навън хич ме няма. Онзи ден беше около 15 градуса навън, облякох я с боди с къс ръкав, тънка блузка, ританки, чорапки, шапка и плюшен космонавт.  Аз пък бях с тениска и не много дебело яке, но ми беше много горещо и не знам, да не би да съм я навлякла и нея много.

# 54
И аз не знам как да го обличам. Ако е по- малко от 8-9° не излизаме. Когато беше 15 го изкарвах без космонавт. Боди с дълъг ръкав, дебела блуза, панталон. Завит с дебелото одеало. И нося винаги едно по-тънко в себе си. Един ден го изкарах с космонавт, той не спря да мрънка от жега. Днес грее слънце, но е студено и духа
 Докато се начудя дали да излезем и какво да му облека - той заспа. Та ще ни се размине.

# 55
И аз много се чудя как да го обличам. Имам един поларен гащеризон слагам го отгоре един слой памучни дрешки и тънко одеало, така най-често го обличам.

# 56
  • София
Всеки ден я извеждаме, с много малко изключения, между час и два обикновено. Днес температурите са около 3 градуса, с шушляков космонавт (отвътре е полар), шапка и одеалце, кошът затворен отвсякъде. Над 10 градуса махаме одеалцето. Преди да дойде зимата й слагахме якенце и по-тънка шапка. Тя припада щом излезем навън, през цялото време спи. Дори да й е топло, не се е оплакала.

# 57
Стачката със сукането и хапване от шише я има и при нас, хапване по мъничко...през нощта будна, денем повече спи...абе прави каквото си иска и както го реши 🤣🤣🤣

Снощи повърна върху мен на фонтан. Тъкмо с триста зора и бях дала 100грама мляко и се готвех да я оригна и да заспим блажено през нощта веднъж поне...да ама не... повърна и после будна до 5...
 Като ме оповръща хубаво   ... За момент се почувствах като Лунатичка.
Случвало ми се е да ме опишка, да я нося много наакана към банята и да се изцапам и аз...не ме е гнус, но ми писва, искам почивка.
Щастието си има нрав и си има име. .
имената на нашата бебчета.
Не пиша много хубаво, но след три часа сън, моля да ме извините.
Много хубав пост за любовта,  съгласна съм с всяка дума, кой го написа?? Сливат ми се редовете.
По иронията на съдбата днес имам страшно много работа , освен бебешката, а съм в цикъл за втори път сред раждането и е много силен отново....едвам вървя, как си върша работата не зная..  
Не завиждам и на домашните...настроението ми е олелелеле нещо средно между рошава гъска и сърдита патица плюс дойна крава и вампир, губещ кръв. Нещо между плач и ярост се задава в мен, но просто си мълча, стегнала съм се и правя това, което имам като задачи.
Като погледна бебето ми минава всичко.
Как сладко спи сега, измори се през нощта горкото. 🤣 Пък майка му...да си е спала с гащи като иска сън и спокойствие. 🤣🤣🤣
Макар че да ви кажа, и преди да забременея все имаше емоции и по някоя драма, то не знам къде точно има баш спокойствие... 🤔🤔🤔
Да са ни живи и здрави бебчетата и ние да имаме сили и достатъчно любов, за да са сълзите ни само от щастие или поне 90 процента.
Как ще празнувате коледните празници?
Като се напият мама и тати, ако няма помагачи, кой ще гледа бебето?  😂
Нищо, бебоците имат време до Коледа да се научат да си държат шишетата сами..🤣

Кой питаше за термометър?
Ползвам биба термометър, за първи път да съм доволна от електронен термометър.  🥳🥳🥳

# 58
Горе главата, Juji, ще се наспим някой ден..🤣

Божее, дано не ми идва скоро цикъла, така мразяя..

Днес ММ ме пита кога съм щяла да се наспя, казах му след 18г.

Пратих на моята приятелка 1 клип, жена с деца звъни на друга без деца. И тази с децата ѝ казва "Звъняла си ми скоро" и другата "Да, преди няколко месеца, сега ли видя?". Кога ще се видим?"
 - "Може през март, април, айде направо през май". 😅😅

Бебо пак е със сополи, така ми писна, не спахме много снощи. Притеснявам се.

По празниците ще сме с гости вкъщи. Пазарувах вчера и днес.

Когато излизаме е с боди, блузка + панталон и чорапки и ако сме с количката е в чувалче без ръкави (не е мн дебело) + мека поларена завивка. Ако е много студено му слагам елече.
Ако сме с колата и ще е в столчето не ми е удобно с чувалчето и е с дрехите си + плюшен космонавт (не е ватиран) и или без завивка или тънка на крачетата. И с шапчица! Simple Smile
На мен все ми е горещо и още съм навън с тънко яке.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 17:21 от *Sweety*

# 59
Juji разсмя ме, вярно е - да сме спали с гащи, сега да си почиваме. Ама аз май си предпочитам живота с бебето, то нали ми е добричко. Само дето днес цял ден, докато е буден иска да гушнат, ама тъкмо ще позаякна.
За празниците нашия има късмет - и майка му и баща му не пият, та ще има кой да го нахрани 😄

Общи условия

Активация на акаунт