ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 606
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
И аз не знам как да го обличам. Ако е по- малко от 8-9° не излизаме. Когато беше 15 го изкарвах без космонавт. Боди с дълъг ръкав, дебела блуза, панталон. Завит с дебелото одеало. И нося винаги едно по-тънко в себе си. Един ден го изкарах с космонавт, той не спря да мрънка от жега. Днес грее слънце, но е студено и духа
 Докато се начудя дали да излезем и какво да му облека - той заспа. Та ще ни се размине.

Аз пък я чакам да заспи, за да излезем. Ако ще сме с колата, тя заспива в колата обикновено

# 61
Ние всеки ден излизаме, независимо от времето. Това ни е част от рутината след първото хранене за деня, доколкото може да има такава. И аз я храня, играем си и чакам да тръгне към успиване. Знам само, че ако е под -5 или има мъгла не е хубаво да се излиза. А, и тук немците каляват децата от малки, няма студено време за тях.
Най-любимата им дрешка е гащеризон от вълна. И ние се пуснахме по вълната и взехме такъв, много е мекичък и пашкулест. Имаме и космонавт, но в него се изпотяваше.
За количката имаме чувал от овча вълна. Самата тя се затваря и съм сигурна, че нищо от студа не стига до нея. Като е в раницата не я обличам допълнително, а я слагам под якето ми, което се разширява с платка. Ставаме и двете като фурна, тя мен ме топли и аз нея.
Днес я сложихме с раницата по изключение върху якето, облечена с блузка, ританки и чорапи, отгоре вълнения гащеризон и шапка.  На самия гащеризон се затварят ръцете и краката и има и качулка. Навън е виелица между дъжд и сняг. Хардкор отвсякъде сме, но така спи доста добре.

# 62
Излизаме всеки ден. Само да няма мъгла. Когато е в раницата - боди с къс и дълъг ръкав ританки чорапи и полярен гащеризон и шапка. Реално е под якето и ако дръпна ципа догоре той даже не се и вижда. В количката е долу горе по същия начин, но имаме космонавт и чувал за количка. Когато го слагам в колата първо я загрявам за 10 минути и там го завивам само с пелена. В столчето го слагам само с дрешките
Днес даже едната му дрямка беше на двора в количката.
Ние на Коледа ще бъдем на гости, надявам се ако има болни да ми кажат предварително. Мен вчера ме болеше гърлото, но мисля че го стопирах.
Иначе ей така спят домашните ми любимци.

# 63
Sway много са сладки.
Ще видя и аз за вълнен гащеризон.  
Dana може ли някоя снимка от интернет, да с е ориентирам как изглежда?
Поръчах му  космонавт от Синсей, много топличък, доволна съм като цяло, но размер 3-6 месеца, ще му стане на годинка сигурно. Не знам тези хора какви бебета имат 😂
Днес го изведох все пак за 10 минути, отидохме до магазина - на ръце. Много ми е сложно изкарването на количката - рамката седи зад входната врата, а коша на втория етаж. Стълбището ни е супер тясно и .... Абе изморявам се само докато излезем на двора. Той беше много смешен, но му беше готино, нали е любопитко и само оглеждаше по улицата. А хората ме гледаха все едно някакво престъпление правя, че си нося бебето в ръце.
Всички баби вече звънят да питат къде ще сме на празниците. Знам, че всички се вълнуват и ми се иска да успеем да ги обиколим. Но малко ме притеснява как ще му се отрази мъкненето напред назад по къщите. Добре, че поне всички сме в един град 😁. Ще го решавам в последния момент
Ето го нашият космонавт, той е по-голям от коша на количката 😄

# 64
Leylah
Много готин космонавт и бебчета вътре разбира се  Simple Smile

Sway,
Ето например това му се вика сладък сън  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Дайте някакви линкове за вълнени космонавти, предстои да купувам такъв голям, сегашният  не е много дебел, и е доста тесен, не е удобен, даде ми го друга мама. Обичам да ми дават дрешки,  но си е най-удобно да отидеш и сама да си избереш какво ще ти е най-подходящо за бебето, практично и по вкуса.

Аз нито седнах, нито легнах цял ден и през нощта се надявам да ме отменят леко, че иначе ще е тегаво. Малката повечето време спи и очаквам довечера да будува. Опитвам се да я държа будна сега, цъ, не става.  Колко приспиване нощем и пак будна, а денем се тропа, светло е, будим я, обаче неее нищо не я буди. Това е то.

Аз си оправих наглевателя за шишета и се отказах да купувам Агу каната. С нагревателя винаги имам точната температура вода за АМ, родих се направо. 🥳

Покрай цикъла съм гладна като вълк 🤣

# 65
Ние излизаме почти всеки ден понякога за кратко но излизаме ,само да не вали и да духа силно .Обличам го с боди дълъг ръкав блуза или гащерезон(ромпър) и космонавт .Алекс само дукато го сложа в количката и е заспал ,много му харесва на вън спокоен е .За празниците ще съм си вкъщи с децата ,евентуално може да идем до майка ми и дядо ми който живеят  близко до нас .

# 66
Аз успях да ви намеря.Отговарям на което се сетя.Не съм в депресия,просто имах желанието играта ни на семейство да приключи.Кроях планове от две години да си осигуря сигурна почва под краката,но и все пак се надявах,че нещата ще се променят към по-добро.Но нито през бременността,нито сега виждам подобрение .Мъжът ми не ми нарежда да правя това и онова,но държи да готвя,дрехите му да са изпрани ръчно и изградени.Рядко като е мръсно,ще ми кажа че съм мизерница или нещо подобно.Аз съм си свикнала да си правя всичко.
Относно свекървата.Да,помага.Но за мен това не е помощ.Поне не безвъзмездна помощ.Ние живем заедно и както аз,така и тя би трябвало да поемаме някакви задължения.Само че тя няма желанието и гледа детето,за да мога аз да върша работа.Не го гледа,за да си легна или пр да изляза на кафе с приятели,на фризьор и т.н.Ето напр от месец й обяснявам да си изчисти кюнците,но тя няма желание.Сутринта измих детето,облякох го,нахраних го и тя се появи да го гледа,аз да сляза да чистя кюнците и да ни направя мекички да закусим.Еми не позна.Тя си ги чисти,пък мекички не съм правила.
И не си мислете,че не го гледам.Гледам го по възможно най-добрия за мен начин.Просто нямам тръпка към него,изнервена съм и някой път ми идва в повече,предпочитам да спи,отколкото да трябва да си играя с него.Иначе като го мъчат коликите,го дондуркам по цял ден,къпя си го,мия си го,оглеждам го всеки ден дали има нещо притеснително,търся личния за всеки проблем,храня го,давам му лекарства и всичко,което му трябва да е живо и здраво.
Някой път се опитвам да го взема в ръце,да му се радвам,но все едно ток ме удря и веднага го оставям.
За името ви казах,че не го искам,но нямам избор.И бой щях да ям,и пак на мама щеше да е.
Просто мама си е мама.
И ставането нощем наистина  и е голям проблем.Аз спя като умряла.Мъжът ми снощи ходи на Беклемето да се разказват с приятели и се е прибрал в 11.Бях оставила детето до мен ма леглото,ако мрънка уж да го чуя.Ни него съм чула,ни съм разбрала кога го е махнал от леглото и го е сложил в неговото..И събудиш ли ме,фуча с който и да е.Не само с бебето.Значи мога да псувам,хвърлям,тръшкам пред себе си.Няма промяна.Опиъеам се да се настроя,че вече имам дете,трябва да спя по-леко и да се разсънвам по-лесно,но не става.Буквално докато го сменям,мога да задрема за секунди и да ми клюмне главата,та се усещам.
Лягам,че най-късно в 2 ще стане и ще съм като таласъм.Лека ви нощ.

# 67
Мъжът държи дрехите му да са изпрани на ръка, а ходи насам натам с приятели до посред нощ?? Като държи да са му ръчно изпрани, да ги изпере той или маминка да му ги изпере и да ги изглади.

Това за боя ме притесни сериозно

# 68
Много сладки, усмихнати и спокойни бебоци!

Leylah и Juji, няма да съм много от полза, защото линкът е от немска страница. Това са нашият вълнен гащеризон и овчото чувалче:
Скрит текст:

Тук наистина почти всяко бебе е облечено с такъв вълнен гащеризон.
Моят опит също показва, че размерите на космонавти и зимни гащеризони са огромни. От една страна за да има място за дрешки отдолу, а от друга за да може да се ползват с раница. Аз също върнах 3 гащеризона, единият даже беше 50/56 размер, защото бяха огромни.

# 69
И ние гледаме да излизаме, дори сега на много сняг, но да, всички по-дебели дрехи са огромни размери.
Матю спа през цялото време както винаги в количката, но Амели за пръв път прекара разходката в усмивки и гледане на клоните на дърветата. Имаме и протектор за вятър и с него става много топличко вътре.

Ох, аз тези празници ги обичам, но се дразня, че роднините му искат да се събират на вечеря с нас и ще са много хора. Бебетата са малки още, за тях няма полза това събиране, за мен още по-малко, само стрес ми е, притеснявам се, не искам никой да ги докосва. Но те напират, защото на тях им се иска да ги видят, никой не мисли, че най-много ни се седи вкъщи на топло и не на шумно и много населено. Дано успеем да удържим фронта и да не си правят каквото си искат. Няколко пъти имахме хора, които просто дойдоха без предупреждение, а моето търпение е доста изтъняло и може да не запазя добрия тон, ако продължат да мислят само за себе си, че искат да видят бебетата.
Сигурно преувеличавам, но ми е стрес. Вие как смятате да удържите напора да се доближават хората?

# 70
Въобще не преувеличаваш. Simple Smile Аз затова няма да ходя да празнувам тук и там с много хора. Ще си бъда вкъщи с най-близките хора и пак няма да ги събирам всички накуп, а на различните празници с по няколко човека. Да съм вкъщи ми е най-удобно с малко бебче, тук са му люлката, шезлонга, удобно ми е за преобуване, преобличане ако се налага, имам удобства да отида в друга стая на спокойствие да го накърмя, да го приспя и т.н.
Иначе преди да имаме бебе и ние ходихме на гости по празниците.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 19:15 от *Sweety*

# 71
Джу и Sweety, съгласна съм и с двете. ММ няма да го има на 26ти, май ще се върне на 27ми, и много ги умувам тези два дни и една нощ, сама не искам да стоя, обаче не ми се ходи тук и там, защото също ме напряга. Път и тя е мъничка още, не е свикнала с хора наоколо и също се превъзбужда я усещам. Тук близки като дойдат а държа за малко и бързо я отнасям в спалнята на тихо и уютно.

# 72
Направих огромна глупост. Презноща по невнимание вместо да направя мляко в чисто шише го направих в същото, което детето беше пило на вечерта, тоест преди 6 часа. Представяте ли си в мръсното, неизмито и нестерилизирано шише. Сега съм много притеснена нещо да не стане.

# 73
Нищо няма да стане. Simple Smile

# 74
Добро утро на всички мами,или добър ден за тези който са станали отдавна като мен.Само да ви пожелая светли,весели и спокойни празници!

Общи условия

Активация на акаунт