Бивш мъж, приятелство!

• 4 913
  • 97
  •   1
Отговори
Здравейте. Историята ми е, като сапунен сериал. Не вярвах, че ще попадна в такава ситуация, но имам нужда от спешна помощ от вас. За мен, разведена съм от 4 години. Преди две години се запознах с една жена, която и тя е разведена с малко дете, като мен. Сближихме се много бързо. Допаднахме си в много отношения, започнахме да излизаме с мои приятели, децата ни бързо се сприятелиха. Преди 1 година се запонах с един мъж във фейсбук. Доста си писахме тогава, но нищо не се случи. Останахме приятели във фейса.  Сагата започна преди 2 месеца. Той ми писа, че детето му ме разпознало във фейса и ми каза, че е бивш мъж на моята приятелка. Останах шокирана. Започнахме дълги разговори. Много, много си допаднахме в много отношения. Той започна да ме увещава да бъдем заедно. Получи се много сложна емоционална динамика. Исках да чуя и неговата гледна точка за разпадането на брака им. Няма да отрека, че той много ми харесва. В крайна сметка обаче аз обичам много моята приятелка и ми се струваше много нередно, че общувам с него. Макар да са разделени от много време в мен се зароди едно чувство на предателство към нея. Тя не знае, че се познаваме. Реших и го блокирах от всякъде. Жалко, защото много го харесвам, но ми се струва нередно. Сега остава дилемата, да и кажа ли, че го познавам. Тя го мрази до дъното на мозъка си и знам, че ще я загубя. Нищо не имало интимно между мен и него. Просто разговори и флирт. Наистина не знам, какво да правя! Подчертавам, че когато се запознахме с него и двамата не знаехме, че тя му е бивша жена.

# 1
  • софия
На Ваше място бих направила същото. По-добре й кажете, да го разбере от вас, а не от друго място. В крайна сметка нищо не се е случило между вас и нейният бивш мъж.

# 2
Не ви ли се струва, че светът е прекалено малък? Цялата ситуация някак намирисва… От толкова жени, точно на вас е решил да пише,уж детето му ви разпознало. Това дете има ли нещо общо с вашата приятелка и нейното дете? Нали казвате, че сте били близки и децата ви са играли заедно,логично е да спомене пред баща си с кого се вижда майка му, дали с жени, дали с мъже… И сега изведнъж той ви потърсил, защото "иска връзка"? Звучи ми по-скоро като ход, с който се опитва да си го върне на бившата си, а вие да сте просто буфер в цялата схема. Малко прекалено съвпадение ми се струва всичко това.

# 3
  • София
Кажи ѝ - бившия ти ми писа, блокирах го.
Не е нужно да раздухваш увлечението си.

# 4
А ти кога го захаресва чак толкова?
Пишеш, че преди сте си писали и нищо не се е случило. Защо? Явно взаимното ви захаресване е провокирано от новата ти приятелка, и явно- двустранно. Замисли се кое ти е по- важно. Щом си я въвела в приятелския си кръг, държиш на нея, респ.  мнението и. Ако мнението и за бившия е негативно, защо тръгваш да я опровергаваш, губейки значително повече заради някакъв напорист бивш. Какво искаш да докажеш?
По- скоро той нещо си доказва чрез теб. Ти пък го захаресва. Внезапно. Да бе, да.

# 5
Приятелката си ще загубите със сигурност. Той не е просто бившият ѝ мъж, а човек, когото тя, по вашите думи, мрази и с когото има дете. Шансът да се зароди нормална връзка – дори не говоря за сериозна, а просто адекватна – при тези обстоятелства е толкова минимален, че не си струва да си губите времето дори да го обмисляте.

# 6
Сигурно има основателна причина приятелката ти толкова да мрази бившия си мъж. Все пак можеш просто да ѝ споменеш накратко за ситуацията, това ще е тактично от твоя страна. Не си длъжна, разбира се, но просто от уважение към нея. Добре че си прекратила общуването още в самото начало, светът не се върти само около този мъж. Ще си намериш своя

# 7
А нейната гледна точка за несъвместимостта им каква е? Знаеш ли защо го мрази? Нали сте приятелки, ти сега като го познаваш имаш ли мнение за него? То съвпада ли с нейното за него?
Направи си една равносметка – кой и какво, защо. С теб, с нея как се държи.
//
И той не е "неин" мъж вече. Щом са разделени е минало.
Сега ти дали и кого смяташ за по-ценен за теб като човек – нея или него, за да избереш един от двамата, няма как да знаем без да ги познаваме хората. Че и теб.

# 8
На мен ми е леко съмнително. Значи нищо не се случва първия път. И чак след като разбирате за общата ви близка, тогава изведнъж започвате дълги разговори и се захаресвате. Имаш ли отговор защо?

# 9
Аз бих му дала шанс. Много повече приятелки са ме предавали, отколкото мъже.

# 10
Знам, че от страни не изглежда добре. Аз попринцип не съм много за онлайн запознаствата. В началото дори не съм дала шанс за нещо. След като се разбра всичко, имахме общи теми-децата, разводите и т.н. Той е готин човек и двамата имат вина за развода.

# 11
Мисля, че си постъпила правилно като си го блокирала отвсякъде. Да, светът е малък, но тук са алгоритмите на фейсбук, където нищо не остава скрито и все някой на някого е излязъл като предложение за познанство. Иначе как става някой мъж да пише на някоя жена случайно? На мен ми се е случвало когато пиша в групи е после някой ме вижда от там и ми пише. Има две причини основно. Едната е да търси съвет или мнение по коментираната тема - Тогава отговарям по същество и повече писане няма. Втората е zdr ko pr - Тогава отиват директно в блокажа. Ааа има и трета причина и тя е да ме нахранят за мнението ми - пак отиват в блокажа. Та за това от моя скромен опит не разбирам как става така да си запишем с непознат. Освен ако не е някоя група за запознанства.
Та по същество. Правилно си го блокирала. Остави тая работа с много си допадаме и много го харесвам. Това, че е бивш не значи, че е лош. Значи, че има други мъже, които не са нейни бивши.
Няма как да скриеш, че не си знаела, че е бившия ѝ. Дори той може от чиста гадост да ѝ каже, че е флиртувал с приятелката и даже повече неща може да каже. Подкрепям мнението по-горе за “писа ми един мъж, разбрах, че е бившия ти и го блокирах”. Застани на нейната страна.
Това само и единствено при условие, че е истина, че много държиш и обичаш приятелката си.
Иначе ако толко’ па много го хареса предавай я, забърквай се в тинята и гони сокола в небето … пардон … Михаля.

# 12
Моята приятелка няма фейсбук и съответно не сме приятелки там. Алгоритъма тук не е свършил работа. Аз съм инфлуенсър и съответно на много хора излиза профила ми. Нямам грам съмнение, че и двамата не знаехме за това, че тя му е бивша жена. Нямам и грам съмнение, че той ме харесва.
Факт е, обаче, че вероятно го има елемента за отмъщение. Всъщност вече няма значение, защото е блокиран. Въпросът беше дали да кажа на моята приятелка истината. Не искам лъжи да ни мътятт приятелството.

# 13
Не си постъпила коректно спрямо т.нар. приятелка. От месеци флиртуваш с бившия й мъж зад гърба й. На твое място при това положение бих си мълчала и бих се надявала тя да не разбере. Мотивите на този мъж да те ухажва със сигурност не са чисти, а вероятно с цел да й натрие носа. Ти вместо да го блокираш и да й кажеш, си играеш игрички с него. Ако съм на нейното място, ще ви блокирам и двамата. Той не е стока, но и ти не си.

# 14
Ако премълчи и после се разбере, въпреки, че го е блокирала, въпреки, че не е имало нищо ще остане обидата и съмнението, че щом си е премълчала значи има нещо.

Ако си каже честно и навреме има шанс приятелката да повярва, но съществува и риск да стане мнителна, недоверчива и да дебне.

Авторката трябва да вземе решение според собствената си натура. Лично аз бих избрала да кажа, без да се обяснявам за разговори, флиртове и харесвания.

Общи условия

Активация на акаунт