Бивш мъж, приятелство!

• 5 005
  • 97
  •   1
Отговори
# 30
Мен не би ме сбъркало обаче има жени, които биха се почувствали наранени, че е крито това.
Да, физически нищо няма, но има закачки.
Каквото е  скрито, не остава такова.
Особено ако те е страх много да не се разкрие, точно това се случва в един момент.

# 31
Както детето е казало на баща си "тази леличка я познавам, тя е приятелка на мама", така невинно ще каже и на майка си "мамо, тази леличка е приятелка на тати във фейсбук".
Без много обяснения бих казала на приятелката си - пишех си с мъже и когато един от тях случайно се оказа бившият ти мъж, прекратих контакт и го блокирах. Приятелството ми с теб е по-важно.

# 32
Еми да, пък да се надяваме, че онзи няма да каже на бившата си, заради наранено его.
Че ако покаже и какво е писано..
тя за да се притеснява толкова май не е било само здравей-здрасти..

# 33
Божке, хората как си създават интриги и драми от нищото.
Подкрепям мнението по-горе – не са си собственост, бивши са, всеки има право да е щастлив. Нито ще го мразя, нито нея, след като аз съм се разделила вече с човека.
Чувството за собственост към партньора при повечето хора ме е изумявало винаги.

# 34
И аз смятам, че  "възхода" на връзката е, защото вероятно той е гадняр, който иска така отново да нарани бившата, да слухти за нея, да получи контрол над средата и. Няма нищо общо с теб и интереса му е лицемерен и няма да има хепи енд. Има невероятно подли манипулатори.
Ако толкова сте се харесвали то щеше да стане нещо тогава, когато не знаехте какви общи познати имате.

И това как детето му те разпознало ми е странно, даже клони към това да е измшльотина всичко разказано. Значи нявгаш сте си писали и видиш ли твоя акаунт изплува и детето, което явно има достъп до телефона на необвързан татко, пълен с какви ли не снимки от необвързани каки, те е разпознало. Ми той само с теб ли си е чатил? И колко голямо е това дете дето така ровичка в телефона на тати? Мммм даааа

# 35
Може да е било на компютър, докато онзи е седял и детето е било някъде покрай него.

# 36
Едно е сигурно: скалъпено е цялото ти запознанство с бившия от него самия, детето нищо не е разпознавало.
Дали да съжаляваш за такъв човек, който така грозно се възползва от теб, само за да мъсти на бившата? Аз не бих.
А на нея кажи. Нали сама твърдиш, че няма нищо срамно в чатовете. Ако е така, защо да не й кажеш, че ти е бил фейсбук приятел и после си го блокирала, за да си лоялна към нея?

# 37
След като децата ви са се сприятелили, много вероятно е нейното дете да й каже, че си приятелка на татко му.

# 38
  • Най-сетне у дома
Историята ни най-малко не е като от сапунен сериал. Тя е дословно от поредицата документални филми на NETFLIX "I am a Stalker". Истории на психопати, които играят психоигри, следят и от разстояние се намесват в живота на бивши партньори. Обикновено, за жалост, замесват в това и нищо неподозиращи хора - като Вас. Проксита. Има и други случаи в поредицата, но основно бивши партньори - психопати се държат по описания от Вас начин. В случая сте средство за психоинтервенции спрямо нещо като приятелката Ви. Дано наистина не се вкарате във филма. А тя не мрази бившия си случайно. На бас.

# 39
Странна работа да имаш близка приятелка (предполагам, че е близка, защото чувстваш вина), но да не й вярваш, щом ти казва, че го мрази, а да тръгнеш да проверяваш и "неговата гледна точка". Какво те бърка той какво ще каже? Аз на 100 % бих повярвала на жената, даже и да не ми е чак приятелка.

# 40
...А тя не мрази бившия си случайно. На бас.
Това е първият червен флаг за някоя с опит и зрялост. Но авторката май не е от тях, иначе щеше веднага да ѝ светне. Нищо не е случайно в тоя живот!

# 41
Зависи каква е жената.
Те тези дето най не струват често мразят най-силно.
Мен друго ми е интересно- как така са приятелки, а тя не е разбрала тогава "какъв " е мъжа. Нали си говорят за близките си.
Изобщо цялата история иде малко скалъпена.
И с приятелството, и с мъжа, децата, случайността...

# 42
Аз не мога да разбера как някой ще ти е близък и ще си споделяте нещата от живота, но ще пропуснеш да му споменеш, че бившият е писал. Не че е проблем да се случва, не че трябва да искаш разрешение - но умишлено да затраеш е странно. Не отговаря на моето разбиране за приятелки.
Усещала е нещо нередно още тогава, ама е продължила да се овъртолва...

# 43
Замълчала си е пред приятелката, защото харесва мъжа й, и да види докъде ще стигнат. То е повече от ясно. Това не е приятелство, а мишкуване. И не, няма да има добър изход.

# 44
Ако държиш на приятелката си, няма никакъв шанс да се занимаваш с неин бивш. Дори да ти каже - ок е, пак няма да е ок. Просто това е граница, която не трябва да се прекрачва.

Допълвам се - а защо си влязла в режим на дълги разговори и изповеди, като знаеш, че и е бивш, при това човек, който я е наранил? Мисля, че си кофти приятел, честно.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 23:31 от TeoYo

Общи условия

Активация на акаунт