Бивш мъж, приятелство!

• 5 008
  • 97
  •   1
Отговори
# 45
Няма как да е случайност, че се е свързал точно с Вас. Не се връзвам на тази история с детето. А и щом Вашата приятелка го мрази толкова много, едва ли е без причини.

# 46
Ама разбира се, каква ти друга гледна точка, щом го мрази приятелката, значи присъдата е издадена, много ясно. Много знаете вие какво е ставало у тях.

# 47
Писали са ми бивши на мои приятелки, първата ми мисъл е да ги блокирам, не да им се лендзя и да ги разпитвам за гледната им точка с подсъзнателното желание да ме залъжат нещо колко са невинни.

Човек се сприятелява с хора с близки ценности и разбирания, с характери, които им прилягат. Щом приятелката ми е разказала колко е огорчена, бих повярвала. Струва ми се нелогичен риск да игнорирам нейната версия, да я приема за луда, лъжкиня, да рискувам приятелството ни за мъж, който не ми е никакъв, а вече имам "лоши отзиви" за него. Толкова ли няма други мъже...

# 48
Е че то от бившата пък точно какви отзиви да има? Препоръки ли се очаква да даде?

# 49
Е че то от бившата пък точно какви отзиви да има? Препоръки ли се очаква да даде?

Е колко да ви е важна приятелката и приятелството след като сте готова да тръгнете с бившия и? Аз такива не бих ги нарекла приятелки, че и познати ще спрем да сме.

И колко наивна трябва да е една жена да се хване с мъж, който изведнъж си пада по нея след като разбира, че са близки с бившата му? Наивница на средна възраст ли ще да е или просто тотална липса на внимание?
Свършиха се мъжете, че да се жертват добри приятелства за почесване ...

# 50
Леко надценявате женското приятелство.
И подценявате мъжете.
Може да е харесвал вас повече от приятелката ви, но да е бил с нея. Мъжете са същества и инстинктивни, могат да харесват едновременно различни жени, не значи, че ще спят с всичките.
Ако става въпрос за връзка или отношения с мъж, без значение бивш бъдещ и какъвто и да било, не бих се доверила на приказките нито на приятелки, нито на бивши, нито на неговите, докато не си изградя сама мнение по въпроса.

# 51
Ама разбира се, каква ти друга гледна точка, щом го мрази приятелката, значи присъдата е издадена, много ясно. Много знаете вие какво е ставало у тях.

Ако отговора Ви е насочен към мен, няма нужда да ми извъртате думите. Не съм написала, че няма друга гледна точка, а че ЕДВА ли е без причина омразата на приятелката й към бившият. 🚩🚩🚩
А и ако действително и е толкова близка и ценна приятелка колкото твърди, нормално ли е да тръгне с бившият й с който очевидно имат кофти история?

# 52
Честно и аз не разбирам. Да, бившите не са наша собственост, ама те не са бивши гаджета. Те имат и общо дете. Вероятно се виждат заради детето. Връзката с бившия мъж на приятелката трябва да се разглежда под друг ъгъл. Ако мъжът е случаен по някое време ще попадне в приятелския кръг, ще излизат заедно. А като е бивш и бившата му го мрази?
Жената била инфлуенсърка и често и пишели та мисля винаги може да си избере някой без такава предистория. И пак уточнявам -  при условие, че дължи толкова много на приятелката си.

# 53
Леко надценявате женското приятелство.
И подценявате мъжете.
Може да е харесвал вас повече от приятелката ви, но да е бил с нея.

За мъжете е даже по-лесно да треснат бившата на приятел без угризения. И тяхното приятелсто приключва щом всички разберат, какво е станало. 

Това, че харесвал мен повече, ама бил с приятелката ми можеше да ме трогне като съм твърде млада. В момента, в който е БИЛ с моя приятелка го отписвам. Има неща, които не споделям с близки и приятели и мъжете са сред тях.

# 54

Ако отговора Ви е насочен към мен, няма нужда да ми извъртате думите. Не съм написала, че няма друга гледна точка, а че ЕДВА ли е без причина омразата на приятелката й към бившият. 🚩🚩🚩
А и ако действително и е толкова близка и ценна приятелка колкото твърди, нормално ли е да тръгне с бившият й с който очевидно имат кофти история?

Нито знам коя сте, нито какви са Ви били думите, че да ги извъртам. Що за нарцисизъм? Няколко мнения имаше, че щом жената го мрази, значи е права. Не си водя записки кой точно е писал.

Първо, всичките истерии тук каква приятелка била, какво мишкуване било, са в резултат на някакви фантазии, авторката каза, че мъжът е блокиран и въпросът е дали да каже въобще на приятелката, а не дали да ходи да пробва с мъжа.
Второ, ако може по-спокойно с драмите и патетиката, великото приятелство е едва на 2 години, чак пък такава вечна вярност, лоялност и клетви - вие на 15 ли сте? Тези две приятелки дори не се познават чааак толкова добре. Това пак в рамките на ситуацията по принцип, а не конкретно за авторката. Тя решението по отношение на мъжа го е взела.

# 55
Да ти кажа, ако някой близък човек (дори от 2 години) си пише напоително с мой бивш, ще се замисля сериозно. Все тая дали по нечии критерии съм незряла -> приятелка - бивш е някаква лична граница, след която аз лично ще имам едно наум за човека.

# 56
"Той започна да ме увещава да бъдем заедно."

"След като се разбра всичко, имахме общи теми-децата, разводите и т.н. Той е готин човек и двамата имат вина за развода."

"Нямам грам съмнение, че и двамата не знаехме за това, че тя му е бивша жена. Нямам и грам съмнение, че той ме харесва."

Звучи като страхотно попадение тоз мъж - не е нахален, не манипулира, не лъже.. Просто чуден. Незабавно да бъде отблокиран!

# 57
Ако ти е такава приятелка, ще разбереш веднага, че си пишат, никоя моя приятелка няма да крие от мен, ако ми е наистина приятелка.
Второ, тези двете са някакви познати, очевидно е, че не са приятелки.
Чак такива анализи и клетви, клейма на хората са леко притеснителни за възрастни хора.

# 58
Напънах се да си представя как ще е да съм на мястото на приятелката и о, чудо, сетих се, че аз всъщност имам позната, която има връзка с мой бивш! Ама толкова да не ми е тема, че чак не съм се подсетила и от коментирането тук! Много приятна жена, не съм ѝ казвала, че с него сме имали връзка, след като не е повдигала въпроса, предполагам, че и той не ѝ е казал. И да, с нея сме се запознали по други пътища, тя с него - след нашето запознанство. Не го мразя, не го обичам - абе бивш. Тези със силните чувства към бивши са ми малко съмнителни... Аз нямам проблем, че те са заедно.

# 59
Spiritlight всъщност ти си тази, която в момента преиграва с патоса.
Всъщност си има основания хората да разсъждават за мишкуване и да поставят под въпрос приятелството.

Преди 1 година се запонах с един мъж във фейсбук.
…  Сагата започна преди 2 месеца.
Останах шокирана. Започнахме дълги разговори. Много, много си допаднахме в много отношения. Той започна да ме увещава да бъдем заедно. Исках да чуя и неговата гледна точка за разпадането на брака им. Няма да отрека, че той много ми харесва. В крайна сметка обаче аз обичам много моята приятелка и ми се струваше много нередно, че общувам с него.
Нали всички, които четем разбираме, че те от 1 година са приятели без да е имало писане и чак преди 2 месеца като се е разбрало, че е бивш е пламнала искрата? Тръгнало е от там, че започнали дълги разговори с цел изясняване на неговата гледна точка по развода и от там преминали на общи възгледи и се стигнало до това той да я увещава да са заедно.
Това всички го разбираме, нали?

Общи условия

Активация на акаунт