Бивш мъж, приятелство!

• 5 010
  • 97
  •   1
Отговори
# 15
Направи избор. Ако тя ти е по- важна й кажи, но че си го блокирала и вече не пишеш с него . Но, ако с него продължиш, нея ще загубиш. Ясно е.

# 16
  • here and now
А дали детето не е казало на майка си?
Кажете на приятелката си ... истината...

# 17
А някакъв шанс приятелката да ти каже не се съобразявай с мен, точно защото ти е приятелка, а ти, както и бившият ѝ сте свободни хора? След като ти излезеш на чисто с нея.

# 18
Ако премълчи и после се разбере, въпреки, че го е блокирала, въпреки, че не е имало нищо ще остане обидата и съмнението, че щом си е премълчала значи има нещо.

Ако си каже честно и навреме има шанс приятелката да повярва, но съществува и риск да стане мнителна, недоверчива и да дебне.

Авторката трябва да вземе решение според собствената си натура. Лично аз бих избрала да кажа, без да се обяснявам за разговори, флиртове и харесвания.
Отдавна е минало това "навреме".
Да, най-лесно е да се опита да излезе чиста, без да се обяснява много.
Само че не знам как си представяте, че нейната приятелка / бившата жена / ще премълчи тази информация пред него.
Ще тръгне да му обяснява какъв нещастник е и че нейната супер съобразителна дружка го е блокирала. Ама той ще изтипоса чатовете без да му мигне окото.
И ще стане толкова тъпо и тийн стайл драматично — онея двамата ще продължат да си се мразят, а авторката ще се окаже и без флирта си, и без приятелката си.

# 19
Аз не знам и как си се сдържала да не й кажеш още в началото. В смисъл, мои приятелки, ако някой мой бивш или с когото съм се занимавала им прати покана задължително ми показват (не го искам, просто се чувстват длъжни), камо ли да не ми кажат ако започнат писаници и тн. Както и обратното. Ако сме наистина близки не крием такива неща една от друга.
Айде в началото не си знаела, но след като си разбрала кой е,  защо не си й споменала?
Ако ти е близка приятелка наистина, може да я загубиш така.
По-добре й кажи сега, отколкото да разбере случайно от някъде или пък от бившия й мъж, това ще е още по-гадно.

# 20
Обърни ролите и си представи, че твоят бивш се е запознал уж случайно с твоята приятелка и е поддържал виртуална връзка. Кофти, нали? Защото дори и само във фейсбук, си е комуникация - търсите се, отделяте време и внимание.

# 21
Ако премълчи и после се разбере, въпреки, че го е блокирала, въпреки, че не е имало нищо ще остане обидата и съмнението, че щом си е премълчала значи има нещо.

Ако си каже честно и навреме има шанс приятелката да повярва, но съществува и риск да стане мнителна, недоверчива и да дебне.

По принцип си права, но тук моментът, в който е трябвало да й каже отдавна е минал и заминал. Сега ми се струва най-удачно да мълчи и да се моли жената да не разбере. Тя чатила и флиртувала 2 месеца с мъжа, разпитвала защо са се развели, онзи я молил да имат връзка (при положение, че не са се виждали наживо звучи доста хахаво, но да речем, че вярваме).
За мен това е предателство и аз не бих простила такова нещо. Ако е искала да задълбочи отношения с мъжа е трябвало веднага да й каже и е имало някакъв минимален шанс жената да го приеме и да запазят отношения. Но сега тя мишкувала зад гърба й, вадила й мръсните ризи с бившия, кой знае какво са си писали и пращали в продължение на месеци. Просто няма шанс да си запазят не приятелството, ами познанството, ако излезе наяве. Както някой каза той може и чатовете да извади и да покаже на бившата. Изобщо доста мръсна история.

# 22
Първоначалното запознанство е доста съмнително, случайните запознанства във фейсбук, че и с продължение, дори не мога да си ги представя. Освен ако не е в някаква група по интереси. Но да кажем, че е някакво случайно стечение на обстоятелствата. И че мъжът няма във фейсбук снимки с детето си, но за сметка на това му показва снимки на лелички, с които си пише Smiley

Второто "сближаване" обаче е станало след като той се е представил като "бившия на приятелката". Това е съзнателен избор на авторката - да опознае и да се сближи с човек, когото приятелката и мрази, и от когото е била наранена Какви точно са били подбудите и, и защо е толкова отчаяна, че от всички мъже на света да се метне точно на този - тя си знае. Може да е и някаква завист, някакъв реваншизъм към приятелката - я да видим толкова пък ли е зле, колкото тя разказва, или аз съм по-добра от нея, с мен той ще бъде различен. Много неща може да са. Но нито едно от тях не е достойно и почтено.

Един единствен въпрос имам - авторке, обърни ситуацията и си представи че твоята приятелка ти разкаже същата история с твоя бивш съпруг. Как ще се почувстваш?

Грозна история, дано другата жена разбере и се освободи от това "приятелство", защото никой не заслужава подобно поведение от "приятелка".

# 23
А ти питала ли си  приятелката защо го мрази?
Може да се окаже, че е насилник и тогава ще ти опротивее този. Или някакви нагли изневери.

Иначе за мен лично като бивша няма нищо грозно в ситуацията нито пък предателство чак.
Нямам абсолютно нищо против ако приятелка се хареса с някой мой бивш. Включително бащата на детето ми.
Просто нямам никакви чувства към него и е било преди 100 години. Какво да имам против, да не ми е собственост. Той си е отделен човек, тя си е отделен човек. Имат си лични животи. Не живеем заедно.
Освен че мога да я посъветвам, за лошите му черти, но той за толкова години сигурно се е променил много. А с нея може да прояви други качества.
Е, със сигурност няма да се събираме семейно.
Но иначе, за мен лично нито е предателство нито е грозно, недостойно, непочтено.

# 24
Някак си обръщате историята всякаш е имало нещо. Пак ви казвам между нас не е имало нищо. Нямам действие от което да се срамувам в чатовете. На въпроса аз как бих постъпила, ско разбера, че тя им отношения с моят бивш мъж- няма да има проблем, защото ние сме приятели с него. В крайна сметка те са раделени от години. Не съм се набутала аз в ситуация на семейство, за да го считам за неморално. Не съм разделила никой, никой не страда от мои грешки. В крайна сметка не всички неща в живота вървят, като по учебник.

# 25
Някак си обръщате историята всякаш е имало нещо. Пак ви казвам между нас не е имало нищо.

Е, щом харесването, флирта и влагането на силни емоции за вас е "нищо" Close

Започнахме дълги разговори. Много, много си допаднахме в много отношения. Той започна да ме увещава да бъдем заедно. Получи се много сложна емоционална динамика.
Няма да отрека, че той много ми харесва.
Жалко, защото много го харесвам.
Просто разговори и флирт.

И всичко това сте започнали с ясното съзнание, че:

Тя го мрази до дъното на мозъка си и знам, че ще я загубя.

Пак казвам - вашето поведение е съзнателен ИЗБОР.
Не го представяйте като нещо, което просто ей така невинно "се е случило".

# 26
Много си наивна и отчаяна за мъж.

# 27
Нищо неморално не виждам. Ако си представя теоретично, че моят бивш мъж се среща с моя добра приятелка много ще се зарадвам. Да не би този бивш мъж да е собственост някаква на бившата си жена? А и много съм скептична към приятелството. Ден до пладне, за съжаление.

# 28
И какъв е проблемът, двама свободни са се харесали? Що за драми, пък предателства, пък мишкуване... Бившите да не би да са вечна собственост? Казвай на приятелката, а пък ако харесваш мъжа, пробвай. Напълно в правото си да си търсиш щастието, не си се натикала като трети човек в семейство.

# 29
Първоначално като прочетох заглавието помислих, че става въпрос за приятелство между теб и твоя бивш, а то...
Според мен този много от преди това е разбрал, че се виждаш с бившата му. Просто чак сега е казал, че детето те е разпознало. Така че, не е започнал случайно да ти пише. Трябвало е още когато си разбрала да й кажеш. Но при всички положения по-добре й кажи, ако държиш на нея. Как ще го направиш и дали вече е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт