Въпроси за TBI Bank - 4

• 4 518
  • 115
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата тема! Flowers Four Leaf Clover

Предишната
Скрит текст:

# 1
  • София
Deva, мерси за новата тема Flowers Hibiscus

Аз лично съм много "за" еврото, така че дано докато изпишем тази тема, да вземат решение най-после да приемането му от следващата година.

Прочетох какво ще стане с левовите сметки. Оказва се, че левовата просто ще стане еврова и някои от нас ще имат две еврови сметки, едната от които ще трябва да закрием впоследствие. Т.е. дали сега ще закрием евровата или след приемането, все едно. Аз моята ще си я държа за всеки случай.

# 2
И аз съм за еврото. Нямам депозити в лева, само в касичката събирам и на падежите на депозитите ги превалутирам и захранвам. Ще се наложи да си открия нова еврова сметка през декември, тогава ми е единия падеж. Пък после ще я закрия, силно се надявам да сме с евро от другата година! 🙏
Неудобство е да се ходи в офис за закриване. Дано да е за последно.

# 3
Моята сметка в ТБИ открих преди 3 години мисля. Още нямаха шопинг лимит, аз не го и ползвам. Толкова проблеми имаше в началото, че си открих сметка и в ПИБ. Сега всичко си ми минава през ПИБ, а в ТБИ пускам по малко пари, когато реша да плащам с часовника. Още в самото начало работех за външна компания и получавах заплатата си в Wise (в чужда валута). Когато нареждах превод към ТБИ ми вкарваше парите по еврова сметка и след това ме чарджеха по 5-10 лв. в зависимост от сумата, за да ги обърнат в левове. Направо ми изяждаха смисъла от по'добрия курс на Wise. Накрая си открих сметка в ПИБ и всичко си дойде на мястото. Да не говорим, че три пъти се разхождах до офиса им, за да ми оправят акаунта, защото имах потребителски кредит, който бях изплатила преди повече от 10 години и не можеха да оправят телефонния номер с новия, който имах сега. Ни поддръжката им струваше, ни счетоводителите им. Транзакциите им излизаха много странно, баланс нямаше, една транзакжия за 50 лв. я бяха осчетоводили 2 пъти, после я бяха уж сторнирали, та, реших че за без такса не си струва чак толкова време да ми губят да ги следя какво правят.
Иначе шопинг лимита ми е доста голям, може би към 5 хил. Да си го държат.

# 4
Преди време през 2024 година бях сложила някаква дребна сума на депозит в ТБИ, ей така, пробно. При справка в НАП ми излязоха 2 стотинки данък.Stuck Out Tongue Winking Eye Имайте си едно на ум, ако не знаете.

# 5
Не е от депозита. Данъците се плащат от банката. От ТД, или друг доход е.

# 6
  • София
Не махнаха ли данъка върху лихвите още преди няколко години?
Всички сме имали лош опит с една или повече банки. Не мога да си спомня някоя банка, с чийто служител да не съм се конфронтирала и да не съм си мислила, че няма по-некадърни и некомпетентни хора. И това, че имам почти безоблачен опит с ТБИ, не значи, че са нещо по-добро, всички са еднакви - гледат си техните интереси, не нашите.

# 7

Пишеше ТБИ.

# 8
Влизам днес и гледам сметката ми на -14лв.  Всичко,което плащам е от касичката.После ги връщам там и обикновено сметката ми е на нула.Не виждам никъде по транзакции да съм платила нещо повече. В транзакции пише "неразрешен овърдрафт"  веднъж ва 1.50,втори за 7.50  Общо 9,не 14.
Дотук добре. Пиша на tbi,те нямали такава информация. Сега как да разбера отгъде и какво?Овърдрах 9,липсват 14,накрая и не знаят.
Някъде съм платила повече отколкото има,но не виждам никъде такова нещо.
Транзакциите са ми :
Превод от касичка (примелно 100лв) ,плащане 90,захранване на касичка 10. Общо взето лесно се хваща,че за всяко плащане съм теглила и връщала "рестото".Нещо ми се губи.. Случвало ли ви се е ?
Отделно получих 3 превода,които после се наложи да върна на хората(съседите),но за тях не вярвам да е имало такса за мен,че съм ги получила. За изпращане не са взели мисля,защото ги върнах след като видях за тези -14.

# 9
На мен ми се е случвало същото, но с друга банка. Поисках справка за целия период и сравних приходите и разходите. Оказа се, че за около две седмици банката не е отчитала парите, които харча, и е приложението не се е показвала реалната налична сума.

# 10

Пишеше ТБИ.

Да не е подаръка от 20 лв., който даваха на всички при откриване на НЕОН картата на ТБИ. Реално всички награди се облагат с данък. Май и аз имах тези две стотинки, след малко ще ги проверя. Спомням си че имах и едни награди от Кауфланд, пак така платени.

Всъщност не е това: Те са си го платили предварително, реално наградата е била 22,22

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 20:25 от Seiko7075

# 11
Аз имам от 9 години депозити в ТБИ, когато все още имаше данък върху лихвите. Не съм имала дължими стотинки в ДД, подавам всяка година заради други доходи. А откакто има приложение, данък лихва няма. Отпадна преди това.

# 12
Аз имам от 9 години депозити в ТБИ, когато все още имаше данък върху лихвите. Не съм имала дължими стотинки в ДД, подавам всяка година заради други доходи. А откакто има приложение, данък лихва няма. Отпадна преди това.

Да, сега и аз като влязох попрегледах от други банки имам и на жена ми нямам данъци от лихви.

# 13
От отговорите на БНБ във връзка с приемането на еврото ми се струва, че май левовите сметки ще си бъдат превалутирани и в IBAN-ът няма да има промяна. Така, че ако не се ползва евровата сметка на Ти Би Ай в момента, няма много смисъл да се държи, тъй като след приемането, ще се окажем с две еврови сметки, а няма да няма да закрият левовите. Ето цитат:

"Необходимо ли е клиентите да закрият левовите си сметки и да открият нови еврови сметки след датата на въвеждане на еврото?

Не, не е необходимо клиентите да закриват съществуващите си левови сметки и да откриват еврови след датата на въвеждане на еврото. Всички левови сметки в банки ще бъдат автоматично и безплатно превалутирани от левове в евро по официалния фиксиран валутен курс.

Ще се промени ли международния банков номер (IBAN) по левовите сметки след приемането на еврото като официално платежно средство?

Не, международният банков номер по левовите сметки (IBAN) на клиентите ще остане същият."

# 14
Здравейте. Вече час се опитвам да преведа сума от сметката ми в TBI към друга банка, но не получавам 6 цифрения код. Писах в чата, но няма отговор. Какво мога да направя,  за да преведа сумата?

Общи условия

Активация на акаунт