Въпроси за TBI Bank - 4

• 10 670
  • 253
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Благодаря, това не го помислих Grinning

# 31
Здравейте, някой беше писал, че си праща от евровата в ТБИ към револют.
Това значи ли, че не могат да се преведат в лева към револют? И има ли такса за валутен превот на ТБИ?

# 32
Не може превод в лв към Револют. Може само добавяне от карта. В евро не съм зареждала, не знам дали може. В Неон не мисля, че може да се прехвърли евро.

# 33
Знаете ли, ако плащаш с тази неон карта в чужбина в евро, дали ти превалутира по официалния курс или по някакъв на банката?
Нов клиент съм и още се ориентирам.

# 34
Банката работи по фиксинга, няма друг курс.

# 35
  • София
Знаете ли, ако плащаш с тази неон карта в чужбина в евро, дали ти превалутира по официалния курс или по някакъв на банката?
Нов клиент съм и още се ориентирам.
По официален курс е краткия отговор.
В редки случаи, в някои държави, някои машинки могат да те попитат в каква валута искаш да платиш ( евро / лев ). Винаги избираш евро. Тогава те превалутира TBI. Ако избереш лев ще те превалутира тяхната банка и е много вероятно да е по неизгоден курс.
*Неизгоден ако купуваш нещо голямо. За едно капучино дали ще е 10/20 стотинки отгоре, едва ли има значение.

# 36
Здравейте,
Бих искала да ви попитам как бих могла да получа документ за банкова сметка (IBAN), който да предоставя на НОИ? Бих предпочела да е електронно, но не съм наясно как, понеже има само мобилно приложение, освен това не знам какви са изискванията на НОИ. Помня, че преди години съм получвала такъв документ от офис на Булбанк, с подпис и печат, но офисът на ТБИ ми е доста неудобен като местоположение.

# 37
Iban ножеш да си видиш онлайн, а документът само от офис се издава.

# 38
Отиваш в офис на банката й казваш, че искаш справка за IBAN.

# 39
Благодаря ви, явно само в офис може да стане.

# 40
  • София
   Един много тъп въпрос - имам стоков кредит и искам да платя вноската през приложението с картата Неон - как става? Нещо не мога да се оправя за първи път ми е.

# 41
  Един много тъп въпрос - имам стоков кредит и искам да платя вноската през приложението с картата Неон - как става? Нещо не мога да се оправя за първи път ми е.

С чужда карта става,с тяхната не.
Доколкото разбрах  от служител.Аз плащах само с друга карта.Мисля,че на дататата си дърпаха автоматично парите от сметката. Нещо такова ми се върти из главата.

# 42
Благодаря ви, явно само в офис може да стане.

НОИ искат удостоверение за IBAN с печат от банката, не само номера.

# 43
Някой знае ли защо още не могат да се създават шаблони?

# 44
Шаблон се създава, когато направиш превод. Не предварително. Пита те на последната стъпка.

Общи условия

Активация на акаунт