ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 22 677
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
Привет на всички, днес беше тегав ден и като цяло тегава седмица, но днес най-вече. Стачка ли е, колики ли са, не знам, но цял ден бебето суче кратко и нервно, дърпа се, мята се, ръмжи, почервенява... Цока за кратко и почва да бута с език зърното. Честно казано, не знам как мина днешния ден, почти цялото време го държах на гърда, от страх да не остане гладен и да не ми намалее кърмата. А пък като тръгне да заспива, тъкмо си казвам - готов е, заспал дълбоко и сякаш ток го удря и подскача, отваря широко очи, все едно никога не е заспивал... Отделно и с каката на 4 вкъщи е забавление - цяла седмица, защото уикенда се разболя от някакъв вирус с температура и сополи, след нея се тръшнахме и ние с ММ, а онзи ден и бебето имаше температура, която стигна до 37, 8 и бях на ръба да го заведа някъде, но за късмет я свали и повече не е вдигал. Нямаше как да му се размине и този път, за съжаление. Може и затова все още да не хапва добре... Надявам се скоро да отмине. Защото беше много тегаво, когато и бях с температура и ме тресеше, но бях с бебчо цял ден на гърда, и междувременно редяхме и пъзел с каката. Тя милата е много съобразителна и беше повечето време на самотек. Иначе и в нас е хаос, но слабо ме интересува. Да сме здрави, изпрани, нахранени и щастливи. Всичко друго ще чака. Спъваме се в играчки, моливи, книжки и какво ли не, но пък един ден този хаос ще ни липсва.

# 16
Sev,
С кака на 4 и с малко бебе наистина ви е много интересно и забавно, доста трудно също.

Момичета, пускахте ли си пълни изследвяния след раждането? Кръв, урина, биохимия, хормоните, витамини, влагалищен секрет? При мен се оказа нисък витамин Д и сега пия с бебето Вигантол всеки ден. Също високи тригрицериди и пикочна киселина иии ниско желязо... Сама Вигантол ми казаха да пия,  другата да се следи, но аз се чудя  не трячва ли да взема мерки?
А и пак тези упорити Кандида, започнах Полижинакс.

# 17
Изпуснала съм новата тема, благодаря. Много готино стихче, ASY! Simple Smile

Вашите лапат ли си юмручетата? Голямо лапане пада при нас!

# 18
Juju, все едно за моя ден чета, искрено ти съчувствам. И нашият батко (на 3 г.) се разболя вчера, лепнал е някакъв вирус и има температура, сополи и лека кашлица. Засега само той е болен, надавам се да не зарази бебето, какго обича да му говори и да го целува. Но той е по-малък от твоята кака и цял ден си искаше внимание, игри и много гушкане като е с висока температура. А бебо от няколко дни засуква, дърпа, извърта се, реве, пак засуква и се ядосва нещо. Не на всяко хранене го прави. Не знам дали е период, но и трудно го приспивам. Гледах, че в 12 седмица има скок в растежа и го отдавам на това. Ето в моментна съм станала за нощно хранене и суче без проблем, както и сутришното хранене. И аз днес се спъвах в играчки из целия апартамент, чакаше ме пералня за простиране и оправяне, тигани и съдове в кухнята, но се абстрахирах от кочината и си казах, че децата винаги са с приоритет. Когато имаш вече едно дете, знаеш колко бързо порастват и се опитваш се наслаждаваш на всеки момент с бебчето ти. Като чета за повечето мъже и ми е мъчно за вас.

ММ е много съпричастен към всичко около бебето, баткото и домакинството. Няма задължение, което е само мое, освен кърменето на бебето. Просто така е възпитан от майка си, може би защото е останал без баща от много малък. И все пак ако не беше така съпричастен, щеше по всякакъв начин да се опитвам да го превъзпитам, защото ние сме жени и майки, не слугини. Пазете се момичета, защото ние сме примерът за нашите дечица!

# 19
Това е нашето зимно чувалче
за навън, много е добро, има само един минус, голямо и е много и като я носим  в него, потъва навътре. Но рядко се случва да я носим в него, например само от колата до входа на болницата. Иначе за вътре в количката е перфектно, а като обърнем количката за седнало положение пак може да се ползва, има дупки за коланите на количката, така че според мен чувалчето е добра инвестиция за няколко зими.
Ползвам го в комплект с импрегнирана чанта за количка същия десен,  като останах приятно изненадана,  че тя запазва дълго време температурата на шишетата с мляко и водата на бебка, а никъде в описанието не пишеше да има такава способност.
https://jukki.bg/shop/%d0%bf%d1%8a%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd … 0%ba%d0%be%d0%bb/

# 20
Как почиствате носа на бебето? Мисля, че има нужда от почистване, но ме е страх да пръсна спрей, а за изсмукване с аспиратор да не говорим.

# 21
  • Sofia
Какъв спрей за нос ползвате? Аз още не ползвам аспиратор, но трябва да започна. Ползвам клечки за уши както показаха в неонатологията, но бебо много плаче от тях.

# 22
Физиологичен разтвор, а ако има хрема спрей за нос с морска вода, например Стеримар или друг подобен бебешки.
Аспиратор не харесва, аз и с баткото не използвах. И клечки за уши при нужда.

Зимен чувал няма да купувам за количката. Нали си има завивки.

Поставихте ли Синфлорикс? Имахте ли реакции?
А преглед при ортопед как минава, правят ли ехограф на ставите на бебетата?

Някой питаше за кръвни изследвания, гинеколога трябваше да ви пусне кръв и урина след раждането.

# 23
На мен ми излезнаха стрептококи  и гъбички.
Вече приключих антибиотика и продължавам с Полижинакс.Все си мисля, че това си е било и преди раждането за коките, но АГ ми каза, че всичко е наред, въпреки, че аз изследванията не си ги видях.Както и да е.
Сега рискувам да ми се присмеете, но и мен на моменти ме обземат страхове за бебка.
Бях забелязала, че като я събуя боса и опъва крачета, палчето и се отделя от останалите пръсти и след случая с детето на Криско, веднага през ума ми мина-ами ако е с Даун и не са разбрали, защото на децата с Даун са им така пръстчетата.
От тогава по цял ден го мисля това.... Въпреки, че като ни изписваха ми казаха, че са изпратени изследвания за вродени аномалии и ако не ми се обадят значи всичко е наред.Но... не мога да спра да го мисля и защото е с леко като дръпнати очи и ..... Мъжа ми казва- това е бебе на 2 месеца,ако имаше нещо щяха да разберат или поне педиатъра, но пусто майчинско следродилно психясвсне ме побърква.Аз не правих пренатален, а много се чудих...На следващия преглед при педиатъра, ще я попитам, дори да ме сметне за луда.
Иначе, бебето е спокойно,страх ме е да се хваля- но спи цяла нощ, последно се храни към 12 вечерта, сложихме и втората ваксина и Ротавирусната.
Снощи бях на банкет, много се вълнувах, не съм излизала от повече от година,свекървата беше с децата, всичко е било наред, не съм го и мислила, защото тя е млада, оправна, даже каката съм и я оставяла като беше само на месец.
Та така от нас...

# 24
Здравейте! Вие кога махнахте лепенка Кул пач от убоденото краче след поставената ваксина? Не намерих листовка с упътване.

# 25
Аз ги махам, когато станат топли и сухи, вчера едва изкарваха по три часа, днес вече бебка е по-добре и до 5-6часа издържат. На опаковката пише през 4 часа.

Здравейте! Вие кога махнахте лепенка Кул пач от убоденото краче след поставената ваксина? Не намерих листовка с упътване.

# 26
Ох, ние ги купихме тия cool patch и даже не отворихме кутията. На бебка нищо ѝ нямаше де, не усетихме никаква разлика след ваксините, които последно ѝ биха. И Панадол купихме, щяла да вдигне температура. Ми не Joy И сиропът си седи в торбичката от аптеката.

Момичета, как мерите надеждно температурата на бебето? Имаме скъп (около 100 лв) дигитален термометър за бебета - този от снимката долу, и като меря температурата на детето или на себе си, показва абсурдни числа, примерно 36.1, и като измеря след няколко секунди, показва с няколко пункта по-различна температура, до към 37.5. Изобщо не разчитам да измери точно, а специално заради това купихме по-скъп.
Скрит текст:

# 27
  • Sofia
При нас педиатърката каза само под мишница да се мери с бебешки термометър.

# 28
Dream90, и моето момче днес се дърпаше много докато суче. В такъв момент как действаш? Как си усещате гърдите през деня? Тези дни са много меки и постоянно се чудя дали има достатъчно кърма. Уж казват, че е нормално, тъй като се регулира кърмата.

# 29
Skady аз съм забелязала, че електронните термометри не мерят вярно, ако няма Т. Тоест, ако има - ще покаже, ако не показва такива. Моята дори я мери 35 и нещо. Умряла съм и изстивам, ама не се предавам 😂
Sugar не мисля, че трябва да се притесняваш. Моя го прави същото. И пръстчетата му са дълги. Няколко пъти се опитах да направя сладка снимка на бебешки крачета, ама той все ги вири тези палчета и не изглежда много сладко, по-скоро смешни.
Аз ползвам Стеримар. В последно време носа му хърка много странно. Сухо, все едно не сополче, а нещо друго там му пречи. Пръскам спрея, дърпам с аспиратора и нищо не излиза. Започнах да се филмирам, да няма някакъв дефект - крива преграда, нещо срастнало или и аз не знам.
Като се дърпа, при кърмене, спирам да му давам. След половин - един час - отново. Реших, че нещо може да не му харесва, знам ли, вкуса на кърмата. Опитах с шише - същото го прави. От 3 дни се храним, често и по малко. Лошото е само, че му се отразява на съня. Спи по 20-тина минути и се буди гладен

Общи условия

Активация на акаунт