"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 25 155
  • 732
  •   1
Отговори
Тази тема е за всички, които имат съмнения, че може да са забременели.

Моля, ограничавайте се само до задаването на конкретни въпроси.

Тестовете за бременност дават най-коректни резултати, когато са направени навреме,а именно:
Кръвен тест (бета ЧХГ) – най-рано 11 дни след ДОКАЗАНА овулация.
Уринарен тест – най-рано 12 дни след ДОКАЗАНА овулация или на първият ден от закъснението.

Във въпроса си не пропускайте следната информация:
1) Дата на последната менструация и продължителност на месечния цикъл (от първи ден на менструацията до първия ден следващата менструация; за първи ден се счита денят с истинско кървене, а не само зацапване);
2) Метод на засичане на овулацията, ако има такъв;
3) Ден/дни с непротектиран полов акт (дни със съмнение за евентуално зачеване);
4) Лекарства, които биха имали някакво значение (прогестеронови препарати, противозачатъчни, Клостилбегит, Кломифен и др.)
5) Правени ли са хормонални изследвания и има ли отклонения при тях
Така ще бъдем максимално полезни.

Моля задавайте въпросите си тук, за да не се създават нови теми с еднакво или подобно съдържание.

старата тема

# 1
Здравейте,

Последна менструация - 02.12
Нередовен цикъл около 32 дни, но варира
Незащитен контакт - 19.12

Предвид нередовния цикъл има голяма вероятност за късна овулация.

Правих домашен тест на 02.01, което е около 14 дни след предполагаемата недоказана овулация - отрицателен.

Направих и кръвен на 03.01 - пак отрицателен.

Има ли смисъл да правя още тестове? Ако да, кога?

Симптоми на идващ цикъл няма. Обикновено ми зацапва няколко дни преди това. Сега няма нито капка кръв, т.е. Поне още 2-3 дни няма да ми дойде.

Симптоми на бременност има, но осъзнавам, че може и да се самонавивам за някои.

Допълнителен въпрос - каква е разликата м/у <0.1 на кръвния и конкретна отрицателна стойност, например 3.26? Като едно и също ли следва да се тълкуват или при стойност означава, че е имало оплодена яйцеклетка, но после нещо се е объркало?

# 2
Здравейте, мили мами! Току-що си направих регистрация и съм нова в сайта.

За първи път си правя тест.
Как мислите, аз ли си въобразявам, понеже много ни се иска да са две чертички… 😄🙈
Закъснява ми с три дена.

# 3
Не виждам втора черта,съжалявам.

# 4
  • Телиш/Плевен
Съжалявам, но наистина тестът е отрицателен...

# 5

Случвало ли ви се??? Какво да си мисля
Тестовете са направени на 3.01 а цикъла ми е на 1.01 имах 2дни закъснение Като си направих тестовете ,но днес 5.01 имам кървене подобно като менструация … НЕ ЗНАМ КАКВО ДА СИ МИСЛЯ МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА СТАВАМ МАМА …МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

# 6
Здравейте,

Последна менструация - 02.12
Нередовен цикъл около 32 дни, но варира
Незащитен контакт - 19.12

Предвид нередовния цикъл има голяма вероятност за късна овулация.

Правих домашен тест на 02.01, което е около 14 дни след предполагаемата недоказана овулация - отрицателен.

Направих и кръвен на 03.01 - пак отрицателен.

Има ли смисъл да правя още тестове? Ако да, кога?

Симптоми на идващ цикъл няма. Обикновено ми зацапва няколко дни преди това. Сега няма нито капка кръв, т.е. Поне още 2-3 дни няма да ми дойде.

Симптоми на бременност има, но осъзнавам, че може и да се самонавивам за някои.

Допълнителен въпрос - каква е разликата м/у <0.1 на кръвния и конкретна отрицателна стойност, например 3.26? Като едно и също ли следва да се тълкуват или при стойност означава, че е имало оплодена яйцеклетка, но после нещо се е объркало?

Sunshine, кръвен тест 0.1 направен на един ден закъснение е абсолютно отрицателен, т.е. дори не е имало опит за имплантация. С цикъл на 32 дни, обикновено овулацията е на 18-ти ден, т.е. при теб 20.12 и е трябвало да дойде на 02.01. Вече имаш три дни закъснение, като причината може да е ЗФ ( задържан фоликул), ,т,е не се е спукал фоликула и не е имало овулация, в този случай не може да се каже кога точно ще ти дойде. Или овулацията е била по-късна от 18-ти ден и има още време докато ти дойде. Моят съвет е да отидеш на АГ на преглед. Всичко от 0 до 5 се води отрицателен тест.

# 7
Благодаря! Т.е. конкретна стойност под 5 означава опитана, но неуспешна имплантация, т.е. Имало е оплодена яйцеклетка, а 0.1 означава, че не е имало изобщо опит, т.е. Не е имало оплодена яйцеклетка?

Така ли да разбирам разликата м/у двете? Иначе ясно, че и двете означават, че няма успешна бременност.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 16:12 от bubanka

# 8
-Sunshine-,стойности до 5 не се считат за неуспешна имплантация,а че не е имало наченки на имплантация.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 16:34 от Smile_ :)

# 9
Здравейте
Не знам дали е точната тема, но….
Последната ми менструация беше на 02.12.24,а овулацията ми на 14.12.
Имам 7 дена закъснение.
Правих си тест преди закъснението и имах различни резултати ту положителен, ту отрицателен. На първия ден от закъснението си пуснах чхг и беше 0.20. Тест не съм повтаряла, защото някак си вече ме е страх. Имам доста болезнени гърди,сутрешно гадене и леко подуто коремче.

# 10
  • Телиш/Плевен
Andra12, пусни кръвен тест, ако искаш, но най-вероятно не си бременна и ти е дошла менструацията. Тестовете, които си качила, са отрицателни, поне доколкото можах да видя. Съжалявам...

Айлен22, уви, тази стойност е отрицателен резултат. Евентуално можеш да пуснеш още един кръвен, минало е доста време и този път ще покаже категорично дали има нещо, щом имаш съмнения. При такова голямо закъснение и уринарен ще покаже.

# 11
Здравейте! Последна дата на последната менструация - 05.12.24г.
Евентуална овулация - 21.12.24г.
Опит за бебе на 20.12.24г
Продължителност на цикъла около 30дни.
По калкулатор трябваше вчера да ми дойде, но не. Днес правих тест - отрицателен. Няколко дни подред имам леки болки като преди МЦ, но нищо не се случва. Оставам в очакване.

# 12
Здравейте! Последна дата на последната менструация - 05.12.24г.
Евентуална овулация - 21.12.24г.
Опит за бебе на 20.12.24г
Продължителност на цикъла около 30дни.
По калкулатор трябваше вчера да ми дойде, но не. Днес правих тест - отрицателен. Няколко дни подред имам леки болки като преди МЦ, но нищо не се случва. Оставам в очакване.

Здравейте! Тъй като казвате,че цикълът Ви е около 30 дни, аз бих ви посъветвала да изчакате 5-6 дни закъснение и да тествате отново с уринарен тест. Възможно да е била късна овулацията Ви този месец и съответно цикълът Ви да не е точно 30 дни. Желая успех!

# 13
Здравейте последната ми М беше на 30.11.2024 спря ми чак на 8.12.2024 за първи път толкова много кървях след това на 10.12 2024. Пак ме зацапа за 1 ден и от тогава до днес нямам цикъл. А ппц имам ендометриозна киста която е 3 см. Дали е от кистатаа или съм бременна не знам... А имахме доста опити за бебе .. И като цяло 1 година правим опити. Имали някоя с подобна ситуация ... Моля за мнение Благодаря ви

# 14
Здравейте последната ми М беше на 30.11.2024 спря ми чак на 8.12.2024 за първи път толкова много кървях след това на 10.12 2024. Пак ме зацапа за 1 ден и от тогава до днес нямам цикъл. А ппц имам ендометриозна киста която е 3 см. Дали е от кистатаа или съм бременна не знам... А имахме доста опити за бебе .. И като цяло 1 година правим опити. Имали някоя с подобна ситуация ... Моля за мнение Благодаря ви

Т.е, имате около 6-7 дни закъснение, ако цикъла ви е нормален. За такова закъснение всякакви тестове и кръвни, и урина биха показали, ако има бременност. Ако са отрицателни, вероятна причина е кистата, която задължително се следи, защото 3 см е доста голяма киста. Не сте ли ходили на АГ да ви види, защо чакате? Тези кисти не са шега работа. Отивайте на АГ и си пуснете кръвен тест за бременност в лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт