"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 18 365
  • 525
  •   2
Отговори
# 15
Здравейте последната ми М беше на 30.11.2024 спря ми чак на 8.12.2024 за първи път толкова много кървях след това на 10.12 2024. Пак ме зацапа за 1 ден и от тогава до днес нямам цикъл. А ппц имам ендометриозна киста която е 3 см. Дали е от кистатаа или съм бременна не знам... А имахме доста опити за бебе .. И като цяло 1 година правим опити. Имали някоя с подобна ситуация ... Моля за мнение Благодаря ви

Т.е, имате около 6-7 дни закъснение, ако цикъла ви е нормален. За такова закъснение всякакви тестове и кръвни, и урина биха показали, ако има бременност. Ако са отрицателни, вероятна причина е кистата, която задължително се следи, защото 3 см е доста голяма киста. Не сте ли ходили на АГ да ви види, защо чакате? Тези кисти не са шега работа. Отивайте на АГ и си пуснете кръвен тест за бременност в лаборатория.

Имам час на 8 при АГ  редовно ходя за да следим кистата и да решим евентуална операция

# 16
  • София
Моля помогнете с разчитане на тест за овулация. По приложение пика беше вчера. Току що направих тест излезе това. Не съм наясно с тези тестове, за това питам.

# 17
Здравейте , с редовен цикъл съм от 27-28 дни , като последната ми менструация приключи на 15.12 . От тогава до сега сме имали полов контакт на 14 я и 15 я ден от цикъл.Цикълът ми трябваше да започне на 07.01- 08.01  , все още го няма . Правих тест на 07 - беше категорично отрицателен. Имам ПМС но цикъл няма да повторя ли с тест или да изчакам за кръвен ? Благодаря

# 18
  • Телиш/Плевен
Здравейте , с редовен цикъл съм от 27-28 дни , като последната ми менструация приключи на 15.12 . От тогава до сега сме имали полов контакт на 14 я и 15 я ден от цикъл.Цикълът ми трябваше да започне на 07.01- 08.01  , все още го няма . Правих тест на 07 - беше категорично отрицателен. Имам ПМС но цикъл няма да повторя ли с тест или да изчакам за кръвен ? Благодаря
Не е нужно да чакаш, вече имаш закъснение, а в такъв случай и уринарен, и кръвен тест биха отчели. Пожелавам ти успех! Heart

babyboo, надявам се някой да може да ти отговори, аз никога не съм ползвала тестове за овулация и нямам представа как се работи с тях.

# 19
Здравейте! Нова съм тук. На 23 години съм, с приятеля ми сме заедно от близо 3 години. И двамата много искаме бебе, но плановете ни бяха да завършим висшето си образование първо, но от 25 декември до сега правим доста рисков секс. Последната ми менструация започна на 22 декември с продължителност 5-6 дни, като предполагаемата ми овулация трябваше да е на 4-ти януари, но беше по рано, на първи или втори. Първият път в който направихме опит за бебе беше на 25.12, в четвъртия ден от МЦ, а след това на 29.12 и 31.12. Не знам дали са убеждения, тъй като много искам да видя две черти или са реални симптоми, но много ми се гади, имам изменение във вкусовете на определени неща. Знам, че е много рано, но съм твърде нетърпелива и често правя тестове за бременност, както можете да се досетите те са отрицателни. Не знам дали това е подходящата тема, в която да споделя тези неща, но въпросът ми кога според вас мога да си направя тест, който да не даде фалшив резултат? И има ли някой който е разбрал за бременността си по-рано от закъснението на МЦ?

# 20
  • Телиш/Плевен
V.kirovs, кръвен тест би отчел най-рано 11 дни след овулация, а уринарен тест - най-рано 12 дни след овулация.

# 21
Здравейте , с редовен цикъл съм от 27-28 дни , като последната ми менструация приключи на 15.12 . От тогава до сега сме имали полов контакт на 14 я и 15 я ден от цикъл.Цикълът ми трябваше да започне на 07.01- 08.01  , все още го няма . Правих тест на 07 - беше категорично отрицателен. Имам ПМС но цикъл няма да повторя ли с тест или да изчакам за кръвен ? Благодаря
Не е нужно да чакаш, вече имаш закъснение, а в такъв случай и уринарен, и кръвен тест биха отчели. Пожелавам ти успех! Heart

babyboo, надявам се някой да може да ти отговори, аз никога не съм ползвала тестове за овулация и нямам представа как се работи с тях.

Благодаря , но вече правих тест на 07.01 и беше отрицателен има ли въобще смисъл да повтарям или просто да си изчакам МЦ

# 22
  • Телиш/Плевен
Благодаря , но вече правих тест на 07.01 и беше отрицателен има ли въобще смисъл да повтарям или просто да си изчакам МЦ
Да, прочетох, но доколкото разбрах, това е бил денят на очакваната менструация. При закъснение се натрупва повече ЧХГ (човешки хорионгонадотропин - хормонът, който засичат тестовете). Не искам да ти давам напразни надежди, просто реално наистина има шанс и затова има смисъл от тест. Възможно е и закъснението да е по друга причина. Има смисъл и да изчакаш още, защото дори да е положителен, на преглед се ходи след поне десетина дни закъснение. При всички случаи, щом си с редовен цикъл, до няколко дни ще се разбере.

# 23
Повторих теста , отново отрицателен - easy home незнам дали е от значение Sad
Въобще да правя ли кръвен или просто да изчакам ?

# 24
  • Телиш/Плевен
Повторих теста , отново отрицателен - easy home незнам дали е от значение Sad
Въобще да правя ли кръвен или просто да изчакам ?
Щом и след закъснение е отрицателен, май няма смисъл от кръвен. Съжалявам за този резултат!

# 25

Този тест отрицателен ли е или си въобразявам втора черта 🫣

# 26
  • Телиш/Плевен
Gabby98, отрицателен е, съжалявам...

# 27
Цитат на: Лале в дъжда link=topic=1727236.msg49126549#msg49126549
 date=1736448898
Извинявам се но предполагаемата дата на овулация е 3.01.25 очакван цикъл след около 10 дни  от около 5-6 дни имам болки в корема все едно преди цикъл но е твърде рано възможна ли е бременност

# 28
  • Телиш/Плевен
Извинявам се но предполагаемата дата на овулация е 3.01.25 очакван цикъл след около 10 дни  от около 5-6 дни имам болки в корема все едно преди цикъл но е твърде рано възможна ли е бременност
Ако овулацията е била на 3 януари, е прекалено рано за тест. За симптоми също.

# 29
Ако овулацията е била на 3 януари, е прекалено рано за тест. За симптоми също.
Благодаря много явно това са си ПМС 🙄

Общи условия

Активация на акаунт