"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №67

• 8 586
  • 285
  •   1
Отговори
  • Телиш/Плевен
Тема за всички, които имат съмнения, че може да са забременели.

Моля, задавайте въпросите си тук, за да не се създават нови теми с еднакво или подобно съдържание!

Тестовете за бременност дават най-коректни резултати, когато са направени навреме, а именно:
Кръвен тест (бета ЧХГ) – най-рано 11 дни след ДОКАЗАНА овулация.
Уринарен тест – най-рано 12 дни след ДОКАЗАНА овулация или на първия ден от закъснението.

Във въпроса си не пропускайте следната информация:
1) Дата на последната менструация и продължителност на месечния цикъл (от първи ден на менструацията до първи ден следващата менструация; за първи ден се счита денят с истинско кървене, а не само зацапване)
2) Метод на засичане на овулацията (ако има такъв)
3) Ден/дни с непротектиран полов акт (дни със съмнение за евентуално зачеване)
4) Лекарства, които биха имали някакво значение (прогестеронови препарати, противозачатъчни, Клостилбегит, Кломифен и др.)
5) Правени ли са хормонални изследвания и има ли отклонения при тях
Така ще бъдем максимално полезни.

Предишната тема

# 1
Здравейте, имам много глупав въпрос, но все пак постоянно го мисля и докато дойде време да разбера ще се побъркам за това имам нужда от съвет... Въпросът ми е възможно ли е забременяване с презерватив..? Презервативът нито е бил скъсан , нито се е изхлузил, също така е сложен от началото до края на половият акт. Другото което е члена веднага е изваден след акта... Просто мисълта че може спермата да се е покачила до така нар. гумичка надолу и да е изтекла и да е попаднала в мен ме ужасява ...НАЯСНО СЪМ ЧЕ ВЪПРОСЪТ МИ Е ПОКЪРТИТЕЛНО ПРОСТ , НО ДРУГО Е КАТО ЧУЕШ НЯКОЕ МНЕНИЕ !!...

# 2
Здравейте, имам много глупав въпрос, но все пак постоянно го мисля и докато дойде време да разбера ще се побъркам за това имам нужда от съвет... Въпросът ми е възможно ли е забременяване с презерватив..? Презервативът нито е бил скъсан , нито се е изхлузил, също така е сложен от началото до края на половият акт. Другото което е члена веднага е изваден след акта... Просто мисълта че може спермата да се е покачила до така нар. гумичка надолу и да е изтекла и да е попаднала в мен ме ужасява ...НАЯСНО СЪМ ЧЕ ВЪПРОСЪТ МИ Е ПОКЪРТИТЕЛНО ПРОСТ , НО ДРУГО Е КАТО ЧУЕШ НЯКОЕ МНЕНИЕ !!...
Най-вероятно не сте бременна. Разбира се, няма 100% защита при използване на презерватив, но щом не е скъсан, свалян и т.н. най-вероятно нищо не е станало. Не мисля, че има причина да се притеснявате.

# 3
Благодаря за отговора, друг път не съм се притеснявала така, но всякаш този път ме притесни , наистина няма причина за да мисля така всичко беше ок. Даже имаше малко бяло върху презерватива , но това съм на 100 % сигурна че беше от мен понеже от доста години се боря с бяло течение и винаги когато си мия интимната зона имам отвътре във влагалището..

# 4
Успокойте се! Всичко е наред. Не сте бременна Blush

# 5
Здравейте претеснена съм по една тема въпрос към бъдещи майки или който са преминали това..
Ужасявам се при мисълта че може да съм бременна.
Очаквах менструацията си на 13.05. така и стана  появи се но на мен винаги с 3,4 дни по рано от оканчателната дата ми идва цикъла за тов аве претесних и всех тест за бременност shurex той ми отчете положителен резултат но 2ч. По късно цикъла се появи но наистина беше значително по слаб и по кратък имах болки в корема също в кръста нямаше промяна в цвета на кръвта , така че въпроса ми р дали теста може да е грешен защото се претесняам много

# 6
Здравейте претеснена съм по една тема въпрос към бъдещи майки или който са преминали това..
Ужасявам се при мисълта че може да съм бременна.
Очаквах менструацията си на 13.05. така и стана  появи се но на мен винаги с 3,4 дни по рано от оканчателната дата ми идва цикъла за тов аве претесних и всех тест за бременност shurex той ми отчете положителен резултат но 2ч. По късно цикъла се появи но наистина беше значително по слаб и по кратък имах болки в корема също в кръста нямаше промяна в цвета на кръвта , така че въпроса ми р дали теста може да е грешен защото се претесняам много
До колкото разбирам, то е отчело две черти след два часа от напояването. Ако наистина е така не си бременна. На листовката си пише,колко минути трябва да се изчака. Може да си се притеснила много и затова да ти е бил по-кратък и слаб

# 7
Аз разбрах, че резултатът си е бил положителен, но два часа по-късно цикълът е дошъл. Може да е било биохимична бременност и вече да я няма, но защо все пак не си направите един тест сега, за да сте сигурна. Щом тогава сте имали положителен, ако има бременност, то сега би бил категорично положителен. Ако пък е отрицателен (най-вероятно), то ще може да се успокоите. Желая успех Hug

# 8
  • София
Не разбрах какво значи, че цикълът идва 3,4 дни по-рано от окончателната дата. Ако всеки път ви идва по-рано от очакваната дата, значи е по-къс от това, което си мислите. Иначе като чета, бременност няма.

# 9
Биохимичната бременност се установява единствено чрез кръвен тест.
Това не е толкова често явление,че при всяко закъснение или подраняване на цикъла да се диагностицира като биохимична.

# 10
Здравейте, бях писала в предишната тема. Трябваше да ми дойде на 31.05. но на 16.05. направихме с мъжа ми опит за бебче , като тогава ми беше овулацията. На 26.05. бях с положителен тест с бледа чертичка и на другият ден пуснах ЧХГ - беше 70.48
След 48 часа пуснах отново също така и прогестерон и този път беше 257.1 ЧХГ.    А прогестерона 68.56 nmol/L  което е добре. Но проблема е там че от този ден нататък нямах възможност да пусна пак след 48 ч. да проследя как върви и дали нараства правилно ЧХГ. защото се преместих за малко на село. Имам час за 10.06. и до тогава се страхувам дали не е извънматочна бременност понеже преди 2 г. карах такава със спукана тръба и се наложи да я отстранят. Не съм правила от тогава абсолютно никакви изследвания и снимки ( знам че е безотговорно) . По календар съм в 4 г.с. и 2 дни мисълта ми е до 10.06. дали ще се види нещо на прегледа и дали ако беше извънматочна бременност щеше до сега да имам симптоми ? Не помня точно кога разбрах за миналата извънматочна бременност, но много много добре си спомням симптомите, които завършиха с гърч. Извинявам се за дългият пост. Бъдете живи и здрави и всички които мечтаете за пухкав бебешок да го имате ! ❤️

# 11
Благодаря на всички за съветите наистина имам малко успокоение.. ☺️

# 12
Мами здравейте, снощи си правих тест за бременност - появи се съвсем незабележимо очертани на линията. Четох го за отрицателен днес сутринта теста е с две ясно изразени линии. Възможно ли е да е бил положителен?

# 13
Мами здравейте, снощи си правих тест за бременност - появи се съвсем незабележимо очертани на линията. Четох го за отрицателен днес сутринта теста е с две ясно изразени линии. Възможно ли е да е бил положителен?

Не! Не се гледа теста след указаното време.

# 14
Илияна, не сте направила нищо безотговорно, вече сте изследвала правилното удвояване на ЧХГ. Няма никакъв смисъл към момента да продължавате, прегледът е скоро и пожелавам хубави новини, от които да се успокоите Hug

Димитрова, правила сте теста вечерта. Бих ви посъветвала да направите един с първа сутришна урина. Ако има бременност, той следва да покаже. Успех Hug

Общи условия

Активация на акаунт