козметиката на ТАЛОДЕРМА - 4

• 71 213
  • 710
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Аз също имам въпрос към Веси.Къде в П-в може да се купи избелващ лосион? На Л. Каравелов казаха ,че никога не са имали и нямало по складовете.Отказаха да ми заявят дори ,въпреки че исках да го капарирам.  ThinkingАз си взех околоочния гел с Р-с.Много съм доволна,намали малко торбичките  под очите.Аз съм на 40 години имам суха кожа.Явни мимически бръчки на чело и около устата.Кожата ми е доста суха.Пъпки нямам.Порите са  по-видими около носа и на челото.Имам малко лунички ,а освен това съм и пушач.Ако можеж да ми препоръчаш  крем и лосион..Нищо не обясняват в магазина  който посетих.Девойката каза да си намеря каквото ми трябва на щанда.Друг път няма да ходя при тях! Мразя  ,че дори не прикриват  неудоволствието си да работят  някой хора.Ако имаш възможност ми отговори или ми препоръчай дру тър.обект Praynig

# 466
Здравей, Веси, чета всичко тук и се реших и аз да те попитам- на 34 год. съм със смесен тип кожа, пъпки, разширени пори и черни точки, а вече имам и мимически бръчки- посъветвай ме какво да използвам...

# 467
Аз също имам въпрос към Веси.Къде в П-в може да се купи избелващ лосион?
Аз си го купих от аптека "Марица" - вдясно след подлеза за пешеходния мост. Точно под блока е аптеката!

# 468
  • Пловдив
Благодаря ти Десика,още днес ще отида.

# 469
  • София
Здрасти, Веси!
Искам да ми предложиш някакъв продукт от избелващата серия. Четох, четох, но не можах да се ориентирам.
С мазна кожа съм, все по-рядко ми излизат пъпчици за щастие, но ми остават петънца след това. Та ми се иска да мажа с нещо само тях, може и цялото лице де  ooooh!

Миналата зима ползвах ексфолииращия тоник на Био Трейд, и като го спрях такива пъпки ме нападнаха, че беше трагично положението.

Предложи ми нещо! Ако кажеш и горе долу колко струва, и къде да го намеря ще е супер  Hug

Ставам нахална с въпросите вече, ама последно - ще участвате ли на Алея на здравето в НДК?

bouquet

# 470
Здравей, Веси! Кожата ми беше от смесен тип и ти ми препоръча продукти за мазна кожа,, а сега започна да се лющи и ми се появиха едни пигментни петна като лунички, но по-големи по носа, много голени тъмни кръгове под очите и едни малки червени точици по бузите. Вчера си купих нощния крем за около очи-дано малко се махнат тези сенки, но трябва и други продукти. Препоръчай ми! Тук във Велико Търново е ужас по аптеките с вашата козметика Sick В някои не се предлага, а ако има то са само 3-4 крема и това е! Благодаря предварителмо за отговора!!!  bouquet

Привет!  Hug
Моля те, кажи ми повече за това излющване!?!?!?
На какво го отдаваш? Кои точно продукти използва - маската за мазна кожа нанася ли? И как употребяваше продуктите?
Ще пуснем справка за аптеките и ще видим кой продукт къде го има, само да ги определим!  Peace

очаквам да пишеш   bouquet

# 471
Здравей Веси!
Чета страхотни отзиви за козметиката на Талодерма, поздравления! Hug
Интересува ме има ли във Варна кабинет, в който да диагностицират кожата ми. Притеснявам се, че не мога да преценя какъв продукт е подходящ.
Едновременно е много чувствителна, смесена (лъщи и прави черни точки в Т зоната, но и се бели), порите ми започнаха да се разширяват около носа, има нужда и от продукти против стареене (почти на 32 съм).

здравей  Hug

Ами, не зная къде във Варна правят добра диагностика - доста глупости съм чувала след компютърни диагностики, но ще ти копирам с какви критерии аз определям продуктите Simple Smile
Ако желаеш, копирай ми в следващия си постинг онова, което се отнася за теб и ще ти споделя мнението си Simple Smile

Характеристики на различните типове кожа:

ХАРАКЕТЕРИСТИКИ НА МАЗНАТА КОЖА

1. Визуално наблюдение
- лъщяща повърхност, особено в Т-зоната;
- много често се наблюдават разширени пори и комедони, които лесно се възпаляват;
- често кожата е със сивкав оттенък
2. Оценка при допир
- мазни остатъци по пръстите на ръцете;
- в резултат на удебеления външен слой и разширените пори, кожата е грапава;
- плътна текстура и в по-младите години – отлична еластичност.

ХАРАКЕТЕРИСТИКИ НА НОРМАЛНАТА КОЖА

1. Визуално наблюдение
- гладка и кадифено-нежна повърхност;
- здрав вид, равномерен тен на кожата
2. Оценка при допир
- не остават мазни остатъци по пръстите на ръцете;
- изключително еластично и здрава;
- пълна адхезия на мускулите към костната система.

ХАРАКЕТЕРИСТИКИ НА СУХАТА КОЖА

1. Визуално наблюдение
- наблюдават се линии по лицето дори, когато е в състояние на пълен покой;
- нерядко се наблюдават куперозни участъци;
- като цяло – блед тен, независимо дали цветът на кожата е светъл или тъмен
2. Оценка при допир
- кожата е суха, понякога груба, нееластична
- дехидратирана повърхност
- кожата е тънка
- ако кожата е дехидратирана, тя е груба при допир, дори и да е с фина текстура

Забележка: този тип кожа не трябва да се почиства с абразивни продукти! В стремежа си да предотвратят ранна поява на бръчки, характерна за сухата кожа, жените много често я пренатоварват с тежки, мазни продукти, които запушват порите и причиняват комедони и различни възпаления.

Характеристики на различните състояния на кожата:

КУПЕРОЗНА/ ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

- фина, светла кожа, с линии по лицето дори и в състояние на пълен покой
- спукани капиляри, главно в зоните около носа, на бузите и брадичката
- моментално реагира на пикантни храни
- изключително чувствителна на резки температурни промени
- бързо реагира при консумация на алкохол
- конжестия (нахлуване на кръв)

ХИПОКСИЧНА КОЖА (състояние на асфикция – недостиг на кислород)

- помътнял, без блясък, матов тен, с жълтеникав оттенък
- по-слаба или силно изразена кератинизация – удебелен рогов слой
- поява на малки мастни депа, някои от които затворени комедони (милиа) и
- фини повърхностни линии, нехарактерни за типа кожа

Хиперкератинизацията на роговия слой е причина за всички други характеристики, тъй като запушването на отворите на полисеборейните и потни жлези пречи на естествения поток на себум и пот. Хиперкератинизацията може да се наблюдава както при мазна, така и при суха кожа. В резултат на недостига на кислород, цветът на хипоксичната кожа се променя. Възможни са и слаби циркулаторни проблеми, които са частично отговорни за промяната в цвета или за неравномерния тен на кожата.
При всички случаи, при хипоксичната кожа се наблюдава затруднена абсорбция на козметичните продукти поради хиперкератинизацията.
Най-често асфиксацията се дължи на лоша хигиена или на прекомерна употреба на вещества със силно изразени адстрингентни (стягащи) свойства като сапун, алкохол съдържащи скрабове, авразивни тъкани и др. В случаите на суха кожа това състояние може да се дължи на употребата свръх-мазни и тежки козметични продукти.

ДЕХИДРАТИРАНА КОЖА

- лющи се (процесът е по-силно изразен през зимата)
- набраздена, загрубяла текстура

Забележка: тези състояния на кожата могат да се проявяват индивидуално или в комбинация едно с друго. Много честа причина за чувствителността на кожата е нейната дехидратация и затова нерядко при анализ на дехидратирана кожа тя се определя първоначално неправилно като чувствителна.

Рядко се избират продукти от гамата само на 1 тип кожа, тъй като, както пише и по-горе, често състоянитята са "добавка" към типа на кожата. Simple Smile
Ще очаквам да пишеш... По-горната информация ще имам предвид Wink

# 472
Определено мазна и дехидратирана. Там покривам всички показатели.  Mr. Green
Чувствителна:
- изключително чувствителна на резки температурни промени (също така и към козметични продукти)
Хипоксична:
- поява на малки мастни депа, някои от които затворени комедони (милиа)

Освен това, забелязвам и първите фини линии около очите...

# 473
Здравей, Веси!Преди време ти бях пратила няколко въпросчета относно продукти на Талодерма,които мислех да си закупя, но ти не ми отговори  Sad Аз въпреки това си ги взех, но сега наистина имам питане относно маската за мазна кожа на професора. На опаковката пише, че вътре има опътване за начина на употреба,но листовка нямаше и сега дефакто не знам как точно се нанася,колко време се стои с нея и т.н. Моля те,когато ти е удобно,прати ми някакво разяснение...Ще ти бъда изключително благодарна.
Имах желание да си взема и гелчето с Ройбос, но за такова изобщо не бяха чували в аптеките Sad

Поздрави  Hug

Bellucci, здравей! Приеми специалните ми извинения - не е нарочно! Но имам спомен, че си ми писала на ЛС, а в момента, макар и пълна, кутията ми там е със знак за отговорено съобщение на всяко едно ....  newsm78  Praynig Извини ме!

Не зная защо няма листовка - навярно тук е станала грешка при картонирането, но ще предам за този случай! Само ще те помоля да ми цитираш номера на партидата, за да не съм голословна, а да е ясно кой кога и какво е пропуснал!
Ще ти копирам тук текста от листовката - няма проблем!
Само преди да съм забравила - току що звънях в Лечител, Бургас, за пореден път правейки се на луда  Sunglasses Казаха ми, че си имат от гелчето с Ройбос с наличност и си струва 2.98 лв. Ако си го търсила другаде - няма шанс да го намериш! Тези продукти са произвеждани специално за Лечител и е само тяхно правото да ги продават. Simple Smile

Листовката гласи:
Листовка BG:

*Thalloderma
MAСКА
за мазен тип кожа и против
AКНЕ

Биологично-активни компоненти:
Ментол, камфора, борна киселина, цинков окис, сяра.
Действие:
· Премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата - лек “пилинг-ефект”
· Подобрява кожното кръвообръщение
· Регулира секрецията на мастните жлези
· Антибактериално
· Създава приятно усещане за свежест и хладина
· Премахва и предотвратява образуването на “черни точки” (комедони) и акне.
Употреба:
Преди употреба нанесете върху малка площ на вътрешната част на пред-мишницата. Ако до 24 часа не се появи сърбеж и/или зачервяване преминете към системно приложение. При употреба върху лицето пазете очите и лигавицата на носа. При нарушена цялост на кожата е възможно да се появи парене, което бързо преминава. Да не се използва от лица със свръхчувствителност към компонентите на продукта!
Мазен и смесен тип кожа: 1-2 пъти седмично се нанася тънък слой върху цялото лице и се оставя за 30-60 минути.
Акне (различни форми): Прилага се всяка вечер и се оставя през цялата нощ. След достигане на задоволителен резултат се употребява 1-2 пъти седмично. Само новопоявяващите се единични обриви се третират всяка вечер. Измиването на маската става с хладка вода. Веднага след това се нанася крем за мазен и смесен тип кожа “Thalloderma” (при мъже - след бръснене).
Да се пази от деца! Да се избягва контакт с очите!
Състав (INCI):
KAOLIN, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, ALCOHOL, ZINC OXIDE, CAMPHOR, BORIC ACID, SULFUR, MENTHOL, SALICYLIC ACID, BENZOIC ACID.
Съхранение:
Добре затворен, при температура под 25°С.

Няма да откажа да ми пишеш какво и как използваш в момента и да ми кажеш повече за кожата, ако желаеш, разбира се!  Peace
 Hug

# 474
Цитат
Имах желание да си взема и гелчето с Ройбос, но за такова изобщо не бяха чували в аптеките

Това е вярно. В един мой по-стар пост из те питах къде може да се намери, защото в Бургас май никъде не го зареждат. Моля те, Веси, ако имаш информация по въпроса, отговори ни. Знам, че си заета и ти благодаря ти предварително.    bouquet

Hug
 Peace
Както писах на Bellucci току що: "Само преди да съм забравила - току що звънях в Лечител, Бургас, за пореден път правейки се на луда   Sunglasses Казаха ми, че си имат от гелчето с Ройбос с наличност и си струва 2.98 лв. Ако си го търсила другаде - няма шанс да го намериш! Тези продукти са произвеждани специално за Лечител и е само тяхно правото да ги продават. Simple Smile "

bouquet кожаааа!

# 475
Веси мила къде във Варна мога да намеря продуктите на Талодерма? Сигурно пише назад в темата, но нямам много време за четене Grinning

# 476
Здравей Веси,прочетох почти цялата тема за козметиката на Талодерма,но колкото повече четях толкова повече се обърквах,с риск да ти досадя рещих да те попитам и да ме посъветва, коя от  вашата козметика ще е подходяща за моята кожа и възраст.
На 32 години съм,кожата ми е нормална към мазна,нямам особени проблеми,като изключим разширените пори около носа,започнаха да ми излизат леки мимически бръчици около устата и очите.
Ще съм ти много благодарна, ако ми помогнеш да си избера правилната козметика.
С поздрави Hug    

Последна редакция: вт, 13 фев 2007, 09:07 от makedonka1

# 477
Здравей, Веси! Благодаря за козметиката, която ми препоръча на 22. страница. Grinning Много съм доволна! Имаш ли представа очаква ли се производство на гел за измиване от тази марка? А нещо за коса (шампоани, балсами, маски и т.н.)?

# 478
Веси, много съм доволна от гела с Ройбос.Всяка вечер си го слагам не само на очите, но и цялото лице.Проблема е , че тук в Русе сега го няма и от Лечител, ми казезнаят дали въобще ще получават,... newsm78 Cry
Та искам да те питам, има ли друг магазин за Русе, или как мога да си поръчам.Не искам да лишавам кожата си от този прекрасен гел.
Благодаря ти   bouquet  bouquet  bouquet

# 479
Веси, изключително съм ти благодарна за изчерпателния отговор!   bouquet

Сега съм на работа, но като съм си вкъщи,ще ти напиша номера на кутийката на маската...
Моята кожа мисля е смесена, омазнява се само на носа и челото,а в другата част си е суха. Затова си взех тоника за мазна и смесена кожа, дневния крем за лице и маската,която мисля да нанасям 1-2 пъти в седмицата,но за не повече от 10-15 мин., тъй като ми се струва много ще люти на очите  Laughing Много исках и гелчето с Ройбос да си взема, но го нямаше, а аз не пазарувах от Лечител  Thinking
Принципно нямам много пъпки, рядко ми излизат, но комедоните на носа изключително много ме дразнят. Ако ми препоръчаш още нещо, няма да откажа!

Мерси още веднъж. Много си мила, поздравявам те за търпението и отзивчивостта, с които отговаряш на всеки!!!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт