Търся електронна книга - 37

• 83 410
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, търся от поредицата "Седемте кралства" на Синда Уилямс Чайма книга 2 "Кралицата изгнаница". Ако някой я има и ми я изпрати ще бъда благодарна stellito123@abv.bg

# 181
Здравейте,
Търся онлайн вариант на книгата на Христина Янева "Хедра" - Всичко за кърменето.

# 182
  • Пловдив
Здравейте, търся последната книга от „Тенекиените номади“ на Девни Пери - "Тенекиена кралица".
Скрит текст:
Благодаря!

# 183
  • Euskal Herria
Книгата е от вчера по книжарниците.

# 184
  • Плевен / София
Аз вече си я купих....Също и Аристократът....Започнах от нея, защото херцозите са ми слабост Kissing Heart

# 185
Аз вече си я купих....Също и Аристократът....Започнах от нея, защото херцозите са ми слабост Kissing Heart
И аз си купих Аристократът и да си призная разочаровах се едвам я дочетох

# 186
  • Плевен / София
На мен ми хареса.
Скрит текст:
Не  е исторически любовен роман...Херцог в съвременният свят, който трябва да балансира между отговорноста си към титлата и истинската любов....

# 187
Майстора и Маргарита
Ако са два превода - кой е за предпочитане?
https://chitanka.info/book/8615-majstora-i-margarita
Скрит текст:
Преводач: Татяна Балова

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: Руски

Издание: Поредно издание

Издател: Издателство „Дамян Яков“
https://chitanka.info/book/1102-majstora-i-margarita  - достъпна - 2025
Преводът на Лиляна Минкова (този от втория линк), определено е по-добър в художествено отношение. От друга страна, в превода на Татяна Балова има 134 бележки под линия, които са изключително полезни за по-добро разбиране на много от ключовите моменти в произведението, както и на аналогиите между героите от романа и действителни лица - както исторически персонажи, така и съвременници на автора. Освен това в първия превод има няколкостотин пунктуационни и няколко десетки синтактични грешки, а на доста места Лиляна Минкова използва архаизми  или турцизми, които ИМХО не са особено подходящи в контекста на произведението. Затова си направих труда да коригирам грешките във въпросния превод, да добавя бележките под линия и да заменя думите и изразите, които не звучат особено добре, със съответните от превода на Татяна Балова, както и да заменя корицата с абстрактна, безсмислена картинка, с тази от другото издание, на която могат да бъдат разпознати лица и места от романа. Преработената по този начин книга, съдържаща, отново ИМХО, всичко най-добро от двете издания, можете да свалите от този линк.

# 188
  • Разград
Здравейте момичета.Търся книгата "Ключът към бързия метаболизъм" на Хейли Помрой. Дали някой може да помогне? bogdan2005@abv.bg
Благодаря

# 189
  • София
На английски ще ви свърши ли работа?

# 190
  • Разград
На английски ще ви свърши ли работа?
Благодаря Ви, но за съжаление не владея езика в детайли и за това я търся на български .

# 191
  • София
Здравейте, търся "Под знака на вълците" на Лий Бардуго. Предварително благодаря!
Скрит текст:

# 192
Здравейте, търся "Под знака на вълците" на Лий Бардуго. Предварително благодаря!
Скрит текст:
Може да я изтеглите - Лий Бардуго - Под знака на вълците -  https://drive.google.com/drive/folders/1H-4ZKCt0SpDemCS3E4XlqTwJ … Ek9-W?usp=sharing - линк за теглене

# 193
На мен ми хареса.
Скрит текст:
Не  е исторически любовен роман...Херцог в съвременният свят, който трябва да балансира между отговорноста си към титлата и истинската любов....

За съжаление и на мен не ми хареса, не беше това, което очаквах. Чела съм други нейни книги и предвид корицата наистина очаквах малко повече. 🙂

# 194
  • София
Тъй като виждам, че се търси не само художествена литература, се чудех дали някой няма книги свързани с етерични масла или ароматерапия.

Общи условия

Активация на акаунт