Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 771
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Bria, ЧРД! КЗ 6 не е чак толкова стряскаща стойност след торта...😉
Натка, да ни се похвалиш, когато станеш пак "като истинска"!🤣😛😂
Азара, мерси за видеото, но не знам кога ще събера кураж за ъъъъъ-кането...😁
Не съм чела много назад...утре ще гледам да наваксам какво сте писали. 🙂
Относно супите и фидетата- аз понякога слагам по малко фиде заради другите, ако настояват да има...Обичайно не слагам. Вместо това настъргани зеленчуци или такива, "врътнати" в чопъра до нещо като ориз. Личното ми мнение е, че карфиолът в супите само подобрява вкуса им. 😃 А също и в мусаките, и в пълнените чушки с кайма...дори руска салата правих на Нова Година и преобладаваше карфиолът+ малко картофи- никой не разбра, а даже им хареса още повече. 😉 НО...за върлите противници на карфиола- може да се сложи целина вместо карфиол. В супата от коприва точно на ориз го докарваше...
За конджак паста/ориз да се има предвид, че май бяха опаковани в пликове с воняща течност от която трябва да се изплакнат 😁 Това по спомен...

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 07:54 от dolce miele

# 631
Веднъж си купих от тази паста... Миризмата е отвратителна.. Трябва да се разкисне и тогава спира да мирише. Но първоначално положението е за противогаз🤣. Иначе е вкусна, но цената е брутална. Мисля, че в сайта им, ако се поръча е по-достъпна. Трябва да погледна пак.

# 632
dolce miele Благодаря ти!
След тортата кз беше 8. А на другия ден 6,7! Така че хубаво нещо е глюкомерът така виждам като плюскам какво се случва.
Момичета нали щяхте да споделяте  някаква книга за ИР ?
Абсолютно всеки ден ли  си мерите кз с глюкомер ?
Започнах да си водя дневник  -  кг, и мерките със сантиметър , и кз  мисля да внасям на 1 седмица данните за сантиметрите там нещата  ще се случват по - бавно, кз и кг мога всеки ден да меря сутрин .
С цел да виждам как се движа  а и психически да си въздействам...

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 09:36 от Bria

# 633
Здравейте, момичета!

С инсулинова резистентност съм, HOMA 2.5, без наднормени килограми и без омазняване около корема,с Хашимото!

Случвало ли ви се е при ниски въглехидрати, IF, много тренировки и глюкофаж, да ви падне КЗ леко през нощта?

# 634
Нати, имам една изостанала кофа с извара от лидл, довечера ако не забравя ще направя теста с йода. Наистина идеята за списък с „одобрени“ и „неодобрени“ млечни продукти е чудесна, може да се добави на първа страница и да се актуализира от време на време.
Да ви кажа пък баща ми от както се пенсионира се зариби да готви и вчера направил цяла тава с мусака, помислил и за мен човека - една част направил с моркови вместо картофи - облизах си пръстите! Ясно, че морковите не са за предпочитане в големи количества, ама от време на време бива, пък и колко морков да има в едно парче.
Май ще взимам и аз глюкомер, че честно да си призная нямам никакви симптоми ако вдигна малко въглехидратите примерно да съгреша с малко картоф или 2-3 хапки хляб. С по-сериозни прегрешения усещам чувство на глад за сладко и тестено, но с малките хич не усещам проблем и това ми дава погрешно чувство на безнаказаност така да се каже. А да напомня, че инсулина ми беше 30 на гладно и 60 на втория час, та хич не е за подценяване работата.

# 635
Аз не използвам глюкомер.
Струва ми се кофти да се дупча. От дете ненавиждам това дупчене на пръстите. И без това се чувствам като диабетик в много ситуации.
Май даже сме по-зле от тях от към ограничения с храната. 🙄 Говоря за тип 2...

# 636
На първата страница (т.е. в първия пост) хич не съм убедена че ще може да се вмъкнат и още неща, има ограничение на броя символи а вече има много нещо там. Ще трябва нещо друго да измислим ако правим такъв списък...
Иначе спор няма, много би било полезно. Като нищо може да се окаже че някои нямат проблем с млечните като цяло, а с нишестето в повечето.

# 637
Отделна тема със списък, като линк към нея е на първа страница на тази тема. Мисля, че е по-лесно така.

# 638
Да се вкара в някакъв онлайн файл и да има само линк към него. Друго не ми хрумва.

Аз консумирам млечни /не всеки ден /и пак ми се получават нещата. Явно си е до организъм.
Зряло сирене, кашкавал, крема сирене, топено сирене, гауда, едам, кисело мляко. По-малко количество де.
Ако се лиша тотално и от тях, то не остана за ядене нищо.
Ще взимам вече от Ракево. Имат хубави неща. Щом нямало нишесте.

# 639
Може да се направи акаунт в mеga.nz ( това е облак с безплатни 50 гб ) с името и паролата може да влиза всеки който пожелае.

# 640
  • София
Ще взема и аз да пробвам едно високомаслено мляко на Олимпус, в което напоследък съм се влюбила. И понеже не си падам много по мляко, нищо чудно и да има нещо друго, въпреки че по етикет няма нищо.
Какъв йод купувате, течен в шишенце? Да не е свършил навсякъде и той, покрай страха от радиация Simple Smile

# 641
  • Sofia
Здравейте,какъв вид глюкомери ползвате?

# 642
Ей сега тествах сиренцето дето взимам от Ракево. Със страх го тествах.
Няма. Чиста работа е.
Браво на Ракево.
Имам и биволско от тях, ама не съм го отворила.
Тествах козето и една смеска биволско с краве.
Значи, правилно ли съм разбрала - Ракево козе става и ракево биволско с краве? Че и аз имам такъв магазин наблизо?
Глюкомера:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010012412

Иха, страхотни идеи за продукти и тестване. Ивка, хареса ми твоята идея, отделна тема за продукти и линк от тази към онази на първи пост. Така и там всеки  ще пише какво и кога е тествал и какъв е резултата. В нея всъщност можем да записваме и резултатите от глюкомера след прегрешения, знаете ли - интересно ще е всеки да каже и да има на едно място информация как се вдига КЗ от храни.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 16:59 от Минерва

# 643
Минерва, не е глюкомерът това, а тест лентичките. 😉

# 644
Минерва, различните хора реагират различно на едни и същи храни и не знам дали е добре да пишем такива резултати. Някой може да го приеме като общовалидно. Давам пример - аз например толерирам картофи, кз се качва на 6.2 примерно, когато съм яла телешки език с масло и 2 лъжици картофено пюре. Ако обаче изям чабата с маслини и същия език, отивам на 8 и кусур. За други хора това обаче няма да важи.

Общи условия

Активация на акаунт