Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 854
  • 736
  •   2
Отговори
# 420
И аз го чакам другата седмица и вече съм се подула от ПМС..

# 421
Долче, то и да ядеш уж нормално, ако ядеш повече В, пак може да се получи затлъстяване.
И е ясно, че хората ядящи повече В си налитат на всякакви боклуци.
С пържола или яйца не мога да преям и да искам.
За чувството за ситост те разбирам. И него съм имала години, че и вълчия глад.
Ей, трябваше и аз сол да сложа малко във водата. Ама карай.
Обаче вече трети месец наблюдавам пълнолунието дори и да не правя.
Наистина дори и да не е на фаст човек се пишка повече. Вчера си ми беше стандартно яденето, ама ходех по-често да пишка на работа. За днес да не говорим Grinning
То си има значение и деня преди пълнолуние и след.
Иначе мен календара не ми казва нищо, може и да съм го изключила това.
Скрит текст:
Утре ще правя крем карамела Grinning

# 422
Долче, то хората ядящи повече В си налитат на всякакви боклуци.
За чувството за ситост те разбирам. И него съм имала години, че и вълчия глад.
Не, не налитах на боклуци аз. Предпочитах домашна храна, картофите избягвах да са пържени /по друг начин ги предпочитах, когато е възможно/, газирани никога не съм обичала, нито компоти, "натурални" сокове и сиропи, чай не подслаждах и т.н. Но "здравословните" и "бавни" вгх, плодове явно много са ме спъвали...от един момент нататък особено. 😬
При мен беше точно обратното😁 Чувство за ситост нямах, вълчи глад също не знаех какво е...С "Яжте често, но по малко." реално дори и по много малко като количество и калории да съм яла, пак не достигах до вълчи глад...😅 Това се беше регулирало в периода малко преди и по време на бременността ми- зарязах тъпия съвет и просто започнах да ям само и единствено, когато съм гладна. Имаше една скала от 1 до...не помня коя цифра и според нея трябваше да се яде преди да си с вълчи глад, но и да не се яде, ако не чувстваш глад или е съвсем лек. Действаше. Още едно доказателство, че няма смисъл от хранене през 3 часа като бебетата...🙂
На друг студено ли му е днес? Не от температурите, а от фаста? 🙂 По принцип, такъв ефект имам и при МЦ, и при фаст/топене на мазнини...та сега се чудя 😁

# 423
  • Пловдив
Бяхме днес с младежа при ЛЛ. Нейната диагноза е ИР. Даде направление за ендокринолог.
За диетата каза: без въглехидрати - захар, ориз, картофи, без подсладени напитки - газирани и сокове, без бяло брашно и тестени, без колбаси, без прясно мляко.
Ядене три пъти дневно месо/яйца/млечни + салата/зеленчуци. Ако му е много трудно 1 малка филийка/на хранене пълн. хляб. Плодове - 1-2 макс на ден, и да не са сладки.  Да са в разстояние от храненията. Да не прегладнява, но и да не пропуска хранене. И много движение и спорт.

# 424
Долче, ми тогава си мисля, че може просто да ти е вродено.
Но дори и да не си прекалявала, ако не си имала много движение пак е логично дори и с уж полезни в да си имала проблем. То и аз опитах с "полезни" в, ама не ми мина номера.
Да, студено ми е. Не е като миналия път.
Сега сядам да ям, много съм гладна вече. От мц -то е.
Гимнастика правих 1 час. Силови, клекове, планк и т.н.
Бавничко де, аз съм флегма Joy

# 425
  • Пловдив
Долче,  много благодаря за информацията за Лидл и моите сармички, тия дни съм в движение и само ви чета бързо да видя нещо интересно. Утре минавам през Пещерско, на път към родителското тяло, ще видя какво се случва. Тази седмица пробвах само доматите биволско сърце, бяха супер, не съм купувала друго, менюто беше от пазара миналата седмица.

# 426
Аlice, днес видях 3-4 консервички останали, но отдалече и не знам дали всичките бяха с киноа...
Елора, чак вродено не мисля, че ми е било. Преди отслабвах по-лесно, вълчи глад не съм имала и т.н. Имала съм периоди на лишения, такива с преяждане, както и периоди с нормално хранене. Мисълта ми беше, че винаги съм осъзнавала по колко ям /независимо дали е било по малко, нормално или по много като количество/. Имах приятелка, която сериозно твърдеше, че 2 портокала дневно били много, както и друга, която ядеше двойно количество на моето и твърдеше, че порцията и' била съвсем малка...Не съм била така аз. Предимно по емоционални причини се е случвало да преяждам /понякога пък в другата крайност- нищо не ми се е яло/. Като се роди детето обаче започна големият стрес, недоспиване и пренебрегване на собственото ми здраве и в резултат се оказах и с куп дефицити...Тогава и все още не знаех, че съществува ИР.

# 427
В началото на режима не бих казала, че 2 портокала са ми много, ама за 3 месеца яко ги намалих плодовете.
Тая зима общо 1 портокал да съм изяла. Нещо не ме и блазнят. Обеля го, хапна парче и го зарежа да ми го изядат.

# 428
Елора, моята приятелка твърдеше, че 2 портокала дневно /без никаква друга храна!/ били много! Trollface Трябвало да яде по-малко, за да отслабва...а не беше с анорексия, с нормално телосложение беше, но искаше да е с няколко кг по-малко...Дадох я като пример за човек, който не осъзнава какво количество яде в действителност- в нейния случай беше по-малко...Не издържа много време така де.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 19:18 от dolce miele

# 429
Олелеее, разбрах сега.
Абе иначе е права, че са много. Ако визираме само консумация на плодове принципно.
То проблемът не е само количеството, ами и видът храна.

Като ученичка имах съученичка, която беше много красива и слаба. Майки и я мъкнеше по подиуми. Още от 12 годишна като модел работеше. Доколкото разбрах майката е настоявала, тя много не мисля, че искаше.
Все повтаряше мама ми каза днес да не ям, имам ревю и трябва да отслабна. Беше свръх слаба. Иначе страшно красива в лицето. Ядеше изключително малко. Все я гледах с някакви шишета със сокове. Или плодове или някакви миксове зелени от зеленчуци. И моркови ръфаше. Не я виждах да яде нормална храна - в стола, сандвич или каквото и да е било друго.
Другите момичета не общуваха много с нея. Не я и закачаха де. Смятаха я за надувка. Така ми казваха в началото. Ама аз си говорех с нея. Не я смятах за такава. Нормално си говореше. По-скоро беше много свитички, страхлива и неуверена. Ама с такава майка каква да е.
Вече не е модел. Над 100 кила е, така поне разбрах преди някоко години. С болна щитовидна и жестока ир, може и диабет, не знам.
Дано се е оправила.

# 430
Бенджи, това се очакваше. Сега ще видим дали ендото ще изпише лекарства.
Потърси видеота и профила на доктор Пелов. По-стари видеота го търси - Огнян Пелов. Във Фейсбук е Оги Пелов. Чешит е, но дава полезна информация и е помогнал на много хора.

Моята вечеря е пилешки дроб с гъби, лук, кисели краставички и доматено пюре. И като гарнитура малко краставица и репички с парченце сирене.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 20:56 от fillme

# 431
Не знам дали е нарушение на фаста, ама ще чопна натурален шоколад Blush

Пък другата седмица два вечерни фаста ще спретна. Самонаказвам се.
И като гледам другото пълнолуние пак ми съвпада с мц. Егати и каръка съм.

# 432
Елора, нарушава го нооо карай. Има едно приложение Life fasting, което проследява фаста и фазите му и след някакви часове (май над 30) показва фаза автофагия. Аз до сега толкова дълъг фаст не съм успявала да направя.
Крем карамел аз пека по-айлашки щото ме мързи да му бая. Слагам стъклена тава със захар на дъното във фурната. Като стане на карамел вадя и оставям да се охлади. После наливам сместа. Слагам 1л мляко, 400 сметана, непълна чаена чаша захар, ванилия и 8 яйца. Наливам го в тавата и пека без водна баня на 180 градуса. Оставям го да изстине. Понякога до следващия ден в хладилника. Става си чудесен и без шупли.
А диетичния вариант го правя без карамел с чаша еритритол. Става си кремче.

# 433
Оф, знам, ама ми се яде. Нещо ми стана и кофти.
Абе знаех си аз, че не трябваше. Просто на мц ако гладувам ми е кофти.
Вече няма, пък ако ще да е пълнолуние.
Когато съвпадне - съвпадне.

Аз мисля следното да направя. Да разбия хубаво няколко яйца. Може и 4 да са. Да сложа малко прясно мляко, 2 ванилии, сметаната за готвене, да пообъркам още малко и да пъхна във фурната.
Само се чудя колко дълго да го пека.

# 434
Пече се докато при разтръскване се заклати като желе.

Щом така ти влияе фаста по това време на месеца по добре го прекъсни.

Общи условия

Активация на акаунт