Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

  • 21 842
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 40 403
Ами то аз си вечерях рибка и салата към 18. Цял ден не ядох иначе.
И два часа след това от нерви ли, лиготия ли просто ми се яде шоколад.
Тук ми се мъндъхерцат и бонбони линд в шкафа, ама седят от доста време, не искам баш на фаст на тях да посягам.
Нека натурален да е. По-малкото зло.
Мерси че каза за желето.
Иначе за подсладител малко кокосова захар ще сложа. Искам го леко сладко. Майка ми не ги обича моите експерименти. Нямало захар. Тя обича с един тон.

# 436
  • Мнения: 24 625
Оф, знам, ама ми се яде. Нещо ми стана и кофти.
Абе знаех си аз, че не трябваше. Просто на мц ако гладувам ми е кофти.
Вече няма, пък ако ще да е пълнолуние.
Когато съвпадне - съвпадне.

Аз мисля следното да направя. Да разбия хубаво няколко яйца. Може и 4 да са. Да сложа малко прясно мляко, 2 ванилии, сметаната за готвене, да пообъркам още малко и да пъхна във фурната.
Само се чудя колко дълго да го пека.
Казваш че не си правила друг път затова да кажа че може и да не ти хрумне. Не се престаравай много с разбиването, определено не трябва чак като за кекс примерно. Много хора даже прецеждат сместа преди да я налеят, за да няма пяна и мехурчета из нея, така уж по-гладко ставало. Даже гледат да не го изливат от високо и да прави мехури, това само докато го пиша и ме хваща нервата, то егати внимаването...
Така де, вече стана ясно че аз такова нещо не готвя Grinning Ако някой друг го е наготвил (шанс близък до 0, живея сама предимно), може и да хапна, а пък може и да не. Но за десерт толкоз труд и време не влагам аз. Не че мразя, ама ми идва твърде сладък и на мен, иначе с толкова яйца що да не ми хареса Grinning

# 437
  • Мнения: 40 403
Оууу, въобще нямам намерение да се бъхтя много в разбиване. И аз съм по-бързите рецепти.
Нормално разбиване на яйца и на цялата смеска.
Не ми пука за мехурчета. И тях ще си ги хапна. Вместо аеро шоколад, ще е аеро крем карамел. Joy

# 438
  • Мнения: 31 852
Аз определено не се престаравам в разбиването на яйцата. Просто разбърквам да се смесят съставките. И кекс така правя /макар и рядко да се случва/ и ми се получава супер. С никакви пяни не се занимавам... 😄
Вечерях няколко резенчета свинско филе и голяма купа със супа от коприва, кейл, гъби, моркови, целина (от глава), лук, зелен лук, червена чушка. Със застройка от 2 яйца и половин кофичка кисело мляко /не си личи на вид обаче/. Съжалявам, че толкова ужасно изглежда на снимка🤔🤔, но беше много вкусно!

Установих, че от почти всякакви зеленчуци може да се получи "ориз". 😃 Стига само да се минат през чопъра до ето такова положение (според Редакторчо- трябва да се минават през чадъра😜). Майка ми не можа да повярва, че няма ориз в супата:

Фастът мина добре, изобщо не съм гладна, но все още на моменти се замайвам...Извън това се чувствам супер.

# 439
  • Мнения: 40 403
Миналите пъти нямах замайване, сега имам.
На мц - повече не. А беше и слабо.

Иначе има смисъл в разбиването.
Старото ми аз е правило много кексове. И с леко разбиване и с яко.
Примерно съм делила жълтъци от белтъци и после ако знаете какъв пухкав става...не е истина.

# 440
  • Мнения: 31 852
Аз просто правя кексове по рецепти, които не изискват разбиване на пяна. Оставям да има и за другите.😃  Виж, за опалянки по-скоро бих се навила...
Моето замайване е само при рязко движение, не ми пречи на фаста. И се появява точно преди МЦ. По време на МЦ го няма. Може би е нещо и от хормоните...🤔

# 441
  • Мнения: 24 625
Туй нещо с кексовете е от тия изкуства дето не ги разбирам Grinning Майка ми им е голям майстор, стават колкото мене дебели, не знам какво ги омагьосва там. Вярно че май доста ги разбива, помня че подарявахме за един 8ми март миксер и много му се радваше. Винаги сме се делили с нея - тя се плаши от тесто с мая и твърди че не го умее, а пък на мен от малка ми се занимава и ми се получава. С кексове и пандишпани е обратното - всичките ги оставям на нея. Крем карамела - и него. Ей на, сега като не правя хляб, пици, питки и прочие и съвсем съм си опростила живота.
Е, затова пък ми доскучава и се зарибявам по други неща Joy
Ей това се навих да пробвам от темата за ВМНВ храненето https://nosugar.bg/kvas-ot-cherveno-czveklo/. Интересно ми е какво ще излезе, тая вечер го заложих, в моята студена кухня ще има да си почакам де. Поне по описание звучи сякаш ще ми хареса. А и след всичките антибиотици дето изпих няма никак да ми навреди още нещо дето е пробиотично. Само да стане де. Ако се получи, усещам как ще изровя един трилитров буркан дето имам, това цапане с беленето и рязането на цвеклото не се виждам да се цапам често Grinning

# 442
  • Мнения: 31 852
Е, заслужава си да си купиш ръкавички, за да не се цапаш от цвеклото...😉

# 443
  • Мнения: 24 625
Ръкавичките са най-лесни, ама иска и внимаване пак че капчица да пръсне без да видя и ще си направя трайна декорация я по мебели, я по някоя любима дреха Joy
Абе досадна работа си е, ама бях наумила, даже ходих специално преди работа да купувам цвекло.
Ако някой от пишещите тук има опит с ферментирали зеленчуци ще се радвам да узная има ли някаква минимална температура за това или не трябва да е чак стайна. Вкъщи си е студено и през повечето време няма никой и не се и отоплява, кухнята ми е повече от хладна през този сезон.

# 444
  • Мнения: 31 852
Ок си е стайна температура /като под това разбирам стайна температура във всеки един сезон и в жилище без климатик/отопление/. И лятото съм правила, и зимата. Ние вкъщи пускаме за доста малко време климатиците, примерно...сега през зимата има дни в които изобщо не пускаме климатик, а в стаите, където спим буквално не се отоплява. Просто, когато в стаята е по-топло, ферментиралите зеленчуци стават по-бързо. Никога не са ми вкисвали дори и в жегите...

# 445
  • Мнения: 2 162
Минимум 15 градуса, но стават мноооого бавно. Колкото по-висока е температурата толкова по-бързо.

# 446
  • Мнения: 1 082
Да Ви завиди човек на топлите апартаменти. Единият климатик работи денонощно от ноември насам, другите спират само през нощта, температура - 20-22 градуса. Аз съм си правила кисели краставички. През лятото на терасата, през зимата - в кухнята, за около седмица стават и после в хладилника.

# 447
  • Мнения: 24 625
Благодаря, ще стане значи. Живея на първи етаж и си е направо студено зимата, особено като не се отоплява повечето време дадена стая.
Кефирът ми също става доста по-бавно сега зимата, ясно ми е че и тая глупост ще е по-бавна. Въпросът беше да не е прекалено студено да тръгне изобщо да ферментира, наистина нямам опит. Ама пък щом киселото зеле става на студено, трябва и това да стане, тя е същата ферментация и там. Нямам бърза работа.
Абе ще се похваля какво е станало. То малко детска радост това моето, скоро не бях пробвала нещо ново в кухнята Grinning Това поне не отнема много време че ей на, след малко пак съм на работа, няма кога по-връткави неща.

# 448
  • Пловдив
  • Мнения: 5 215
Дайте идеи за закуска, днес правих това: https://www.vilistime.com/bg/2018/12/30/solen-keks-bez-brashno-o … e-sirene-sminduh/, но тийна не го одобри.

# 449
  • София
  • Мнения: 639
Ето ме и мен, много съм щастлива, чак се разплаках /и от облекчение, де/. Свършиха ми лентичките за глюкомера и вчера минах през една аптека. ММ изведнъж реши, че ми трябва нов апарат и ме убеди да си взема. Е няма да ви казвам. Вчера един час след обяд 6,1. По-късно 5.6.И най-хубавото - тази сутрин след ставане 5,2. И то при положение, че вчера бяхме на сбирка с приятели и си позволих малко червено вино /но дори не близнах от сладкишите и тортата/.
Та за моята драма се оказа виновен глюкомера. Няма как с вълшебна пръчка да съм смъкнала сутрешната КЗ от 9.2 вчера на 5.2 днес. Ухххх! Измъчих се, цял месец.

Общи условия

Активация на акаунт