Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 835
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Дайте идеи за закуска, днес правих това: https://www.vilistime.com/bg/2018/12/30/solen-keks-bez-brashno-o … e-sirene-sminduh/, но тийна не го одобри.
Яйца във всички варианти, бекон, маслини, сирене, пресни зеленчуци...
 Аз си закусих останалото от снощния дроб. Вчера пък закусвах заешка яхния. Онзи ден едно свинско ребърце (с доста месо по него) с лютивка, кашкавал, маслини и краставица. Преди това във времето се сещам че си правих бъркани яйца със сирене, яйца на очи, палачинки от яйца и крема сирене, яйца с праз... Преди доста време (скоро не съм се сещала) - извара объркана с лук и натрошени орехи и прясна краставица. Разбит хайвер с орехи вместо хляб намазан върху филии кашкавал. Такива неща дето се ядат и през останалата част на деня.
 В общи линии е добре първите няколко месеца да избягвате заместители на печивата. Трудно е първите 10 дни докато премине абстиненцията. Към 20 дни ще са нужни да изгради навик да яде само в рамките на 3-те хранения, по нататък може и на 2 да ги намали. А след 30 - 40 дни може да започне с кратки фастове.

# 451
  • Пловдив
Говорим за момче на 18г. Почти 2м и 120кг. Изобщо не го виждам да яде веднъж или два пъти дневно.

# 452
Говорим за момче на 18г. Почти 2м и 120кг. Изобщо не го виждам да яде веднъж или два пъти дневно.

Божеее, какво е яло досега това дете, че се е докарало до тук?
Хубавото е, че е още млад организъм.
Нормално е да не одобри. Би одобрил повече хубав омлет или пържола.
Ще ти се наложи да го ограмотиш малко, да му говориш и обясняваш.
Да го караш да чете по темата, да гледа филми.
Ако иска да е здрав.

# 453

Е аз казах 3 пък по-нататък може 2 защото с това хранене човек се чувства сит много дълго време. В повечето случаи яде по навик, а не от глад. Но няма нищо лошо и по три пъти да си яде.

# 454
  • Пловдив
Реално кг.му не са толкова много на височината. Но са вповече, де...
А конкретната рецепта нали е нисковъглехидратна, защо не става?
Аз самата се храня без глутен и това ми е едно от любимите неща.
Трябват ми и идеи за неща за закуска, които може да си носи на училище, защото става в 6ч и излиза от вкъщи в 6, 30 и още не е гладен толкова рано.

# 455
Мен теглото не ме впечатли. Това което е стряскащо е инсулин на гладно 50!
А за тази рецепта не казвам, че не е режимна. Просто режимните печивата и десерти поддържат навика и глада за стандартните им аналози защото приличат на тях и създават очакване, че и на вкус ще е така. Но не е. И човек остава разочарован и все още с желание да хапне от истинското. Но хубавото е, че вкусът се променя постепенно.

Има разни рецепти за "гофрети" можеш да пробваш от тях.

# 456
Броят хранения не значи недохранване, пак ще яде достатъчно само че вместено там в три или по-нататък две хранения на ден вместо разделено на повече пъти. На ВМ-НВ хранене засищането е за дълго и това даже не иска усилия да се постигне.
Варени яйца и подобни са лесни за носене също. Абе всичко режимно дето не се покапва и не е много миризливо става, ако ще и кюфтета да е.
Сандвич дето е всичко без хляба, може в листо маруля да се завие и пак е много вкусно.

# 457
Да, има много рецепти за режимни гофрети, предимно от яйца и още нещо. Може да се правят мъфинчета от яйца и зеленчуци, във формички. Ако обича зелена чушка, много вкусно се получава пълнена със смес от варено яйце, сирене и малко майонеза. Може и шарена сол да се добави, както и шунка.

# 458
Ако може да се абстрахирате от картинката на класическа закуска, ще е най-добре. Закуската може да е същия вид като обяда, вечерята. Не знам дали го обясних разбираемо.
Аз не закусвам, но ако закусвах, нямаше да ми пречи нищо да започна деня с кюфтета или пържола + салата примерно.

# 459
Мен теглото не ме впечатли. Това което е стряскащо е инсулин на гладно 50!

О да, и аз се втрещих като видях това на стария и пост.
Че аз не съм била така. Макар че знам ли...
Но принципно тийновете са естествено с ир, израстват го. Ама ако прекаляват, не се израства и си става направо вечно заболяване.

# 460
  • София
Бенджи, аз правя едни кокосови мини палачинки- 1 яйце, 2с.л. кокосово брашно, вода или пр.мляко на око. Трудно се пекат на тигана, особено първото обръщане, но след 5-6 изгорели дози им хванах цаката.
За разкош си добавям замразени берита, които варя с малко вода, уж да е като сладко Grinning, ама е кисело Simple Smile
Мъжът ми не ги хареса, ние с щерката си ги ядем. Ще се опитам да сложа снимки.

# 461
Момичета, моля да ме посъветвате за глюкомер. Имам един Accu-Chek, купуван 2012г, но няма лентички за него. Тогава помня го носих да го калибрират. Вие с какви сте, засичали ли сте стойности с тези на лаборатория?
Фастът вчера приключи в 20ч, с един омлет. Стана ми зле, покачих кръвно и се предадох.

# 462
Да, може и кето палачинки.
Яйца, крема сирене, може и бадемово или кокосово брашно. И малко кашкавалче да са завие.

# 463
Бенджи, аз правя едни кокосови мини палачинки- 1 яйце, 2с.л. кокосово брашно, вода или пр.мляко на око. Трудно се пекат на тигана, особено първото обръщане, но след 5-6 изгорели дози им хванах цаката.
За разкош си добавям замразени берита, които варя с малко вода, уж да е като сладко Grinning, ама е кисело Simple Smile
Мъжът ми не ги хареса, ние с щерката си ги ядем. Ще се опитам да сложа снимки.
Скрит текст:

Това е доза за колко палачинки с размера от снимките?

# 464
  • София
Миоки, дозата е точно това на снимката.

Допълвам, че забравих - в тиган на тефал за палачинки ги пека, на ниска степен и го намазвам със съвсем малко кокосово масло.

Общи условия

Активация на акаунт