В момента чета ... 75

• 42 944
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
  • Mostly in my mind
ММ ми подари "Камък, ножица, хартия" за 8 март и наскоро я прочетох.  Може би имах твърде високи очаквания заради многото и все положителни отзиви. Без съмнение - напрегнат трилър, но..нещо не ми стигна, за да си кажа "уау, това е НАИСТИНА МНОГО добро".
Ако мога да съпоставям с книга от този жанр, прочетена през 2022г., то определено "Тайните убежища" ми хареса в пъти повече. И най-вероятно точно тя вдигна летвата, за да не успея (вероятно) да дооценя прочетеното.
Различни сме наистина. При мен беше обратното. "Тайните убежища" никак не ми хареса.

# 511
  • Tenerife
Днес започвам "Пентаграма" на Ю Несбьо. Очаквам да съм очарована, както и от другите прочетени негови книги до сега. Blush

# 512
Много е интересна. Както за мен всички негови книги.

# 513
  • Варна
Точно започнах "Прилепът". Но нещо мудно ми върви. Направо забравям какво чета на моменти.

# 514
Голяма мъка беше този прилеп. Две звезди съм ѝ дала и не съм чела другите, но не съм ги изтрила от четеца само заради тази тема, защото момичетата казват, че после стават много добри. Един ден ще ги продължа… вероятно ако спра да чета темата, че другите книги се трупат ли трупат 😆

# 515
  • Варна
Започнах "Водовъртеж" на Ирса Сигур...( нещо си). Не ми върви тази книга, с отегчение я прелиствам. Заспивам и ми докарва главоболие. Половината книга прочетох. Още малко и да приключва тази тегоба. Избягвах тази авторка, явно е имало защо. Определено не я чувствам като моята чаша чай. Simple Smile

# 516
Прочетох Вратата на Магда Сабо и не мога да опиша колко много не ми хареса. Хвърли ме в пълен смут и буквално всяка страница ме напрягаше. Трудно ми е да реша коя ме дразнеше повече - Емеренц или Магда.
За мен това е история за липсата на близост и доверие, за суетата и за егоцентризма - и всички те са разгледани в най-лошите им проявления.
Много исках да прочета книгата. Бях убедена, че ме очаква поредна изненада от Сабо, но в този случай просто бе неприятна.
Да, различно възприехме книгата.Simple Smile
Скрит текст:
Мен ме впечатли повече историята с жената, на която Емеренц " помага"  да приключи земният си път. Емеренц също желаеше да си отиде с достойнство.

Преди години четох Хлебарките и до там с автора.Wink
Пепел в снега- изселването на хора от Литва, Латвия и Естония ,след като през 1941г. Русия  ги анексира. Има и филм от 2020г. Бързо се чете, едър шрифт и без бруталности.
В момента чета Приспивна песен в Аушвиц-много лежерно , сякаш незаинтересовано е писано. Преполових книгата , но не си заслужава.

Трябва да внимаваме какво си пожелаваме. Аз исках време за четене.
У дома съм с  грипче и чета книги ....когато нямам температура.Coffee

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 21:14 от МАРИ77

# 517
  • Tenerife
МАРИ77, а на мен "Хлебарките" ми е най- любима, за сега. Blush

# 518
Това е причината да следя темата.
Харесва ми да чета различни коментари,за една и съща книга.Simple Smile

# 519
Започнах Безмълвието на момичетата от Пат Баркър. Роман, опитващ се да пресъздаде един дамски гамбит, разказвайки за Троянската война.
Историята е описана от името на една бивша троянска царица, превърната в робиня на Ахил. Освен него в книгата оживяват Патрокъл, Агамемнон, Одисей, Нестор и още герои на своето време.

Амбициозна идея на авторката, която е носител на „Букър“ и е и финалист за Дамската литературна награда именно с този роман.
Интересно ми е дали ще успее да я реализира добре. Към момента ми е малко странно да чета подробности как чука Ахил.
Похват на автор или преводач е не знам, но това чукане

# 520
Може ли и на мен някой да ми прати камък ножица хартия Simple Smile elis.ilieva2@gmail.com

# 521
  • Mediterraneo
Ако бях спряла с Хлебарките, щях да се лиша от истинското удоволствие от срещите ми с Хари Хуле- един от любимите ми образи евър! Несбьо е страшен разказвач! Отлагах от ноември да подхвана Жажда, защото поредицата свършва Sad Но я чета в момента.

# 522
  • София
Аз чета "Камък, ножица, хартия" на хартия Simple Smile
Доскоро поне я нямаше електронно.
В момента Сиела имат 37% отстъпка, но само за онлайн магазина.

# 523
"Джонатан Лингвинстън Чайката" от Ричард Бах.

# 524
Напоследък каквото и да захвана - не стигам дори и до половината. Не знам защото не ме грабват или защото в главата ми понякога е хаос и не мога да се съсредоточа. Захвърлих поредната, която бях започнала и почвам нова!!

Общи условия

Активация на акаунт