В момента чета ... 75

• 42 985
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
Във връзка с това, което харесваме или не. Преди години започнах легендарния галактически стопаджия. Е, не успях да я прочета. Но понеже съм инат, я взех при едно гостуване в чужбина, където почти няма Бг литература, с мисълта, че от нямане какво да чета, ще я прочета. Все си намирах други занимания и пак не прочетох всички части. Ами не е моето.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 10:54 от W

# 241
Човек не трябва да да спира да пише в тема, с идеята че е безмислено, само защото няма 100% съвпадение с мнението на всички останали участници. Така де, нещата ще са в диаблото ако всички мислим еднакво Sunglasses

Започнах "Градът на сънуващите книги" и малко-малко ми идва детска, взех я по препоръка че е супер, довечера ще продължа. Паралелно си чета Алиса и там всеки ред ме радва

# 242
Да, това с уеднаквено мнение ми напомня на две неща - от една страна книги на Оруел, а от друга тези строфи от Радой Ралин:
“ Когато имаме граждани от един град,
казваме, че имаме съграждани.
А когато имаме хора с еднакво мнение,
трябва да казваме, че имаме съмнение!

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 11:23 от fenyx

# 243
Здравейте,някой може ли да ми напише в спойлер от какво умира Бронко Хенри???Връщах се,препрочитах и пак неразбрах,а в послесловът на книгата пише,че било споменато в края.
Но не се споменава съвсем директно.
Скрит текст:
Точно след като Питър предлага на Фил да вземе кожите, които сам е одрал и да го научи да сплита въже като него, тази молба пробужда спомен у Фил, когато е бил на 20 и е гледал как единственият човек, с когото е искал да бъде едно цяло, е бил прегазен от мустангите в ограждението. И този човек трябва да е Бронко Хенри, защото през цялата книга Фил говореше с възхищение единствено за него.
Благодаря,по принцип чета съсредоточено,но явно нещо съм се разсеяла и съм го пропуснала,връщах се назад да го търся,но не можах да намеря къде точно се споменава.Така се ядосах,търсих в интернет,в коментарите и на филма.....луда работа 😀😀 .Добре че внимавате повече от мен.

# 244
С най-добрата ми приятелка имаме голямо разминаване във вкусовете , което се задълбочава през годините. Аз няколко пъти започвах и много исках да харесам любимата ѝ книга "Майсторът и Маргарита ", но не успях, не ми е интересна, хуморът ѝ не ме разсмива. Тя пък е безразлична към "Татко" и "Гордост". Все повече чете фантастика и фентъзи, от които аз  почти не се интересувам. Не завърших и първата книга за Хари Потър, а тя си препрочита поредицата периодически. Но сме приятелки и продължаваме да си говорим за книги. Любовта към четенето е , което сближава и обогатява приятелството. Жанровете, тематиките са разнообразие.

# 245
Скрит текст:
Здравейте,някой може ли да ми напише в спойлер от какво умира Бронко Хенри???Връщах се,препрочитах и пак неразбрах,а в послесловът на книгата пише,че било споменато в края.
Но не се споменава съвсем директно.
Скрит текст:
Точно след като Питър предлага на Фил да вземе кожите, които сам е одрал и да го научи да сплита въже като него, тази молба пробужда спомен у Фил, когато е бил на 20 и е гледал как единственият човек, с когото е искал да бъде едно цяло, е бил прегазен от мустангите в ограждението. И този човек трябва да е Бронко Хенри, защото през цялата книга Фил говореше с възхищение единствено за него.
Благодаря,по принцип чета съсредоточено,но явно нещо съм се разсеяла и съм го пропуснала,връщах се назад да го търся,но не можах да намеря къде точно се споменава.
Така се ядосах,търсих в интернет,в коментарите и на филма.....луда работа 😀😀 .Добре че внимавате повече от мен.
Много е гадно така, знам, случвало ми се е и на мен да изпусна или да забравя някой момент и после да се връщам да търся. 
А в тая книга точно това ме дразни през цялото време - за всичко се говори заобиколно, с недомлъвки и подметнати реплики, съвсем деликатни намеци и тегне едно усещане за неизбежност, което ми създава неприятно напрежение. Не четеш с нетърпение какво ще стане, защото то вече е ясно, казано е по един или друг начин напред и само очакваш потвърждение в следващите страници. Много гадно и тягостно чувство ми създаде четенето на тази книга, а обичам жизнеутвърждаващи книги.

# 246
Силата нa нaстоещето от Екхарт Толе.

# 247
Новата буграска библиотека е в обновена сграда на бивша болница, тоест имаше свободна сграда 😀 Това вече е културен център с изложбени зали, конферентни зали, център за обучение и т. н. Иначе фонда е 600 000 заглавия, значително по-малко отколкото в столичните, затова не се натъжавайте 😀
За утре там е организирано събитие по случай 21 март - Световният ден на поезията
предполагам и в столичните ще го отбележат, даже съм чувала, че подарявали и книги

# 248
Да, това с уеднаквено мнение ми напомня на две неща - от една страна книги на Оруел, а от друга тези строфи от Радой Ралин:
“ Когато имаме граждани от един град,
казваме, че имаме съграждани.
А когато имаме хора с еднакво мнение,
трябва да казваме, че имаме съмнение!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно."
Уолтър Липман
Чета си Момичето от влака. Колко алкохол и махмурлук има на този свят.....

# 249
  • Mediterraneo
Ние с ММ много четем и двамата. Ако има как да прекарваме всичкото време на света, правейки едно нещо, това ще е четенето. Никога не сме имали дори близък вкус за книги, четем тотално и генерално различни неща. Единствено Стивън Кинг ни е обединяващо звено Simple Smile Но пък и двамата обсъждаме книги, които са ни впечатлили и стават поводи за дълги разговори на всякакви теми.

# 250
  • София
Моят мъж също чете много, но чете предимно фентъзи (жанр, който на мен ми е дълбоко неприятен) и исторически четива.
За съжаление с него не мога да говоря за книги - при него категориите са две - "става" и "не става". Човек на точните науки е.
Няма анализ , няма емоции и други подобни разсъждения - само тази книга "става", тази - не Simple Smile

# 251
Чета си Момичето от влака. Колко алкохол и махмурлук има на този свят.....
И аз не успях да ѝ съчувствам на таз алкохоличка. Грам не ми пукаше за нея и за книгата като цяло, но все пак я прочетох, макар и с погнуса.
Миж сякаш описа моя мъж, като изключим фентъзито. Става и не става, средно няма, нюанси няма. Това, което аз чета - трилъри и хоръри са му пфуу, че гадост. Joy Само ми гледа кориците и се възмущава, особено на сегашната "Шепотът на мъртвите".

# 252
Много благодаря, че казахте за “Момичето от влака”, бях я набелязала, отпада за мен.
Отново пореден пример колко много ми е полезна тази тема ❤!

# 253
Завиждам ви. Моят мъж не чете. Някога четеше. Обича история, трилъри, фантастика - все противоположни на моите предпочитания, освен някои трилъри. Спря сякаш от грижите по децата и работни. Няма не толкова време, колкото желание. Заспива на тв вместо с книга. Мисля, че последно чете Библията преди години. Купува си кулинарни и професионални понякога, но това не го броя за четене.

# 254
И ММ чете ужасно много,той е единственият ми близък,с когото имам този общ интерес,вярно,че се разминаваме в жанровете,но винаги чете по мои препоръки и обсъждаме.Така и нямам приятелка,която чете,но имам вас-вие сте моят любим клуб с различни мнения,спорове, дискусии,вкусове и различен начин да разкажете за книга или просто да споделите става или не😀.Винаги ви чета с удоволствие🌷🌷🌷!
А сега да споделя за “Момичето,което плуваше с делфини” ,случайно подхваната от Читанка…и на един дъх стигнах до средата.Много интересна главна героиня,едно чудато същество,невинно,с приказно излъчване,което леко ми напомня Кая от Раците,а в анотацията книгата е описана,че носи заряда на Форест Гъмп.Сабина Берман е мексиканска журналистка и драматург.Колоритна биография с богато творчество,никога не бях чувала за нея до вчера и мисля,че друга издадена книга няма у нас.

Общи условия

Активация на акаунт