В момента чета ... 75

• 42 989
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Да,точно за нея говорим!
До момента само на снимки съм я виждала.
Не съм имала път натам.

# 226
  • София
Ако става въпрос за новата регионална библиотека на ул. "Кирил и Методий" в Бургас, да знаете, че столичани много ви завиждаме! Много хубаво и модерно място за четене, отдих и развлечения имате!
Дааааа, чак ми се прииска да живея в Бургас! Столична библиотека, за съжаление, е много назад. Sad

# 227
Стараят се и от "Столична", тези дни откриха нов филиал в "Овча купел", имат детски отдел в ЦС и Сердика, електронни услуги, доста нови заглавия.

# 228
Не бях чула за Бургаската библиотека, благодаря за информацията не ,че съм от Бургас 😄 разгледах снимки наистина е много яко все едно не е в България. Дай боже във всеки град по една такава библиотека!

https://namoreto.bg/vizhte-novata-biblioteka-na-burgas-v-palniya … j-blyasak-snimki/

# 229
Наистина е страхотна! Аз съм бургазлийка, но живея в София и се присъединявам към благородната завист Blush

Завърших “Камък, ножица, хартия” и много ми хареса. Сега ще си продължа със “Свекървата”, която зарязах заради коментарите за първата, понеже сърце не трае 😆

# 230
  • на острова на мечтите
Уауууу, не е библиотеката, а мечта!!!! Завиждам искрено!
Тук, където живея в момента, библиотеката е много странно място. Помня първите пъти, когато влязох да заема книги. Празен салон с бюро и две библиотекарки зад него. Питам, къде са книгите!? Ами вие какво търсите, ме питат в отговор!? Ми не знам точно! Искам да видя каталози, книги, рафтове... А, не, вика! Вие какво искате да четете? Като видя какво има, ще си избера, казвам. Не може да се влиза при книгите ...Как да не може!? Ами не може. Това да не ви е книжарница. Дайте ми тогава, каквото там искате вие, щом не мога да избера... Ми какво да е?  О, майко, книга да е.... Дори не помня вече какво четох за първи път. Сега е малко по- добре. Има книги за избор Grinning Нахвърляни по метални паянтови рафтове, но мога да ровя с кеф... ММ казва, че преди не е било така. В старата библиотека било различно... Шъ му вярвам Stuck Out Tongue Winking Eye
От У. Уорън съм чела само Татко и Пилето. И двете са ми в списъка страхотни. Тежък сюжет, но като започнеш, няма откъсване. Ще търся Гордост. Благодаря ви!
С Миж сме на две различни планети по вкусови  предпочитания към книгите . Нещо като месоядно и веган, но си е велика , няма спор HugHeart

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 23:19 от danilu

# 231
Съвсем нормално е да се случи много харесвана книга да не ти допадне.
Десетки книги, които са класики, признати от цял свят като стойностни и интересни съм ги или зарязвала с отегчение, или съм добутвала до края от инат и от кумува срама.
В случая с Франкл  и с Трите ябълки лично аз останах разочарована и не защото книгите са лоши. Беше по- скоро въпрос на неправилно подбран момент да ги прочета. И освен това подвеждащи анотации или поне погрешно очакване от моя страна, че ще намеря в тях същото, което са открили хората, описали впечатленията си. Всъщност доста често напоследък ми се случва на гърба на книгата да прочета думи от издателството, които ме впечатляват, давайки ми една нагласа, а реално да остана с коренно различно усещане от произведението.
В горните две книги търсех оптимизъм и светло настроение, а всъщност ужасно се натоварих от тях. Ябълките даже ги бях взела за подарък на мама преди да знам за какво става въпрос, увлечена от позитивните отзиви и коментарът й беше, че е много разстроена от описаните истории на героите. Оттогава книга, която не съм чела и одобрила, не подарявам.

# 232
Превъзходно е и коментарите са ви превъзходни, ама да бяха сложили и няколко легълца с пухени завивки и мемори възглавнички. И някъде там из етажите един ресторант ... и бих си живяла там.
Много хубаво изпълнение, браво на Бургас!

И да не съм баш спам ... продължавам си със Саймън Бекет, новият ми любимец. Вижда се голям напредък и надграждане при него. И на него браво!

# 233
В сравнение със снимките, Столична библиотека изглежда държи да съхрани някаква консервираност във времето (иронията не е случайна). Да си призная, за мен дори има известно очарование в места, които ме връщат назад, а в случая, много повeче ме интересува фонда й и какви опции за достъпност и улеснение на читателите са предлагат.

Единственият коментар, който мога да направя е, че в клон "Сердика" се носи миризма не на застояли книги.

Няма да споделя, какво дочитам, защото два дни четенето ми е повече "фон", за съжаление. Подготвила съм Саган за разсейване - "Покорното куче", гложди ме почти увереността, че съм я чела отдавна, дори в същия формат.
 "Повелителят на мухите" е книга, която сега бих с чела с още по-голямо притеснение, защото във времето за мен беше само фикция.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 08:56 от Tsugumi_

# 234
  • София
Стараят се и от "Столична", тези дни откриха нов филиал в "Овча купел", имат детски отдел в ЦС и Сердика, електронни услуги, доста нови заглавия.
Така е, стараят се, организират и разни събития. С децата често ходим в Детския отдел, лятото имаше различни занимания за тях. Иначе и аз рядко ровя на място, обикновено си търся първо онлайн в сайта им, гледам какво има, резервирам и тн. Е, понякога и на мястро, но рядко имам толкова свободно време, обикновено търча в обедната почивка, колкото са върна и взема.

# 235
Здравейте,някой може ли да ми напише в спойлер от какво умира Бронко Хенри???Връщах се,препрочитах и пак неразбрах,а в послесловът на книгата пише,че било споменато в края.

# 236
  • София
Здравейте,някой може ли да ми напише в спойлер от какво умира Бронко Хенри???Връщах се,препрочитах и пак неразбрах,а в послесловът на книгата пише,че било споменато в края.

Скрит текст:
стъпкан от мустанг при обяздване

На мен ми харесва застиналостта във времето на Столична библиотека (Сердика).
Все едно пътувам назад в годините и към детството, когато с приятелките ходехме да си избераме книги на втория етаж, където се помещаваше Детския отдел.
Чудесно би било да направят нова и модерна сграда, но не виждам къде в центъра може да се случи това.

# 237
  • на острова на мечтите
Мдааа, прочетох я тази сутрин Вечерята. Дадох и една звездичка в Rakuten kobo. Щото няма опция половин.
Скрит текст:
според мен, четивото има много слаби места: мистериозното сложно заболяване на Клер. Странното психично състояние на Пол. Лохман, политикът, който след като брат му(Пол) му фраска тенджера с вряща незнам си какво на главата, продължава отношения с тях... Много от сцените, които би трябвало да обяснят събитията, са покрити от, глупаво поднесена privacy ... Хем си загубих времето с тази книга, хем интересът ми към четенето спадна значително
Сега мисля да прочета нещо от Тери Пратчет, за да си оправя "вкуса"Heart Eyes

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 15:04 от danilu

# 238
Но не се споменава съвсем директно.
Скрит текст:
Точно след като Питър предлага на Фил да вземе кожите, които сам е одрал и да го научи да сплита въже като него, тази молба пробужда спомен у Фил, когато е бил на 20 и е гледал как единственият човек, с когото е искал да бъде едно цяло, е бил прегазен от мустангите в ограждението. И този човек трябва да е Бронко Хенри, защото през цялата книга Фил говореше с възхищение единствено за него.

# 239
  • София
Аз не бях ходила няколко години в Столична. Сега има много актуални заглавия за вземане, за разлика от преди, когато нищо не откривах. Опцията за заявяване и вземане от филиал и наличието на няколко филиала с добро работно време си е удобство. Таксата за година и ниска - под половин книга.

Общи условия

Активация на акаунт