Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Напускане на работа и корона вирус

 • 6 943
 • 35
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Мили хора, според вас удачен избор ли е напускане на работа по време на корона вирус?

Питам не просто от личен интерес, но и от икономическа гледна точка.
Задава се криза, но и преди нея, поне в София, масово се търсят кадърни кадри и винаги има някакви отворени позиции.

Мислите ли, че сега е удачен момент за нова работа, нова кариера, нови посоки?

Споделете размисли.

# 1
 • Мнения: X
Аз съм вече в предизвестие. Не знам дали е удачен период, не съм се съобразявал с вируса, контактнаха ме за 1 позиция , минах си интервютата , условията тип топ, с класа над сегашната ми работа по всеки показател .Не ми е минало през ума да отказвам заради короната.

# 2
 • София
 • Мнения: 7 668
Аз лично не бих предприела радикални действия точно в този момент. Цяла Европа се тресе, бизнесите от всякакъв мащаб закъсват, бих изчакала да видя накъде ще тръгнат нещата след повсеместните карантини и блокади и сигурно чак тогава бих мислила за промяна.

# 3
 • Мнения: 93
Относно себе си- не мисля,че е идеален момент за нова кариера.Не само заради Коронавируса,но най-вече.
Масово работодатели махат работниците си или не им плащат,но пък сметките си вървят.
Нека всеки си изкаже мнението си.

# 4
 • Мнения: 7 036
Аз съм вече в предизвестие. Не знам дали е удачен период, не съм се съобразявал с вируса, контактнаха ме за 1 позиция , минах си интервютата , условията тип топ, с класа над сегашната ми работа по всеки показател .Не ми е минало през ума да отказвам заради короната.
И аз имах подобно предложение скоро. Но ги помолих да изчакат и че решение не искам да взимам в такава ситуация. Съгласиха се да изчакат ...

# 5
 • Мнения: X
Много зависи от контекста. Аз се местя във фирма от същия бранш , с много повече клиенти и по- иновативна. Така че ако кризата засегне тях , то би засегнала сегашния ми работодател в несравнимо по-голяма степен.
Не бих сменял индустрии или да се преквалифицирам в нещо тотално ново, това вече ми се вижда рисково.

# 6
 • Мнения: 997
Аз съм в такова положение. Пуснах си предизвестието още на 4-ти март, преди обявявянето на извънредно положение, преди дори първия заразен. Притеснена съм дали ще се случат нещата на новото място, но не съм си помисляла да се отказвам. Положението в сегашната ми работа стана СТРАШНО, а не беше толкова зле. Не очаквах, че с такава скорост ще се развият нещата. Аз не съм от освободените, а и май в предизвестие не могат да ме махнат. Дори днес ми намекнаха да остана все пак. Абсурд, кой нормален ще се съгласи на сегашните условия във фирмата? Тааа... Давам смело напред и каквото сабя покаже. Печели този, който рискува, а точно сега не рискувам особено 😄😄😄

# 7
 • Мнения: X
Така е , аз затова казах, че е индивидуално. Ако си в растяща фирма, доказан кадър там  , и отиваш в световно неизвестна фирмичка за 500 лева отгоре , за мен е рисково много в момента. Обаче ако правиш обратния преход, даже по-добре според мен , понеже по- слабите фирми може много повече да пострадат.

# 8
 • Мнения: 8 875
Не може да се каже кои са слаби фирми и кои не са. Някои големи фирми може да бъдат унищожени заради конюнктурата поради короната и поради предстоящата рецесия. Докато някоя по-"забутана" фирма може да оцелее и развие. Няма как да се знае как ще се извъртят нещата.

Ако аз бях решила да напускам и имам план, не бих се притеснила много от рецесията, защото имам самочувствие на безценен служител. Simple Smile Звучи арогантно, но е факт. Напускала съм, без да си осигуря следваща работа и сама съм си избирала къде да отида.

Така че зависи как реално се преценявате и как преценявате ситуацията във вашия бранш.

# 9
 • Мнения: X
Мисля за преквалификация. Това е трудно при мен:)

Но сега му е времето. Нямам още 30.
След 30 съм чувала, че е по-трудно преквалифицирането.

# 10
 • Мнения: 2 005
Според мен не е най-подходящото време да се сменя работата, освен ако не е много належащо. Ако пък е критично положението и няма накъде по-зле да става- сменяйте!

Покрай този коронавирус почти навсякъде има големи проблеми. Ето, въпреки, че с мъжа ми работим в голяма компания, която не се очаква да има особени сътресения покрай  Covid-19 ни карат да съкратим по няколко човека от отделите си.

Всеки преценява сам за себе си.

# 11
 • There I was on a July morning
 • Мнения: 4 166
Мили хора, според вас удачен избор ли е напускане на работа по време на корона вирус?
………………..………...……………….
Според мен - сега не е най-подходящият момент за напускане. Не се знае в коя фирма как ще се развият нещата в близките месеци, както и в страната като цяло. Ситуацията се променя всеки ден, въвеждат се нови ограничения. Не виждам как ще ходите по интервюта, ще се срещате с работодатели, как ще Ви обучават, като повечето офиси затварят или ограничават присъствието на много хора на едно място. Освен гореизброеното, новите служители са на срочен договор и лесно могат да останат без работа. И не на последно място - може новото работно място да не Ви допадне.
Разбира се - всичко е въпрос на личен избор.

# 12
 • Мнения: 1 145
Аз имам 30, в майчинство съм, с дете на 10 месеца и мисля за промяна в сферата. Стига да ми се отдаде добра възможност, ще рискувам.

# 13
 • Мнения: 6 417
Работя в офис, но не ме притеснява да работя нещо съвсем различно. Мога да стана и касиер в супермаркет за двойно по-ниска заплата, за да оцеляваме.

# 14
 • Мнения: X
Работя в офис, но не ме притеснява да работя нещо съвсем различно. Мога да стана и касиер в супермаркет за двойно по-ниска заплата, за да оцеляваме.

Само да не си в офиса? Правилно ли разбрах?


Срамна работа няма. До нас търсят продавач за 24/7 магазин за цигари, на смени. Мислила съм си го, за разнообразие,пък и чисто теоретично. Joy

Иначе не стои много добре в СВ-то

Общи условия

Активация на акаунт