В момента чета ... 75

• 42 989
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Започнах Камък, ножица, хартия. Започна увлекателно, и за сега не знам какво да очаквам.

Не виждам проблем, че различните хора харесват или не дадена книга. За мен това зависи от моментното състояние на духа, на това какво си прочел преди това, на това колко големи очаквания предвид хайп по книгата. Коментираната на Виктор Франкъл не дочетох до края 😳.

Относно новата коректност във всеки филм да присъства достатъчно ярко гей или двойка, афроамериканец, азиатец и дете с неясна сексуалност искащо да промени себе си… честно на мен ми писна. Няма да гледам нито чета Силата на кучето за сега. Просто не мисля, че сега би ми харесала. Вероятно си е супер книга, но задължителността на темата е бляк.

# 211
  • София
Нещо и аз забелязвам гей тенденция в последните книги. Нямам против сексуалната ориентация на хората, но в последните книги ми се струва тенденциозно. Особено в "Малък живот", а дори и сега в тази "Огън на леда", която е просто за млади мъж и жена и фигурно пързаляне, но пак единия брат на фигуристката има съпруг. Все едно да се отчетат по темата.

# 212
  • София
Аз имам чувството, че е по-скоро да се застраховат да не ги обвинят, айде не в расизъм, но в нетолерантност на определена група хора да кажем. И аз не го разбирам и за мен не е ок. 🤷‍♀️

# 213
Миж, наистина ще се радвам, ако продължиш да пишеш ревюта, включително за по-психологическите книги. Много са ми полезни твоите отзиви. Flowers Hibiscus

Аз имам 15% още до края на дългата шведска книга, която чета, и нямам търпение да я избутам вече. Отзивите за нея, поне в Гудрийдс, са смесени, моите впечатления също, но най-вече е за отчуждаването в семействата, за самотата дори в рамките на едно и също семейство, дори между братя и сестри или дори близнаци (или тризнаци, както са в тази книга).

Когато я избутам, мисля най-напред да започна новата книта на Ева Гарсия Саенс де Уртури, която е един вид самостоятелно продължение на трилогията за Белия град - заглавието на испански е El libro negro de las horas. От издателството казаха, че я обмислят за издаване, но не знам дали в крайна сметка ще им хареса достатъчно, за да купят правата. Аз така или иначе съм решила да я чета.

Пък по-нататък ще видя коя от коментираните в темата книги да започна.

# 214
И аз в даден момент ще я прочета тази Камък, ножица, хартия, че ме запалихте тука 😀 както и други от коментираните съм набелязала, но списъка стана дълъг, а времето за четене намалява с идването на пролетта

# 215
  • Mediterraneo
Миж, никъде няма да ходиш!
Аз много харесвам и обичам тази тема, защото в цялата си пъстрота от мнения е безценна. Аз много пъти се чувствам като в небрано лозе след прочитането на много хвалена книга( не само тук), много често оставам с напълно противоположно мнение. Няма как всички да харесваме всичко.
И точно тук е моментът да споделя мнение за Майките на Теодора Димова, оценена с почти 5 звездички в ГР. Ами такъв тотален булшит е за мен, че на моменти ми идеше да се развикам на четящата просто да млъкне( слушах я в Сторител)! Нелеп напън за оригиналност, пълна с вулгаризми, просто нахвърляни и струпани самоцелно. Не, не, думите ми не стигат за грозното усещане, което ми остави книгата, като физически наранена се чувствам. И докато и други книги са ме "наранявали" по този начин, тази някак си и ме омърси. 2/5 само заради доброто хрумване множеството истории да са свързани по интересн начин, обединени от престъплението, но и... от финала на световното. 

# 216
  • Русе

Не издържах. Завърших я 😁 Ако обичате философия, психология, екология, религия книгата ще ви хареса. Главните персонажи са 92г жена и 20г момче, които се намират в една болнична стая. Тя , защото умира,той защото е направил опит за самоубийство. Тя обожава живота,но и остава седмица,той е загубил желанието си да живее. Има от всичко хумор, драма , мисли , цитати с книги и философи,писатели. Нямаше нищо, което да ми липсва. Обикнах и двамата персонажи и .... се влюбих в книгата.

# 217
  • Бургас
Трябва да си подновя абонамента в библиотеката.
Последно беше 15 лв,сега колко е?
Четох от личните ми книги напоследък.
Набелязаните ми книги за прочит са все от библиотеката.
С абонамента може и да ми се оправи състоянието.

# 218
Аз за себе си реших по-сложни от психологическа гледна точка книги да не коментирам повече тук.
Много съжалявам ако моят коментар за "Силата на кучето" е допринесъл за това решение. Той отразява единствено субективното ми усещане и нито има за цел да принизи качествата на произведението, нито е обида към личния вкус на другите читатели. Обикновено се старая да пиша положителни коментари, но с книгите е като с хората - харесваш начина, по който те карат да се чувстваш в тяхната компания. Понякога химията липсва и тогава връзка просто не може да има, типичен пример е коментираната наскоро Маргьорит Дюрас - ако трептите в една честота - думите й са чиста магия, ако ли не - бълнуване на алкохоличка. Харесвам коментарите ти, харесвам и част от препоръчаните от теб книги, със сигурност ще прочета и още по твои препоръки.
Започнах "Годината на бягствата" от Санджив Сахота - нещо средно между "Крехко равновесие" и "Захвърлени в Америка". Може би ако човек не ги е чел, книгата ще го впечатли и развълнува, но аз постоянно правя препратки към познати вече постановки и затова леко ме отегчава. Иначе се чете много бързо и леко въпреки големия обем.

# 219
  • Бургас
Миж,моля те,продължавай да пишеш  тук!

# 220
  • Бургас
Трябва да си подновя абонамента в библиотеката.
Последно беше 15 лв,сега колко е?
Четох от личните ми книги напоследък.
Набелязаните ми книги за прочит са все от библиотеката.
С абонамента може и да ми се оправи състоянието.
Виж в Регионалната библиотека " П. Яворов" условията. Новата библиотека. Аз съм решила да се запиша там, защото имат много богато книгохранилище. Таксата е символична. Само не намерих дали може да се презаписват книги дистанционно или да се прави заявка по същия начи. Затова трябва да отида на място.
Току- що проверих, че може да се направи търсене по заглавие, автор.  Разбах, че и кафето им е много приятно местенце.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 21:33 от armeria

# 221
  • София
Ще продължа да пиша , няма къде да ходя Simple Smile
Различни сме хората и начинът ни на възприемане на книгите е различен Simple Smile

Karzz, абонаменът в Столична библиотека е 8лв.

# 222
За мен винаги са много любопитни и отрицателните отзиви - "Неудобството на вечерта", за която писах наскоро, я прочетох точно заради моя близка, която беше много възмутена и скандализирана, а е успяла да прчете и даже е харесала "18% сиво", която мен ме отврати и изоставих на два пъти. За съжаление установих, че е съвсем точна и права и наистина точно тази книга препоръчвам с чиста съвест да не се чете, защото не виждам какво би могло да бъде харесано в нея. Но ако някой друг я прочете, ще ми е много интересно да прочета отзив.

# 223
  • Бургас
Охх,Миж,олекна ми! Харесвам те и не те пускам от тук!

Армериа,ще погледна и аз новата библиотека. Като имаш повече инфо,пиши ми,моля те. Идва ми далеч,понеже нямам път в тази посока. Трябва да ходя там специално,а не разполагам с това време.
Най-вероятно ще съм си пак към районната ни такава.

# 224
Ако става въпрос за новата регионална библиотека на ул. "Кирил и Методий" в Бургас, да знаете, че столичани много ви завиждаме! Много хубаво и модерно място за четене, отдих и развлечения имате!

Общи условия

Активация на акаунт