В момента чета ... 75

• 43 035
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
  • Tenerife
Аз от известно време съм в кофти състояние-душевно,психически и какво ли не и само желание за четене имам,но не и самата възможност за това.
Кофти период.
А колко книги съм си набелязала...

Нямаш време ли? На мен когато ми липсва време за четене през деня, наваксвам нощем, преди сън.

# 196
  • София
"Силата на кучето" далеч не е само за "каубои и гейове", смисълът и е много по-дълбок, а прозата е много красива.

Дез, няма смисъл, недей.. за някои цялата книга може да се "разкаже" в няколко изречения Simple Smile

Хубав ден, дами Simple Smile

# 197
  • Бургас
Аз предимно вечер чета. През деня ако имам време.
Просто ми е неспокойно на душата...

# 198
  • Tenerife
Аз предимно вечер чета. През деня ако имам време.
Просто ми е неспокойно на душата...

Съжалявам да го чуя! Кураж!
Мен четенето ме успокоява, много!

# 199
karzz, кураж и от мен! Дано скоро ти е по-спокойно и отново намираш наслада в четенето 🤗

Миж, не приемай навътре нещата. Твоите ревюта са едни от най-добрите тук. Имам цяла етажерка с книги, купени след твои постове. Удоволствие е да те чете човек, но все пак всеки харесва различни неща. И добре, че е така, ако питате мен, иначе каква скука щеше да е…

# 200
  • Mostly in my mind
Момичета, не се жегвайте за глупави и дребни неща. Нормално е всеки да има различни възприятия, от там и различното приемане на една и съща книга.

# 201
  • Бургас
На мен ми харесва да чета различни гледни точки.
Хората са различни,вкусовете,всичко...

# 202
  • Mostly in my mind
Абсолютно. Винаги ми е било интересно какво мислят други хора, за нещо, което и мен ме вълнува. Опитвам се да влезна и в техните обувки. Не съм човек на крайностите. Simple Smile

# 203
На мен мненията в темата са ми били досега много полезни. Така преценявам коя книга (нашумяла често) мога да подмина или искам да прочета, нямам време за толкова много книги, които на пръв поглед ми допадат, но с малко помощ и допълнителна информация мога да преценя дали искам в момента да прочета или не. Защото за избор на определен тип четива в някои случаи зависи и от определено настроение.  Karzz, мисля че те разбирам 🤗, кураж и от мен и ако смяташ, че може по някакъв начин да ти бъде от полза- погледни “Дарът”, Едит Егер.

# 204
  • Бургас
Благодаря ти,fenyx,записах си книгата.
Благодаря и на другите момичета в темата за подкрепата.

# 205
аз тук, в тази тема, не мога да се разсърдя и това да ме откаже да пиша и да я чета; но в други, в които не сме (толкова;-)) анонимни, съм си патила и отдавна спряла да се занимавам с писане на коментари и споделяне. "Кучето" я махнах от списъка си за купуване ("належащ" Grinning ) само като прочетох за гейството. Нямам никакво желание напоследък за подобна тематика, макар че преди съм чела и гледала, и оценявала високо други. Така успяха да натрапят тази тема в изкуството, че ми се гади само като си помисля. Все пак не я анатемосвам, само органически се възпирам от нея засега поне.
И на мен темата ми е полезна, не ми е приятно да прочета, че някой, на чиито мнения тук държа, се отказва да ги предоставя. Но всеки си решава.
Натрупала съм доста, направо море, океан... Чудя се какво да подхвана след като довърша на Щонова разказите (не са лоши, даже доста възвишено пише и романтично, патетично), но определено не са моите. Приличат ми малко на Хорхе Букай, когото едно време бях харесала с първата му излязла на бг книга. Така поднесени - с "надробени" изводи и поуки - не харесвам. Предпочитам по-деликатно, по-художествено, изводите да остават за теб, а и да се потопиш в историята. Тук не можах, не, че не бяха интересни историите, напротив. Някои даже ми бяха полезни (за отношения между родители и деца напр.). Неслучайно не ми е била в списъка тази книга, но ми беше подарък. Като почна друго, ще пиша тук какво.

# 206
Аз лично много харесвам постовете, ревютата и препоръките на Миж и Дез.
 Благодаря, че споделяте хубави книги момичета!
Иначе в момента чета Ледена тишина от Рагнар Йонасон. Харесва ми.
След това ще захващам Скандалният живот на Евелин Хюго

# 207
Започнах Глина на Виктория Бешалийска, набелязах си я от темата за книга на годината. Увлекателна е, лесно се чете, единственото, което ме дразни са употребата на твърде много архаизми, имам чувството, че чета Под игото от време на време.

# 208
Много ми харесва досега “Облакът Кукуландия” (все още я чета), но е още рано или по-скоро ми липсват подходящите думи да напиша нещо толкова хубаво, колкото книгата.
Прочетох и малко от началото на “Грехът на Малтица” и ми стана много тъжно, че такъв ценностен автор досега ми е убягвал и не е достатъчно популярен (за сметка на други “звезди”). Но съм благодарна, че в темата обърнахте внимание към творчеството ѝ, ще наваксвам пропуснатото досега.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 17:21 от fenyx

# 209
  • София
Аз си продължавам с Матю Райли и следващата от поредицата за Джак Уест - "Трите тайни града". Леко върви, в момента не ми се чете нещо тъжно или изискващо много внимание.

Общи условия

Активация на акаунт