В момента чета ... 75

• 42 996
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Доста от постовете в темата напоследък изумяват, но трябва да приемаме нещата такива, каквито са Simple Smile
Аз за себе си реших по-сложни от психологическа гледна точка книги да не коментирам повече тук.

# 181
Не съм от никаква политическа групировка, не знам откъде ви хрумна. Виктор Франкъл е себичен късметлия и по никакъв начин не ме впечатли, нито пък ми помогна да намеря смисъл. Сещам се за няколко по-стойностни четива - “Пътешествие до края на нощта”, “Животът пред теб”, “Престъпление и наказание”… но то си е въпрос на вкус и светоусещане, нали? Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 13:43 от Nabia

# 182
  • София
Коментирай. Нормално е хората да имат различен вкус. То и аз се чудя как може книгата, която чета в момента "Огън на леда" , да има рейтинг 4.38 от близо 100 хил. души, а според мен е за максимум 2 - много банална и плоска, сладникава и предсказуема, но хора разни. Всеки търси и намира различни неща в литературата.

# 183
  • Варна
Съгласна съм с последното. Като цяло аз чета за развлечение, а не за да търся дълбок смисъл и философски книги не са ми по вкуса, тежки и трагични също. Много често супер прехвалени книги са ми безинтересни. Ми това е положението. Няма книга, която да е еднакво стойностна за всички и да се харесва на всички и е безсмислено да се чудим как е възможно.

# 184
Да ви развеселя малко.
Преди години с мои приятелки четяхме "Диагностика на кармата" на Лазарев. Книгата е в няколко части, мисля шест бяха и четенето се проточи. То бяха едни коментари... 😀
На едната мъжа и вика "какви са тези попски книги", понеже Лазарев прави съпоставка с Библията. Друг пък казва на едното момиче:
"диагностика на кърмата, хм, майка ли ще ставаш"...  той помислил, че става въпрос за кърма 😃😃😃

# 185
Нека всеки пише за книгите които чете и съответно харесва или не харесва. Ако някой не е харесал книга, която вие сте харесали, няма нужда да го приемате чак толкова лично и да се хвърляте в защита на книгата или автора. Благодаря!

По темата - довършвам на хартия “Камък, ножица, хартия”, а в Сторител “Тревожни хора”.

# 186
И според мен е нормално да има различни мнения. Колкото до Силата на кучето - вероятно повече хора я харесват, отколкото обратното. Просто нищо в тази тематика (каубои и потиснати гейове) не влиза в интересите ми.
Във връзка с кърмата - по-лошото от объркването е, че момчето си мисли, че кърма се пише с "а"...

# 187
  • София
Аз споделям тук в темата само за прочетени криминалета и трилъри - безобидна тематика, надявам се.
Ако дръзнеш да не харесаш някоя т.нар. "сериозна" книга - рискуваш я да ти лепнат някой политически етикет, я да те обявят за неспособен да схванеш тънък психологизъм, я нещо друго от този род. Несъзнателно рипваш да се обясняваш, оправдаваш и извиняваш - камара негативни емоции, абсолютно ненужни.
По темата - прочетох “Камък, ножица, хартия” и "Тайните убежища" по препоръки оттук в темата, и двете ми харесаха.
Продължавам с шестия роман на Рагнар Йонасон от поредицата за Ари Тор Арасон - "Winterkill", обявен като заключителен за серията.

# 188
  • Tenerife
Здравейте, четящи хора. Hug
Много се радвам, че намерих още едно място където да споделям впечатленията си от книгите, които чета и да се запознавам с мнението на другите за тях. Както да си набелязвам нови книги за четене. Blush

От няколко дни съм потопена в историята на "Левски", написана от Яна Язова. Харесва ми, но с малко резерви. Close

# 189
  • Русе
Прочетох тази ... Хареса ми , но не е леко четиво. Въпреки, че е кратка като обем. Интересен е стилът на авторката , който наистина все едно е писан в аз форма, но от много лица. И съответно обхваща разнообразни съдби.

А днес се ,,заредих,, и с тези

# 190
  • София
Никога не ме е притеснявало да си споделям мнението. Например това "Крехко равновесие" ми разката играта. Отдавна не съм се борила така със себе си да не оставям книга, но просто много мразя да не дочитам. На 250 стр и по-бавно никога не ми е вървяла книга. Тези дни съм болна и определено имам време за четене, ама едва едва по няколко страници бутам. Очевидно предвид оценката и коментарите и, моето мнение е сигурно единственото негативно, но това е положението.

# 191
"Буда на тавана" ми хареса много, както и "Жената конбини".
Последна на японски автор ми беше "Децата от гаровия сейф" - направо ме разби.

"Крехко равновесие" го зарязах на 25-30 страници

# 192
  • Бургас
Аз от известно време съм в кофти състояние-душевно,психически и какво ли не и само желание за четене имам,но не и самата възможност за това.
Кофти период.
А колко книги съм си набелязала...

# 193
  • Пловдив
Аз също не се притеснявам да споделям мнение за прочетена книга. При мен често се случва, с "нашумели" книги и хубави отзиви хич да не ми хареса - на първа мисъл Три ябълки паднаха от небето, за мен беше свръх тъжно и безнадеждно четиво, имах усещането, че са живи, чакайки да умрат и да се отърват.
И се получава трупам книги, а чета такива примерно издадени преди няколко години. За да нямам очаквания, да съм забравила мнения и т.н.
Хубаво, че сме различни, така виждаме нещата под друг ъгъл и как всеки има своя поглед, усещане.

# 194
"Силата на кучето" далеч не е само за "каубои и гейове", смисълът и е много по-дълбок, а прозата е много красива.

Общи условия

Активация на акаунт