Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 325
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 3 090
Невена имаше само някакви познати украинци. Еей, и аз познавам украинци, пишете ме в списъка. Wink
Ето ще разкажа за тях: снахата на моята отдавнашна позната е на хотел на нашето черноморие с бебето си, а фамилията им праща пари и се тревожат за нея и малкото. Казала съм, че ако имат нужда, можем да помогнем, но за сега не се е наложило.

# 3 091
Скоро не съм чела какво стана с тези в Елхово, и дали пристигат нови. Пък и нещо не гледам новини в последно време.

# 3 092
Присъединявам се към питането на тета. Наталия какво мислиш за курортистите? И къде видя да обиждаме хора, бягащи от война, не от работа. И не ми отговори и на предишните въпроси, плочата се върти обаче с едно и също.
На българи в Европа им се помага, защото има такава социална политика, за която всички европейски държави са се съгласили и пак никой не ги поема на четиризвездно настаняване и изхранване без да работят. Стига си гледала в канчето на българите, то не е много за завиждане.

450 евро на месяц ? Всички европейски държави се съгласили и да помагат на беженци,това че българско правителство ги настани в хотели не е вина на украинци. Това ,че ги докараха на морето не е вина на украинци.Това ,че български пенсионери и инвалиди не получават достатъчно ,не е вина на украинци.
Ако война дойде в държава от ЕС, тогава ще давате много повече и не само пари.
Аз съм гледала в канчето,чуваш ли се ? Какви коли карат украинци,какво пазарува по магазини и т.н.,кой коментира? Че и майка с бебе по нагоре?
Много добре се чувам, ама редно ли е според теб да карат последен модел автомобил и да се редят на опашка за безплатна храна? И това канче е нашето между другото, не украинско. Украйна с какво се погрижи за гражданите си освен с призив да не се връщат зимата в Украйна?
А за това кой ги е докарал в курортите - ми точно украински туристически агенции, не българската държава. Тези първите отдавна са преместени или като е свършило лятото са се върнали. Карат ги за 1000 евро тук, а у нас искат безплатна издръжка. И добре че са бежанците, че да няма война в Европа видите ли.Доста странно разсъждение....А като пишеш "ще давате пари" себе си къде слагаш - ти не живееш в България и не плащаш данъци тук? Въобще да се стягат всички готованци и да се хващат на работа. Войната не им е извинение на деветия месец вече.

# 3 093
Докато бях на работа дочух телефонен разговор на украинка, която си уговаряше интервю за работа на немска фирма, която има нужда от жена с руски.
Виждам и много украински деца, които ходят на училище (говоря за Германия).
Ето го го добрият пример - тези, които искат се интегрират. Учат езика, търсят си работа, пращат си децата на училище.
Защо обаче в България подобна интеграция удря на камък?

# 3 094
  • Немция
В България всеки си прави, каквото иска, няма ясни правила или не се спазват просто.
Аз споменах преди време за украинско семейство в България, което вече е няколко години в страната, а детето им през цялото време е на дистанционно обучение към украинско училище, което не мога да го разбера и е вредно за развитието на едно дете.
В Германия няма да оставят дете в училищна възраст да седи на онлайн обучение вкъщи.

# 3 095
  • София
Докато бях на работа дочух телефонен разговор на украинка, която си уговаряше интервю за работа на немска фирма, която има нужда от жена с руски.
Ето го го добрият пример - тези, които искат се интегрират. Учат езика, търсят си работа, пращат си децата на училище.

И тук се интегрират,само че в тази тема се говори за едни и същи хора ,които живеят по хотели. И става от мухата слон. Но реално те не  знаят, дали тези хора работят в самите хотели, доплащат ли нещо.Няма как с 10 лева на ден да нахраниш едно дете.

# 3 096
  • в света на неограничените измерения

Ти живееш в Германия, но явно не знаеш. За да получават Харц IV трябва да ходят на курсове за език и децата им задължително да посещават училище. Та всичко пак опира до парите.

# 3 097
450 евро на месяц ? Всички европейски държави се съгласили и да помагат на беженци,това че българско правителство ги настани в хотели не е вина на украинци. Това ,че ги докараха на морето не е вина на украинци.Това ,че български пенсионери и инвалиди не получават достатъчно ,не е вина на украинци.
Ако война дойде в държава от ЕС, тогава ще давате много повече и не само пари.
Аз съм гледала в канчето,чуваш ли се ? Какви коли карат украинци,какво пазарува по магазини и т.н.,кой коментира? Че и майка с бебе по нагоре?
Много добре се чувам, ама редно ли е според теб да карат последен модел автомобил и да се редят на опашка за безплатна храна? И това канче е нашето между другото, не украинско. Украйна с какво се погрижи за гражданите си освен с призив да не се връщат зимата в Украйна?
Ето как се грижат:
https://dnes.dir.bg/svyat/evakuatsiya-zapochna-v-herson-zelenski … kam-klichko-video
От Херсонска област хората, които искат да се евакуират, могат да го направят с автобуси до Одеса, Николаев и Кривой Рог. Там гражданите се настаняват в специалнооборудвани убежища, а след това с евакуационни вагони се превозват до по-безопасни региони на страната, допълва агенцията.

В Одеса и другите градове нямат ли хотели за настаняване на бежанци, че ги пращат в убежища? И в България ако ги преместват, било "разнасяне като чували с картофи", а в Украйна - евакуационни вагони.

Същевременно изненадващо във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски разкритикува кмета на Киев Виталий Кличко, че не се е справил добре със задачата по разкриването на специални подслони в столицата за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки.
Държавният глава намекна, че Кличко и служителите му не оказват достатъчна помощ.
"За съжаление, не навсякъде органите на местната власт се справят добре. В Киев в частност има доста оплаквания. Нужна е, меко казано, още доста работа", каза президентът. По думите му в много от киевските подслони равнището на предоставяните услуги не е достатъчно качествено.

# 3 098

И тук се интегрират,само че в тази тема се говори за едни и същи хора ,които живеят по хотели. И става от мухата слон. Но реално те не  знаят, дали тези хора работят в самите хотели, доплащат ли нещо.Няма как с 10 лева на ден да нахраниш едно дете.
Защото са проблем не интегриралите се, а тези, които не са. Много просто, затова се коментират тези по хотелите. И никак не е муха ако това трябва да продължи с години. Отделно, че няма контрол дали децата им ходят на училище и така ще си отгледаме едно поколение, свикнало на триразово безплатно хранене, хотелска анимация  и нищоправене.

# 3 099

Ти живееш в Германия, но явно не знаеш. За да получават Харц IV трябва да ходят на курсове за език и децата им задължително да посещават училище. Та всичко пак опира до парите.

Не знам - никога не съм взимала помощи.
Пък и така да е - какво лошо?
Децата се интегрират вписват се в системата и може да останат тук (Германия е известна с недостига си на работна ръка). Така се справят с този проблем.
България как се справя?
Точно никак. Не са само украинците виновни за всичко.

# 3 100
Не разбрах какво е мнението на Наталия за туристите..
Или се правим че ги няма? Е, има ги. Факт.
Държавата си затваря очите за тях и туроператорите, извозващи ги и развозващи ги насам натам. Също като Наталка.
Е, има ги..

# 3 101
  • София
Не разбрах какво е мнението на Наталия за туристите..
Или се правим че ги няма? Е, има ги. Факт.
Държавата си затваря очите за тях и туроператорите, извозващи ги и развозващи ги насам натам. Също като Наталка.
Е, има ги..

Аз отговорих вече няколко пъти.Не вярвам в безплатно сиренце.

# 3 102
Ами тя въобще темата е за курортистите. Никой не пита - възмущавате ли се от украинците, които си плащат наем и работят и се издържат сами.

# 3 103
  • София
Ами тя въобще темата е за курортистите. Никой не пита - възмущавате ли се от украинците, които си плащат наем и работят и се издържат сами.

Колко са курортисти ? Инвалиди, пенсионери ,майки с бебета и деца курортисти ли са ?Кажи точният брой.

# 3 104
Колко са курортисти ? Инвалиди, пенсионери ,майки с бебета и деца курортисти ли са ?Кажи точният брой.
Разбирам желанието ти да защитиш сънародниците си, но и аз на няколко пъти цитирах Наталия Еллис по въпроса. Според нея от 11 000 курортисти само десетина процента са инвалиди и майки с бебета, останалите здрави и прави можели да се грижат сами за издръжката си. За снимки и репортажи тикали отпред видимо нуждаещите се. Хайде нас може да ни обвиняваш в злоба и завист, ама нея поне - не.

Общи условия

Активация на акаунт