Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 109
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте!
Последната ми цитонамазка беше 3А - лекарката заключи инфекция, последва лечение. Чист колпоскоп.
Последва бременност и раждане.
Днес бях на профилактичен преглед - яйчници и матка добре, взехме микробиология и цитонамазка. Поради наличието на малка раничка(имам я отпреди) правихме пак колпоскоп - всичко чисто. Лекарката каза, че няма място за притеснение, просто се следим.
Панирала съм се доста докато чакам резултатите. Според вас има ли място за притеснение?

# 361
Не Simple Smile нищо не говори до момента за проблем, но нека излезе цитонамазката и тогава ще може съвсем да сте спокойна.

# 362
Здравейте,
на 13.07 ходих на преглед, профилактичен и днес ми излезе цитонамазка,
може ли малко обяснение относно резултата:
РЕЗУЛТАТ ОТ ТЕЧНО-БАЗИРАНА
 ЦИТОНАМАЗКА ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: I
БЕТЕЗДА ТЕРМИНОЛОГИЧНА СИСТЕМА:
АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА:Задоволителна
КАТЕГОРИИ:
Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес
Хормонална оценка: Съвпада с възрастта и статуса

Допълнително описание:
Обилие от суперфициални и интермедиерни ектоцервикални плоски епителни клетки,единични ендоцервикални муцинозни епителни клетки, лактобацили, оскъдно, оскъдноколичество левкоцити.

Благодаря предварително!

# 363
Момичета здравейте ,
Да споделя как се разви моята сага с пап 3А и порцио и в канала.
Направих колпоскопия -нямаше проблем, чпв за 14 щама -всичките отрицателни , микробиология без проблем. Попитах лекарката от къде идва това 3А и тя ми каза, че в лабораторията се презастраховали, ако видят нещо притеснително и да не го мисля....
Доволна съм от лекарката , тя направи каквото е нужно , но явно е много важно  патолога какво вижда  и че лесно може без причина човек да се стресира, а да няма за какво .... че докато излезнаха резултатите какво ли не прочетих, не правете като мен !!!😀

# 364
  • София
Аз лично бих повторила цитонамазката в друга лаборатория.

# 365
Здравейте,
на 13.07 ходих на преглед, профилактичен и днес ми излезе цитонамазка,
може ли малко обяснение относно резултата:
РЕЗУЛТАТ ОТ ТЕЧНО-БАЗИРАНА
 ЦИТОНАМАЗКА ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: I
БЕТЕЗДА ТЕРМИНОЛОГИЧНА СИСТЕМА:
АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА:Задоволителна
КАТЕГОРИИ:
Хормонална оценка: Съвпада с възрастта и статуса

Допълнително описание:
Обилие от суперфициални и интермедиерни ектоцервикални плоски епителни клетки,единични ендоцервикални муцинозни епителни клетки, лактобацили, оскъдно, оскъдноколичество левкоцити.

Благодаря предварително!

Всичко е ок Simple Smile
Жасмина_12, и аз бих повторила в друга лаборатория след 3-6 месеца.

# 366
Здравейте момичета,

Сестра ми беше на годишния си преглед и това са резултатите. Лекарката и направи колпоскопия и е с 2мм раничка. Сега чака резултати от ЧПВ и се надяваме всичко да е наред.
Моля дайте коментар по цито и микро.
Благодаря 🙏  

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 18:17 от асито33

# 367
Всичко е наред Simple Smile

# 368
Момичета, имам час за Доц.Карагьозов за 1ви Август 16:30ч.
Има ли някоя от вас с час между 15ти и 20ти и би искала да ги разменим.
Ще бъда неразположена точно тогава.
Моля, ако някоя от вас иска да ги разменим да ми пише.

# 369
Предлагам час за доц. Карагьозов - Петък, 5 август 2022, 16:40

# 370
  • София
Здравейте, за първи път ми пускат течна цитонамазка. Нищо не разбирам от коментара, някой може ли да съдейства

# 371
Нормална е.

# 372
Момичета, здравейте!
Малко смахнат въпрос ще ви задам, но все пак ще се радвам да споделите вашите мнения. В момента съм на почивка на нашето море. Бях решила да не влизам в морето и басейни. Ноо в морето вече влизах..не можах да се стърпя. Аз съм с конизация, след цин 3. Чувам, че много дами се страхуват и вече не си позволяват къпане в морета и басейни. Вие как мислите има ли риск. В момента седя пред един басейн и едва се сдържам да не се цамбурна😀😀😀. Мислите ли, че може да се зарази човек с папилома вирус от басейн, море??

# 373
Да, може да си докараш инфекции бол, неслучайно лекарите предупреждават да се спазват правила.

# 374
Не си казала колко време след конизация си... Ако си спазила времето за пазене (каквото колкото е казал лекаря), минала е контрола, лекаря е казал, че може да си живееш по общия ред... то защо не.
Ако конизацията е била скоро, то "може да си докараш инфекции бол".

Общи условия

Активация на акаунт