Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 817
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Щом създава проблеми, не мисля, че Карагьозов ще ви остави без лечение. Когато сте говорили с него имаше ли го този проблем или сега се появи?

# 331
Не беше чак толкова, сериозно ако изобщо е сериозно, но имам час за август при него

# 332
Ако не ви е супер спешно да вземете решение, изчакайте консултация с него. Преди време аз също бях пациентка на Кълвачева, на мен ми третира раничка със солкогин, а после Карагьозов каза, че въобще не е трябвало да я пипа.

# 333
Ще изчакам цяла година го отлагах, сега за месец,месец и малко нищо няма да стане, Карагьозов ми вдъхва доверие,чела съм доста позитивни мнения за него

# 334
Здравейте! Аз си правих конизация в началото на май в Плевен. Докторът ме успокои, че хистологията ми е добра, че е изрязал до здраво и да се следя.
Аз четох резултатите, но не разбирам в тях, къде точно пише, че ръбчето е чисто. Докторът каза, че на първата контрола след 6 месеца групата трябва да падне под трета. Преди конизацията бях 3 а-б.
Ако някой знае да ми каже къде да видя в резултатите, че е изрязано до здраво. Въпреки че вярвам на доктора, но искам да се уверя, все пак.

# 335
В хистологията някъде трябва да пише.Чисти резекционни линиии, или граница без обективни промени или….по много начини може да е написано.

# 336
Благодаря за отговора!

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 08:33 от galya_o

# 337
Момичета, имам питане. Става въпрос за сестра ми,  която преди половин  година претърпя конизация заради CIN2-3.
На последния преглед  сега, за съжаление, след взета биопсия, се оказа,  че има  CIN 1, прикачвам и цитонамазката. Има и 2 колпоскопа, като второто мнение е на д-р Ботев, че предвид разположението  ма тези клетки  не е бил избран правилния метод за лечение, не е трябвало  да се прави конизация,  а да се приложи замразяване.
Сега докторът  предлага въпросната криодеструкция да се направи след месец.
Сестра ми  не е раждали все още и се колебае дали да се подложи на това изгаряне или да рискува.
На някоя от вас правено ли е въпросното  замразяване ?

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 16:28 от hintt

# 338
hintt, за мен мнението, че при Цин2-3, не е било правилно да се прави конизация,  звучи... как да кажа не особено тактично , нито към пациента, нито към колегата лекар.  Без значение, къде са разположени клетките изрязването е най-драстичния, но и с очаквано най-добра успеваемост метод. Сега  при положение, че отново е налице някакъв начален етап на дисплазия е добре да се потърси, каква е същината на проблема, какво го предизвиква с допълнителни тестове, изследвания,мерки, и съответно превенция за напред,  вместо директно да се предприема отново директно механично третиране на участъка.

Като цяло криодеструкцията е подходящ метод при млад организъм и цин 1.

# 339
И аз мисля така. Как с цин 2-3 ще се прави криодеструкция.. По-добре потърсете още едно мнение. Имам чувството, че Ботев препоръчва само този метод, понеже го практикува в кабинета си.
А при първата конизация пишеше ли чисти резекционни линии?

# 340
Да, след конизацията, правена преди половин година, пишеше, че е извязано  до здраво.
Сега с Цин 1 Ботев предлага криодеструкция. Няма препоръка за допълнителни изследвания и онова на лекарства или добавки. Нищо.

# 341
Много неприятно развитие на ситуацията.
Аз не бих направила крио след скалпелна, също под въпрос е и дали да се действа на Цин 1 или да се опита по-неинвазивен подход. Второ мнение задължително. Може и трето. Особено за нераждала жена, която в даден момент ще иска да има деца.

# 342
Момичета, наскоро ми правиха биопсия, защото при натривка с йод ми излезе неравномерно оцветяване. На лекар съм в неделя, за да видя, какви са резултатите, но междувременно, се оказа, че съм бременна! Не смея да се зарадвам, защото биопсията е направена около 7дни след зачеването и се притеснявам, от една страна от манипулацията, която е направена, от друга от евентуално лечение в това ми състояние!
Всичко ще се изясни в неделя, но до тогава съм доста притеснена...има ли някой, преминал през подобна ситуация? Бихте ли споделили опит?!

# 343
Кой бихте препоръчал, понеже виждам, че на Карагьозов са доста напред във времето запълнени  часовете? За София  е питането.
Има ли други сред вас подобно развитие, нераждали? Какъв подход следваха вашите  седящи  лекари?
Имам чувството , че това е един омагьосан кръг и няма измъкване.

# 344
Опитайте да направите консултация с Карагьозов без час, идете в приемното му време, говорете със сестрата.

Динг донг, честита бременност! Надявам се желана Simple Smile бях в същото положение преди 4 години. За щастие биопсията ми беше Цин 1 и Карагьозов каза да си го износя и после ще го мислим. Какво наложи колпоскоп, лоша цитонамазка? Какъв е резултатът от нея? Изчакайте си прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт