Рим - 24 тема

• 41 187
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
divna_, точно така, това е официалният сайт.
Аз затова питах от къде е купен билетът, защото от други сайтове може да вървят със гид задължително.

# 76
Ох пак с въпрос, опитвам се да разбера какви документи ни трябват, но се обърках съвсем. Ще летим на 31.04 имаме сертификати и от ваксина и от преболедуване. Трябва ли да си правим тест преди полета и да попълваме "SELF-DECLARATION FORM FOR TRAVEL TO ITALY FROM ABROAD" защото си мислех, че тест не ни трябва Persevere, обаче като гледам в тази декларация точно за теста питат?

# 77
Ох пак с въпрос, опитвам се да разбера какви документи ни трябват, но се обърках съвсем. Ще летим на 31.04 имаме сертификати и от ваксина и от преболедуване. Трябва ли да си правим тест преди полета и да попълваме "SELF-DECLARATION FORM FOR TRAVEL TO ITALY FROM ABROAD" защото си мислех, че тест не ни трябва Persevere, обаче като гледам в тази декларация точно за теста питат?

Попълвате това https://app.euplf.eu/#/form. Свалете си го на телефона или разпечатайте, на летището го искат.
Щом имате сертификати нищо друго не Ви трябва.( шест месеца са валидни за Италия)

# 78
  • София
Здравейте. Спонтанно букнах билети за Рим за май месец от 02 до 06май, обаче не съобразих стачките, който видях на първа страница? Смятате ли, че ще има проблеми? Малко се притесних Anguished Благодаря предварително.

# 79
Здравейте. Спонтанно букнах билети за Рим за май месец от 02 до 06май, обаче не съобразих стачките, който видях на първа страница? Смятате ли, че ще има проблеми? Малко се притесних Anguished Благодаря предварително.
Виждам само на 06.05. но тя е за Милански летища, така че няма място за притеснение.

# 80
  • София
Благодаря Ви.💜

# 81
Много объркващо... Период 30.04-03.05  Какво точно отпада? Наличен сертификат за две дози.. Влизам с ПСР, който ако е валиден 24ч. след това там какво ще показвам. Как излизам за България?

# 82
  • София...........
Като стана дума за стачки чак сега погледнах, но не мога да разбера дали някоя трябва да ме притеснява.
Lady Vengeance, може ли да погледнеш и да кажеш, ние ще сме 23-28 април?
Благодаря Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 03:56 от divna_

# 83
Въпрос: Ние със семейството ми ще летим за Рим следващата седмица и детето което е на 11 ще му правим тест за влизане в Италия. За прибирането в България трябва ли да му правим пак тест и ако да някой знае ли къде може да направим такъв?

# 84
Като стана дума за стачки чак сега погледнах, но не мога да разбера дали някоя трябва да ме притеснява.
Lady Vengeance, може ли да погледнеш и да кажеш, ние ще сме 23-28 април?
Благодаря Flowers Hibiscus
А и аз много не му разбирам Simple Smile винаги, само на 28.04 доколкото разбирам персонал по общественият транспорт, а не самият транспорт за 4 часа, не е страшно това. Лошо е когато са на летищата и гр. транспорт.

И от скритият текст на 1 стр.
В случай на стачка (самолетна) всички полети са гарантирани в часовете: 7-10ч и 18-21ч.

Линка съдържа периодите, в които не може да има стачки:

18 декември - 7 януари
24 април - 2 май
27 юни - 4 юли
27 юли - 5 септември
30 октомври - 5 ноември
От четвъртъка преди - до четвъртъка след Великден

Преди и след избори в съответните зони.

Тоест когато има голямо движение на хора за празниците ни и отпуските.

# 85
Въпрос: Ние със семейството ми ще летим за Рим следващата седмица и детето което е на 11 ще му правим тест за влизане в Италия. За прибирането в България трябва ли да му правим пак тест и ако да някой знае ли къде може да направим такъв?
И мен ме вълнува този въпрос, с мъжа ми сме със Серификати, но детето ни /на 14г/ няма. Моля за информация ако сте наясно.

# 86
  • Milano
Деца 12+ са като възрастните, със сертификат (тест/ваксина/преболедуване) за качване на самолета до края на април.
После отпада.
Тоест за детето на 11г. не трябва, за това на 14г. трябва.

# 87
Ще бъда ужасно благодарна, ако някой се повтори или поенти. Относно PLF формата. Попълва се само от възрастни, но някъде (и най-вероятно беше тук, но в момента ровя и не го откривам това) прочетох, че в самата форма на родител се добавят и децата. А единствената добавка във формуляра, която открих и касае деца е, че декларирам от свое име, в т.ч. и за непълнолетни, че ще пътуваме с вакнини. Това ли е цялото деклариране за детето?
И вторият ми въпрос е за временния адрес. Имат предвид мястото на настаняване?  Колко време преди пътуването се подава plf формата? Google ме връща към лятото на 2021, което вече може и да не е актуално.
Благодаря на отзовалите се. 

# 88
  • Варна
1-2 бързи въпроса от мен. Обмислям варианта за Рома пасс - 72 часа.
Дава свободен вход за 2 музея. Това означава ли, че влизаме свободно в Бургезе и Колизеума например? А за останалите гледам намалените цени?

Относно Ватиканските музеи  - гледам за резервации. Ако имаме Рома пасс и сме всички възрастни, коя цена - Full price ticket или Reduced ticket?

# 89
И аз с подобен въпрос: Ако си закупим Рома пасс, деца на 13 години влизат ли безплатно с нас-възрастните в музеите? Какво бихте препоръчали да се разгледа в Рим, което е и интересно за тинейджъри?

Общи условия

Активация на акаунт