Рим - 24 тема

• 41 184
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Все на втория етаж
Здравейте. Спонтанно букнах билети за Рим за май месец от 02 до 06май, обаче не съобразих стачките, който видях на първа страница? Смятате ли, че ще има проблеми? Малко се притесних Anguished Благодаря предварително.

Аз по същият начин онзи ден спонтанно купих самолетните билети. Ние ще бъдем от 03 май до 7 май. Надявам се да отпаднат доста ограничения, защото сме със сертификати за преболедуване, но дотогава ще са изтекли.
За първи път ще ходим в Рим и от днес започвам да следя темата с интерес и ще чета назад старите Simple Smile ще се наложи сигурно за задавам глупави въпроси във времето, но  засега ще гледам да отделя време първо сама доколкото е възможно да се информирам.

# 91
1-2 бързи въпроса от мен. Обмислям варианта за Рома пасс - 72 часа.
Дава свободен вход за 2 музея. Това означава ли, че влизаме свободно в Бургезе и Колизеума например? А за останалите гледам намалените цени?

Да. Колизеум, Палатин и Форум са един + Боргезе
Относно Ватиканските музеи  - гледам за резервации. Ако имаме Рома пасс и сме всички възрастни, коя цена - Full price ticket или Reduced ticket?
Рома пас не важи за Ваиканските музеи, купувате си Full price ticket   

И аз с подобен въпрос: Ако си закупим Рома пасс, деца на 13 години влизат ли безплатно с нас-възрастните в музеите? Какво бихте препоръчали да се разгледа в Рим, което е и интересно за тинейджъри?
Да, безплатно е до 18 г.   

# 92
  • София
Здравейте. Спонтанно букнах билети за Рим за май месец от 02 до 06май, обаче не съобразих стачките, който видях на първа страница? Смятате ли, че ще има проблеми? Малко се притесних Anguished Благодаря предварително.

Аз по същият начин онзи ден спонтанно купих самолетните билети. Ние ще бъдем от 03 май до 7 май. Надявам се да отпаднат доста ограничения, защото сме със сертификати за преболедуване, но дотогава ще са изтекли.
За първи път ще ходим в Рим и от днес започвам да следя темата с интерес и ще чета назад старите Simple Smile ще се наложи сигурно за задавам глупави въпроси във времето, но  засега ще гледам да отделя време първо сама доколкото е възможно да се информирам.

Здравей Simple Smile И ние сме сами и за първи път с приятеля ми, надявам се да се справим. Иначе четох, че сертификатите отпадат от 1 май в Италия, но за влизане в държавата вероятно ще трябва, за това не съм чела още информация / най - много да ти се наложи да правиш бърз тест за влизане/. Но ние сме с ваксини в срок, като даже приятеля ми е с бустер. Аз също почвам да ровя информация, но само да се поосвободя малко от работа. Може и да се засечем в РИМ Simple Smile само да е всичко наред.

# 93
Спомням си, че някъде назад беше писано, че безплатните посещения в музеите в първата неделя на месеца са отпаднали. Дали са възстановени?

# 94
  • MJF
Здравейте, момичета,

Нашето пътуване наближава и имам нужда от малко помощ.
Как бихте ме посъветвали да подредря локациите, които сме планирали да посетим, за да е най-оптимална разходката ни? Имаме 4 пълни дни и на 5-тия летим обратно в 18 часа.
Искаме да посетим Ватиканските музеи, базиликата Свети Петър, фонтана Ди Треви, Колизеум, площад Венеция, площад Навона, Испанските стълби, Трастевере, Пантеона , площад Пополо. Планувала съм и един ден до Флоренция. Хотелът ни е в точно в центъра.

За Ватикана мога ли да си закупя билети от този сайт?
https://www.getyourguide.com/vatican-museums-l2738/skip-the-line … ate_to=2022-04-23

Пропускам ли нещо важно според вас? ММ не си пада по музеи и затова не присъстват много.

Планирали сме и един ден във Флоренция. Закупуване на билети за влак колко дни по-рано е най-добре да ги купя? Ще бъдем в Рим за Велидекден от четвъртък сутринта до понеделник вечерта. Обмислям да посетим Флоренция в събота 23.04. Има ли значение кой ден ще избера?
Споделихте, че никак не е добра идея да комбинирам Флоренция и Пиза в един ден с бърз влак с връщане в Рим, въпреки че много ми се искаше.

Много ще съм благодарна за информация и насоки.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 20:16 от FugeeLa

# 95
Ватиканските музеи, Сан Пиетро и площад Навона

Фонтана Ди треви, Испанските стълби, Пантеона и площад Пополо

Колизеума и площад Венеция, евентуално Трастеверe (там не знам какво ще гледате).

Църкви интересни ли са ви - Сан Пиетро ин Винколи, където е статуята Мойсей на Микеланджело и веригите, в които е бил окован Св. Петър; другата, която винаги препоръчвам е Сан Клементе, в чиято крипта е погребан Св. Кирил. И двете са близо до Колизеума.

Правилно са ви посъветвали да не комбинирате Флоренция с Пиза, нищо няма да видите и от двата града така. Билети за влака си купете по-рано.

# 96
  • Варна
Lady Vengeance Благодаря за бързите, точни, полезни отговори:
1-2 бързи въпроса от мен. Обмислям варианта за Рома пасс - 72 часа.
Дава свободен вход за 2 музея. Това означава ли, че влизаме свободно в Бургезе и Колизеума например? А за останалите гледам намалените цени?

Да. Колизеум, Палатин и Форум са един + Боргезе
Относно Ватиканските музеи  - гледам за резервации. Ако имаме Рома пасс и сме всички възрастни, коя цена - Full price ticket или Reduced ticket?
Рома пас не важи за Ваиканските музеи, купувате си Full price ticket 

Ще се върна да чета и предната тема, макар че се пише най-вече за пропускателния режим, но... ако можеш да ме ориентираш:
* В сайта за билети за Колизеум, Палатин и Форум - си избирам free Ticket + Reservation of admission for Roma Pass holders или само Reservation?

*В сайта за Галерия Боргезе не виждам нито една от двете опции.
Как точно се процедира? Билетите трябва да купим скоро, а Рома пас от летището. И мисля да го активираме на втория ден. Как се активира?

п.п Датите от скрийншота за примерни, ще пътуваме м. май, за някои места не са отворени датите.
п.п.п Въпросите са ми в червено ненарочно, нещо обърках при цитирането

Благодаря предварително за насоките и съжалявам, ако е отговаряно много пъти!

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 22:34 от stenly

# 97

* В сайта за билети за Колизеум, Палатин и Форум - си избирам free Ticket + Reservation of admission for Roma Pass holders или само Reservation?

*В сайта за Галерия Боргезе не виждам нито една от двете опции.
Как точно се процедира? Билетите трябва да купим скоро, а Рома пас от летището. И мисля да го активираме на втория ден. Как се активира?

п.п Датите от скрийншота за примерни, ще пътуваме м. май, за някои места не са отворени датите.

Благодаря предварително за насоките и съжалявам, ако е отговаряно много пъти!

За Колизеума Reservation of admission for Roma Pass holders, плащате по 2 евро за резервация.

За Боргезе май се за се запазваше час по телефона 0039 06 32810.

Ако използвате транспорт с Рома пас се активира при първото маркиране в автобуса, ако не в първият музей където я използвате. В Колизеума се сканира, за да влезете.

# 98
  • Манчестър
За Боргезе, аз вземам от апп GetYourGuide ....сега погледнах и може от днес за утре да се купи билет.

www.getyourguide.com

# 99
  • Milano
ВРЪЩАТ СЕ БЕЗПЛАТНИТЕ ПЪРВИ НЕДЕЛИ В МЕСЕЦА В ДЪРЖАВНИТЕ МУЗЕИ ОТ НЕДЕЛЯ 3 АПРИЛ 2022.

(Мисля) НАВСЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПАЗИ ЧАС.

В Галлерия Боргезе са изчерпани.
Случайно го видях в сайта на Пинакотеката в Брера.

# 100
  • София...........
Здравейте
вече съм преполовила с организацията по нашия Рим, но има и още много неща да уточня. Ще ходим за първи път и въобще не съм наясно кое как...
Хазяите ми предложиха трансфер от летище Чампино (ние сме 5 човека) за 65 евро, но ми се видя много и отказах.
Ние ще отсядаме в Трастевере. Мисля на летището да действаме както дойде или варианта 520/720 + метро до Термини и после автобус или другия вариант Теравижън, Ситбус.
Сега по-скоро съм в чуденка, когато се прибираме кой вариант да избера? като полета ни е в 11 часа.
Мога ли да разчитам на разписанията които имат на Теравижън, Ситбус и часовете , които дават, че сме на летището. Това по-бързия вариант ли е за придвижване  от метро+автобус520/720?
И още един шашав въпрос Relaxed
За Ватикански музеи закупих към единия билет аудиогид с идеята за по-добра ориентация в обстановката. Интересува ме с какви слушалки се ползва? Там дават/продават тип еднократна употреба или каквито си носиш?, от хигиенна гледна точка не слагам ползвани ......
Благодаря Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 16:49 от divna_

# 101
  • MJF
MissChanandlerBong, много ти благодаря за насоките.

А откъде бихте ме посъветвали да купя билети за влака за Флоренция?

# 102
От официалния сайт

https://www.trenitalia.com/en.html

За Флоренция избираш Firenze S. M. Novella това е гарата близо до центъра, от нея до забележителностите е около 10-15 минути пеша.

# 103
Ние купихме от italotreno.it

# 104
Здравейте! Два въпроса:

Последвах ликовете от сайта и имам няколко въпроса:

1. Билети за Ватикана - тук мисля да взема за музеите Сикстинската капела. С тези билети пропускам ли опашката за влизане във Ватикана? Не намерих информация в сайта. Също ако има препоръки за друг вид билет, който да включва още забележителности във Ватикана, които си струват, нека сподели.
Разбирам, че за Ватикана има отстъпка за студенти под 25г. - дали може да потвърдите дали важи и студенската книжка може ли да се представи като документ?

2. Билети за Колизеума - в темата вече е споделено, че за Април все още няма билети. Ако някой има повече информация кога ги пускат моля да сподели. И отново въпроса дали пропускам опашката с тези билети?

Ако има препоръки за кои зобележителности си струва да взема билети предварително нека сподели.

Общи условия

Активация на акаунт