Не можем да се разберем с приятеля ми по темата за войната

• 4 797
  • 145
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Опитвам се да кажа, че по този казус няма и не може да има различни мнения.
Путин е демон, това е. Как може въобще да се разисква, като е ясно.
И съм силно разочарована от мисленето на човека до себе си. Това е.
Забравила си да уточниш с коя ръка разрешаваш да ти козируват...

А аз се мислех за 1000%-ов путинофоб. При теб положението е много тежко.

# 76
Няма смисъл да си разваляте отношенията заради такова нещо. Войни е имало и ще има ,и винаги в основата е било едно и също нещо.
Как да няма смисъл да си развалят отношенията за такова нещо. Това не е просто да са на различни мнения дали на един му харесва шоколадов сладолед а другия харесва чист ванилов сладолед. Тук става въпрос за основни ценности и цивилизационен избор. Хора които подкрепят Путин и неговата война са дълбоко увредени в начина си на мислене. Това е ужасно просто, да живееш с подобен човек. Изобщо не може да става дума за такова нещо даже.
Направо чудо!
Фундаментални ценности, дълбоко увредени хора....
Обикновеният, малък човек само пари от политиката. А всичко е политика.
Хайде да тръгне да търси такъв с нейните фундаментални ценности на 32 години, пък да няма кой един аспирин да и купи, като е болна. Това докато намери ценностите.

# 77
О, да, путинофоб съм. Не са ли така всички нормални хора?

# 78
Умните пълнолетни хора си имат аптечка.

# 79
  • София
Нарциса, може би "Тъй вярно!" трябваше да напишеш.

# 80
Обаче за мен най-важна у човека е емпатията.
Е, не мога да разбера как е възможно моят приятел да търси оправдание за насилствените действия на диктатор.

Добре де. Казваш, че е дарил пари на украинците? Това си е даже похвално и е проява на емпатия. Какво повече искаш?
И по всичко личи, че не търси оправдания, а обяснение.

# 81
Падни за двеста.
Аз не казвам Тъй вярно, на мен ми го казват.

Офертата да прибера гаджето остава. Може и кокера от предишното гадже като подарък към сделката.

# 82
Умните пълнолетни хора си имат аптечка.
Умните пълнолетни хора си гледат интересите и целите.

# 83
И какво общо има с целите и интересите да имаш прислужница с поднос с вода и аспирин?

# 84
Да ,ама човекът до теб помогнал на украинци. Не  е твърд, размишлява, ще стигне до някъде, ти си твърда и не понасяш друго мнение.
  И е прав ,не е еднозначно ,има интереси, друг въпрос кой сгази лука.
И за мен темата е провокация.
Емии, умните и нормални хора мислят, останалите са фанатици.

Как смееш да обичаш путинист. Срамота!!! Позор!!! Анатемааааа!!!
Интересно ми е дали ти би обикнала мъж хитлерист или сталинист?Grinning

То има ли живи такива?
Ако изглежда като този на аватара ми го взимам Sunglasses

О, да, путинофоб съм. Не са ли така всички нормални хора?
Да те уведомя, че не си нормална. Ама ти си живей с розовите очила.

Добре де. Казваш, че е дарил пари на украинците? Това си е даже похвално и е проява на емпатия. Какво повече искаш?
И по всичко личи, че не търси оправдания, а обяснение.

Мда, а тя какво е направила? Едва ли нещо.
Тя не е емпат. Тя е нарцисист и егоист. Тя не го уважава. Има поведение на 20 годишна кифла, която тропа инфантилно с краченце и иска отсреща да мислят като нея, щото се има за нещо велико.

# 85
  • в очите на дъщеря ми
Темата не е сериозна....нали?🤣🤣🤣
Просто си представям, как ще живея с човек,  който ми нарежда, " как правилно" да мисля....
Дано човека се усети и да бяга, че с това "неправилно мислене" нищо добро не го чака..

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 15:32 от Мамзел Нитуш

# 86
Аз също не са съм фен на американците и не разбирам защо си пъхат носа на всякъде,но не това е важното....
Важното в една връзка според мен е да сте наясно и в унисон в нещата, които засягат връзката ви и нейното развитие, като например къде да живеете,кога и колко деца да имате, относно нова работа или развитие на отношенията ви един към друг и така нататък..С други думи ако за теб различие във темата за войната е проблем, утре ще дойде друго различие, например за ромите или нещо си токова и така до безкрай...не казвам че темата за войната е маловажно напротив важна е ,но да се разделиш с някого защото единият вижда нюанси, а другия не...е меко казано смешно.
Проблема си ти, защото явно си се парила доста и сега търсиш перфектният и всяко изключение от изграденият му образ в главата ти...индикира проблем равен на раздяла...в една успешна връзка трябва Баланс и толеранс...да приемеш отсрещния с неговите силни и слаби черти,тъй като ти също си далеч от перфектната жена....

# 87
Да, всичко разбирам, но не мога да приема, че съществуват хора, които да оправдават поведението на путин.
Немислимо ми е.

# 88
  • София
Ами не го приемай, кой те спира?

# 89
Оф я стига с тоя Путин...Путин пък Путин... като толкова ти е зор отивай в Русия и го гърми поне да мирясаш...

Общи условия

Активация на акаунт