Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 26

• 37 192
  • 787
  •   1
Отговори
# 345
В Бургас сигурно има малко предлагане на имоти, а във Варна по-голямо.  Много нашенци имигрираха от биологичен интерес (да не умрат от глад, да имат семейства, родът да продължи, гледаме го от доста години това), нормално.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 16:35 от malinkap

# 346
  • Бургас
По последни данни в Бургас са около 50 000 украинците - данни от издадените удостоверения за временна закрила.
То че се обявяват такива цени, обявяват се, но дали ги отдават на тези цени не е ясно. По фб групите постоянно се търсят имоти под наем и се коментира, че свободни не могат да се намерят лесно на разумна цена. Иначе има предложения и за 1000 лв., че и за нагоре.

# 347
А какво ще работят тези хора,че да плащат без проблем 700+ лв. Трябва и малко реализъм.

# 348
По последни данни в Бургас са около 50 000 украинците
Скрит текст:
- данни от издадените удостоверения за временна закрила.
То че се обявяват такива цени, обявяват се, но дали ги отдават на тези цени не е ясно. По фб групите постоянно се търсят имоти под наем и се коментира, че свободни не могат да се намерят лесно на разумна цена. Иначе има предложения и за 1000 лв., че и за нагоре.

Т.е. всеки втори от тези, които са останали в България, е в Бургаска област.
Държавата ще субсидира работодателите, за да наемат украински бежанци. Т.е. освен на пазара на наемите, предстои натиск и върху пазара на труда, вероятно предимно в по-ниско платените сегменти.

# 349
А защо седят в Бургаска област? Има ли работа там?

# 350
Чак ми е смешно. Как си мислите, тези с новите коли  и с пачките плащащи за 1 година напред, ще отидат да белят картофи за 800-900лв.... блажени са вярващите

# 351
  • Бургас
Добрич и Варна са първите им спирки след границата с Румъния. Във Варна и Бургас имат имоти много украинци. Имат силна общност, така дойдоха и други. Всеки гледа да е там, където познава някого. Затова тук са толкова много. Има и много руснаци с имоти, които също им предоставиха жилищата си.
Работа има много само по време на туристическия сезон. Иначе - не, не и високоплатена. А заможните със собствени имоти няма нужда да работят.

# 352
Не се знае колко ще продължи войната, и дори и онези със по новите коли не им е сигурно бъдещето.

# 353
  • Sofia
Хората които отиват директно в Германия и западна Европа са два типа:
- специалисти, които искат да работят това, което са работили и в Украйна;
- хора разчитащи там на социални помощи докато трае войната;

Идващите в България се съмнявам по дефиниция да са от бедните, които да имат желание да живеят в мизерните общежитията за бежанци. Също така не вярвам, че идват и в България за да работят.

Дори и да има някакви наивини - бедни хора, които искат да работят или специалисти с образование - много бързо ще разберат какво се случва и ще се насочат в правилната посока. Да не говорим за пречката - език.

Тези, които ще останат тук, предплащат за година напред - са просто заможни хора, които не планират да работят, а просто да си почиват. А защо тук а не в Швейцария? Все пак тук стандарта е много по-нисък и ще могат да изкарат на спестявания много по-дълго време, при това живеейки в дорби условия.

Много от тях просто чакат войната да приключи за да си се върнат в страната - за това и остават в непосредствена близост до родината си.

Със сигурност ще има и такива в "сивата зона" - дошли са тук, просто защото има роднини, приятели и т.н.т и биха могли временно да останат.

А защо имат претенции, цъкат с език, недоволстват и т.н.т. тези заможни хора на предлаганите им условия? Ами просто - те може и да бягат от войната, но всеки си има разбиране за условия и като имат пари, си имат и претенциите. Факт е, че в Украйна много неща бяха по-евтини от България и както тук някой наемодател като сложи 1000 евро наем го гледат като на луд човек, а за подобен апартамент, в Лондон може и да е 3000 паунда същото нещо.

Преди много години, бях на оглед за апартамент под наем и стана въпрос, че много от мебелите предпочитам да си ги преберат (и да си купя нови или донеса свои), в случай, че аз наема апартамента. Пита ме жената, ама какво не ми харесва на тях (бяха тип от соца, на някоя бабка) и аз и отговорих откровенно - че са мизерни, без да се усетя какво може да последства като реакция - жената беше много смутена, като ми каза, че нищо им няма на мебелите, като тя самата живее в апартамент от същия тип със същите мебели.

Така, че всеки според разбиранията си - за някой българин, който сега одумва украинците, че били с претенции - трудно биха приели мнението им, че това което им предлагат е мизерно, при условие, че самите наемодатели, от тяханата камбанария, това което предлагат е много хубаво...

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 20:31 от julian

# 354
Да си плащат по 1000 евро на месец тогава Simple Smile. Има такива наеми в БГ,че и отгоре вече.

# 355
Та така, както преди 4-5 дни написах отдавам жилище под  наем хол,  спалня, кухня освежено и след ремонт, а бе картинка.И го отдавам като частно лице,т.е без посредничество на  брокери. И сега да се отчета: позвънявания от брокери 33, позвънявания от частни лица 0.
Е, явно е много трудно да се позвъни директно на собственик.

# 356
  • София
Да, сериозните кандидати работят с брокери. Хората нямат желание да търсят сами, плащат си за услугата. Има някакви ФБ групи за без брокер - за мене са пълни с мрънкащи пропадняци и измекяри. Ако се престраши да се обяви там собственик все не им е точно - скъпо, старо, далече.
Сега, че някои собственици се циганят за комисионното е друг въпрос.

# 357
Аз навремето си търсих сама, че и с познати.Защо да плащаш комисионни?

# 358
Айша, това, че някои собственици живеят в апартамент етаж над този    който отдават и смятат за абсолютно ненужно да идва брокер който закъснява с час, защото трудно намерил адреса и е с клиенти, а  не знае за какъв наем се отдава когато го попитаха.  Ето това е единствения брокер, който допуснах до имота.  И да, ще се циганя за едни пари, защото тази работа мога да я свърша и сама. 

# 359
  • Варна
Аз съм си намирала всичките квартири сама, но като студентка и малко след това. Нормално по-възрастните да нямат толкова време и същевременно да имат достатъчно пари за комисиона. 
Ако сте посочили в обявата без студенти, деца, животни, пушачи и т.н. също е възможно това да е причина да не ви звънят частни лица.
Също бихте ли споделили къде и колко обявИ сте качили?

Общи условия

Активация на акаунт