Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 26

• 37 193
  • 787
  •   1
Отговори
# 330
Сега ми излиза заглавие, че украинците вече са четвъртия по брой етнос в страната, т.е. започват да се превръщат във фактор само след два месеца и половина война. След година-две, ако нещата продължават така, може и да изпреварят третия етнос. Т.е. предстоят трайни размествания и намествания в социален, икономически и всякакъв план.

# 331
Сега ми излиза заглавие, че украинците вече са четвъртия по брой етнос в страната, т.е. започват да се превръщат във фактор само след два месеца и половина война. След година-две, ако нещата продължават така, може и да изпреварят третия етнос. Т.е. предстоят трайни размествания и намествания в социален, икономически и всякакъв план.
Не чета вестници отдавна.Според мен ще си тръгнат след войната или ще избягат на запад.Цигани бягат, пък тези ли.Докато им плащат ще стоят, после отиват на други социални хранилки.Повече ме интересува с колко ще помогнат тези 25 ст на литър

# 332
Не мисля и аз че дълготрайно ще се задържат и устроят тук.

# 333
Повече ме интересува с колко ще помогнат тези 25 ст на литър

Е, как?!? 12,50 лв. на месец? Направо компенсирахме горивото от 3,10 лв. вече.

# 334
Колкото и да са малко присъствието на украинците влияе на пазара психологически, отдавачите мислят, че търсенето е надвишило предлагането и масово вдигат цените замечтани в очакване, пък то дали ще се окаже празно е друг въпрос.

Е, как?!? 12,50 лв. на месец? Направо компенсирахме горивото от 3,10 лв. вече.
Като се дигне горивото с 25ст на литър рев, "апокалипсис, спира икономиката", като падне с 25ст на литър "няма значение, голяма работа, нищо" Thinking

# 335
Всеки си мисли от собствената камбанария. Отстъпката не е за обикновения човек, а за транспортни фирми, за които 25ст може да е капката която прелива чашата и води до фалит. Отгоре на това, тези 25ст ви намалят сметките в магазина, защото иначе тираджийте ще го пишат за наша сметка и храната ще стане по-скъпа.

# 336
Мечтайте за намаления. Колкото намалиха като махнаха половината ДДС на кръчмарите.
Има посока само нагоре. Затова не съм съгласен да се дават нищо на никой, нито да се сваля ДДС на някои, а същевремнно на мен да ми вдигат осигурителният праг или да ми пада заплатата..
Да вземат от мен, за да дадат на другите..

# 337
  • пустинята Гоби
Аз пък си мисля, че ще има украинци, които ще гледат да се нагласят в България - близо е до тяхната държава най-малкото, не всеки иска да ходи да гони михаля в Западна Европа. Освен тях вече стана ясно, че има и доста руснаци тук, а аз имам близки с приятели от Молдова, които са се установили у нас, защото и тяхното положение хич не е розово в момента.

# 338
Може да останат, ама няма да са много. А открай време искат да влизат в Европейския съюз заради свободния достъп на работа в по-богатите държави.

# 339
  • Бургас
Все пак повечето хора са устроени да вървят по пътя на най-малкото съпротивление.
Тук езикът е много близък, живее се спокойно, има много украинци с българско потекло, което означава по-лесно взимане на българско гражданство и по-лесно интегриране.
В Бургас вече ги наемат масово и на работа.
Така че ще останат голяма част от тях. Други, по-предприемчиви и с по-скъпоплатени професии ще заминат на Запад. Има и регулирани професии, които изискват приравняване на дипломи, език и т.н., което тук ще се случи значително по-бързо и лесно, отколкото на Запад.

Днес отново стана дума за имоти под наем в Бургас - гарсониерите в по-централните квартали вече гонят 700 лв. заради украинците. Което доскоро бе просто немислимо...

# 340
не всеки иска да ходи да гони михаля в Западна Европа.
Който иде в Зап.Евр. не гони михаля, а гони множеството държавни помощи, както и по-добрата реализация за хора със съответната професия.

# 341
Пълна пародия. Не преклониха глава, защото са горделиви патриоти, пък сега ше се изнасят зад граница. Ако бяха истински патриоти, щяха дасе върнат в държавата си и да я възстановят. Ама на кой ше му се занимава? Патриотизъм на теория, напрактика гонят пак личния материален интерес. Това става когато всички имат скрита адженда и ползват морала за прикритие. Жалко за онази немалка част украинци, които са наистина морални и патриоти и се бият задъжавата си. Те ще се върнат и ще останат, за да я оправят.

# 342
Какво е доказала? Ако не се бъркам, тя по любов замина, не по икономически съображения.
Не съм заминала по любов.Спечелих зелена карта.

Все пак повечето хора са устроени да вървят по пътя на най-малкото съпротивление.
Тук езикът е много близък, живее се спокойно, има много украинци с българско потекло, което означава по-лесно взимане на българско гражданство и по-лесно интегриране.
В Бургас вече ги наемат масово и на работа.
Така че ще останат голяма част от тях. Други, по-предприемчиви и с по-скъпоплатени професии ще заминат на Запад. Има и регулирани професии, които изискват приравняване на дипломи, език и т.н., което тук ще се случи значително по-бързо и лесно, отколкото на Запад.

Днес отново стана дума за имоти под наем в Бургас - гарсониерите в по-централните квартали вече гонят 700 лв. заради украинците. Което доскоро бе просто немислимо...
Това ще е временно. Като си проличи как е отдаването на чужденци, а именно по сложно отколкото на нашенци под масата. Украинците трябва да се регистрират на адреса. Договор, данък... много наемодатели ще предпочетат българите за наематели, а те пък стават все по малко. Предполагам, че нивата ще си дойдат на място. 700лв за гарсониера в Бургас си е твърде много.

# 343
Мда и аз се чудя на тези цени, ама засега изглежда добра новина за наемодателите.

# 344
  • Варна
Пълна пародия. Не преклониха глава, защото са горделиви патриоти, пък сега ше се изнасят зад граница. Ако бяха истински патриоти, щяха дасе върнат в държавата си и да я възстановят. Ама на кой ше му се занимава? Патриотизъм на теория, напрактика гонят пак личния материален интерес. Това става когато всички имат скрита адженда и ползват морала за прикритие. Жалко за онази немалка част украинци, които са наистина морални и патриоти и се бият задъжавата си. Те ще се върнат и ще останат, за да я оправят.
Ми не. Гонят личния биологичен интерес. Да останат живи, искам да кажа. - това в конкретната ситуация.
А генерално - всяко човешко същество си гони интереса. Казвате го така, сякаш е нещо лошо...

Лъки, объркала съм се значи.

То излиза, че към Бургас има повече украинци. Във Варна няма такова поскъпване на наемите.

Общи условия

Активация на акаунт