Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 26

• 37 196
  • 787
  •   1
Отговори
# 315
По въпроса защо не бягали на запад при големите заплати - има супер много моряшки съпруги и дистанционно работещи. Тук им е добре.
Точно, ако работиш ремоут така или иначе, няма никаква логика да отидеш в Германия да плащаш 40% данък и 1500 евро наем, ако може да си в България на 10% данък и 300-400 евро наем, при това някъде покрай морето. (Говоря за тези които са на квартира и си плащат сами, не за тия дето са по хотелите на държавна издръжка.)

Моя адвокат ми разправя, че откакто е почнала войната се занимават почти само с "преместване" на дейността на украински фирми в България - (пре)регистрация на дружеството, нови (български) договори за служителите, и т.н.

Отделно от това с багажа си бяха докарали хлебарки и заразиха целия блок.
Хлебарки в багажа? Тва е някъв нов левъл за мене...

# 316
  • Варна
Може яйца да са били.  No Mouth  По принцип по-често се пренасят бълхи и дървеници. С последните борбата е голяма битка. Не става само с фирма за пръскане. Изхвърлят се цели мебели, матраци, тапети... ужас е. Но на всеки може да се случи, не винаги наемателите са виновни. Аз си бях донесла дървеници в собствено жилище от една хижа. Никакво пръскане не помогна. По стечение на обстоятелствата апартаментът стоя празен една година и те просто си умряха от глад. Иначе могат да живеят без кръв над 6 месеца...

# 317
Случва се, уви.Пренасят се и още как. От Студентски град наемателите дойдоха, а там си ги има. Апартаментът е ново строителство и до тяхното идване нямаше. Не, че обвинявам напразно, но трябваше да снимам какви пъплещи гадинки имаше във всички шкафове, под мокети, нещо невероятно беше. Вдигам килима и микроскопични мънички като мравки, стотици направо. Само в апартамента. После, докато се мъчех да се справя с тях плъзнаха навсякъде из сградата. Сигурно 5 пъти пръскаха в апартамента и не знам още колко по стълбища и общи части. Искаха и да ме съдят от етажната собственост, че и те пръскали.

# 318
Е, чак пък толкова - да те съдят... Като дойдат хлебарки от канализацията, ВиК ли ще съдят... Случват се такива работи, затова се пръска регулярно.

# 319
Само внимавай да не ги пренесеш и у вас.

# 320
Преди много години, за да не пренеса хлебарки в ново жилище, пуснах печката на макс - 2-та котлона и фурната (беше Раховец), в средата на стаята, за 45 мин.-1 час. И пак имаше оживели, които пренесох. Умряха постепенно (или избягаха), през зимата, че нямаше парно. Laughing

# 321
Е, чак пък толкова - да те съдят... Като дойдат хлебарки от канализацията, ВиК ли ще съдят... Случват се такива работи, затова се пръска регулярно.
Е само ме заплашиха, за да покрия разходите евентуално. Не, че се връзвам. 4 дезинсекции по общите части направих, все пак се чувствам длъжна да го направя, не съм безотговорна.

# 322
Е, вероятно е от вас тръгнало, но все пак може да е от всеки апартамент. Чак пък съд за хлебарки...?!?!?

# 323
В случая става дума и за луд домоуправител. За някаква глупост съди и брат ми, който естествено спечели делото. Не се връзвам, че може да ме съди, просто споделям неудачи с наематели. Другото няма общо с темата Blush

# 324
  • София
Да, хлебарки в куфар и ние с майка ми сме пренасяли от чужбина.
Баща ми беше дипломат, работеше в посолство на Бг, живеехме в дипломатически блок  със съседи буквално от цял свят.  Непалци или цейлонци под нас си отглеждаха хлебарките. При едно идване за ваканция с багажа довлякохме в София, в номенклатурен блок в Лозенец. Ние си заминахме, у нас умряха от глад, но съседите от долните етажи пропищяха. Е, чак до съд не се стигна, сами се чистеха.

# 325
Има FB-група за чужденци в България. Само прочетеното там може да ме откаже от идеята да се занимавам с чужденци: голяма част от тях се държат като примадони, а в наемодателя виждат едно голямо зло, готово във всеки момент да ги измами. Много мнителни, с много претенции и винаги готови да докладват в НАП, ако не им се ходи по гайдата. Защото, нали, чували, че тук всичко може, всичко е евтино и всичко е нелегално.

# 326
Защото ближем задника за запада, и премиера ни е мекотело.
Бягай да маршируваш на Червения плац, ъъъ... площад, на Путин - той поне не е мекотело, може да ти хареса твърдата му... ръка. Но както повечето твърди неща, изглежда яко само отстрани, а като ти дойде на главата много скоро почва да боли неприятно.

Чета коментарите долу и си мисля... Да не дава господ да ни дойде на нас това, което им е на украинците в момента. Рентиерите първи ще получите инфаркт (преносно, а пък може и буквално) като видите ракети в скъпоценните си "имоти". И как смисъла на живота ви е в пепел и прах. Тия дето сте много отворени с големите претенции към наемателите, първи ще хукнете по Европата и ще искате да ви се осигури подслон и храна. И там пак ще имате големите претенции, поради което и там на вас ще гледат презрително като "бежанци с претенции", както вие правите в момента.
Само да вметна, че няма да бягам към Европа, аз жовея в САЩ.

# 327
Лъки, зарежи го. Тоя все с някой се кара. Известно време не беше писал, ама от преди година някъде го помня, все ще намери нещо злобничко да изстреля към някого

# 328
  • София
Лъки, току що доказа тезата на Slashy.

# 329
  • Варна
Какво е доказала? Ако не се бъркам, тя по любов замина, не по икономически съображения.

Общи условия

Активация на акаунт