Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 26

• 37 185
  • 787
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Повече от месец не съм имал задържан празен апартамент.
А най-често се отдават за часове, в деня на напускането на наемателите.
Ако е някаква дупка, дето 1 г не може да си намери наематели, нормално е наемът да е нисък. Но ако говорим за топ състояние, търсен квартал, тогава е в пълна сила обратната максима.
Декември повиших от 450 на 500лв на един малък едностаен до парка в Студентски.
Винаги е бил на 500, за пандемията временно го бях намалил. Беше минала 1 година, така че си спазих срока на договора. Наемателят, веднага се наежи, ами щял да се мести. Казах му, "няма никакви проблеми, когато кажеш". Още си е там и "копче" не е казал. Просто това е минималната цена за района, а апартаментът е в топ състояние и микро-локация.

# 481
Чувам че масово са се юрнали да вдигат всички, ама никой не казва колко избяга.
От хората които познавам и са им вдигнали 50% ще се местят.
Та само 1 месец да седи празен и вдигането се обезсмисля. Отделно често се налага и да се прави нещо, ако не е пипано с години иначе увеличение няма да има.
Има супер нагълци, на познат се пробваха да вдигнат  с 300лв, ама сега сигурно съжаляват, понеже се маха

И къде точно ще отидат? На по-евтино!?!?!? Едва ли......
Да не говорим с хамалогията по преместване, депозити, нови хазяи и т.н.
Ако наемателите са с деца, преместването е още по-трудно.
Дали са отишли на по-скъпо или на същото според теб след като се местят??

# 482
Прав им път!
Насила никой никого не задържа.
Като отида в магазина и кажа, че хлябът ми е скъп, казват - Ако искаш!
Същото е...

# 483
  • София

На село и под моста е най-евтино. Друг е въпросът какво постигат с това.
Всеки си прави сметката. Като не му излиза в града, отива на село.

# 484
Така е, прав път на всеки

# 485

Май ти си точно за село, ама това е друга тема.

# 486
Познавам хора, които всяка година аха да се преместят и като видят новите наеми за същата квадратура и обзавеждане, дават назад. Сега пак чувам, че мислят да се местят, подозирам, че на есен пак ще се откажат.

# 487

Май ти си точно за село, ама това е друга тема.

М, да, най-лесно е с лични нападки, когато нямаш аргументи.

# 488
https://business.dir.bg/pr-zone/olx-otchita-skok-ot-71-v-tarsene … imoti-s-tsel-naem

"Любопитна е тенденцията от 40% ръст в търсенето на имоти под наем в платформата за месец април 2022 г., но 20% спад в предлагането. Това вероятно се дължи на отмяната на анти Ковид ограниченията и завръщането на хората в големите градове за работа и живот."

# 489
Това не стана ли през 2021 вече или по няколко пъти ще се връщат хората?
Ако ще се правим на бизнес аналисти, да кажа и аз, че рентиерите може да търсят в олх за цени на конкуренцията и така да объркват статистиката.

# 490
А наемателите не могат ли да търсят и те? И да си изберат това, което ги устройва като съотношение между качество и цена? И не е ли това най-нормалното в една пазарна икономика?

# 491
Аз съм притеснена леко, заради предвиденото увеличението на цената  на парното през следващата зима. Моето жилище е с парно и не знам дали високата му цена няма да откаже някои от потенциалните наематели.

# 492
А много от имотите са с дограма на 40-50 години и парното ще е колкото наема много скоро, а нали пак повечето не искат да влагат нито лев в ремонти.

# 493
  • София
И при нас е с парно, но имаме и висок клас климатици, които стават и за отопление. Един вид, наемателите имат избор донякъде.

# 494
С пвц дограма е при мен.
То ясно, че  може да спре парното, но пак ще има разходи и за него и то чак след изравняването ще станат ясно парите, които ще се дължат. А дотогава тези сметки рябва да се плащат, дори само сградната да остане накрая, пак няма да е малка сума, и не знам дали ще искат да я плащат и нея....

Общи условия

Активация на акаунт