ПАРИЖ - 16

• 46 137
  • 782
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,породи ни се една идея в главата с една приятелка да отидем до Париж следващата година,може ли да ме насочите в кои месеци има изгодни самолетни билети за Париж.
Февруари-март и октомври- ноември.Следете уиз и Раян Еър.Успех!

# 511
  • София
Здравейте,породи ни се една идея в главата с една приятелка да отидем до Париж следващата година,може ли да ме насочите в кои месеци има изгодни самолетни билети за Париж.
Февруари-март и октомври- ноември.Следете уиз и Раян Еър.Успех!
Но имайте предвид, че това НЕ са най-подходящите месеци за посещение в Париж.
Студът, вятърът и дъждът, може да ви пропречат да се насладите на романтиката на града.

# 512
Благодаря,започвам да следя за билети и темата.
Приятно пътуване на всички!

# 513
  • София
Пуснаха билети за Айфеловата кула за нашите дати.Макар да знам,че всеки час е подходящ за посещение се колебая между дневни /следобедни/ и вечерни по залез около 20 часа.
От сайтовете за синоптична прогноза на кой се доверявате най-много?

# 514
  • София
Пуснаха билети за Айфеловата кула за нашите дати.Макар да знам,че всеки час е подходящ за посещение се колебая между дневни /следобедни/ и вечерни по залез около 20 часа.
От сайтовете за синоптична прогноза на кой се доверявате най-много?
За близките дни - на всички. За след седмица ... трудно.

Относно часовете на посещение - винаги съм препоръчвала на приятелите ми следното:
 - На тези, които са за пръв път в Париж и за прърви път на Айфеловата - нека видят Париж в дневна светлина - така по-лесно ще се ориентират какво виждат.
- На по-често ходилите - нека разнообразят с нощна гледка.
- На по-търпеливите - качете се в края на светлите часове, изчакайте залеза и вижте и светлините на Париж. Но ... последните наистина трябва да са търпеливи, а времето да не е студено, защото минават повече от два часа.

# 515
  • Русе
Евтини билети има за всички месеци, ако се купят по-рано и се следи.

# 516
  • София
Eiger благодаря!Докато се оплаквах,че няма да можем да се качим на върха на кулата,сега се чудя кой час да избера.Сайтовете за времето даваха различни прогнози,но вече се "уеднаквиха" 23-30 градуса,според някои ще вали,според други не.
Да попитам наскоро посетилите Париж.Според МВнР не се иска сертификат за влизане във Франция.Някъде искали ли са сертификат?И къде се изисква носенето на маски?Ясно е,че ще взема такива.
В момента Раян Еър са пуснали 20% намаление до различни дестинации вкл. Париж Бове.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 16:00 от Ali97

# 517
В момента иска ли се някакъв сертификат за Ковид ( тест или др) в самолетите и wizz дали имат някакви изисквания за маски например?

# 518
И мен ме интересува за сертификатите ? Доколкото разбрах вече може да влизаме във Франция свободно както преди пандемията ?

# 519
  • Sofia
Никой нищо не иска в момента.

# 520
  • Варна
Следя Уизз и летя с тях откакто са се появили.Няколко пъти подробно се обяснява във форума за УИЗЗ как се купуват най - изгодните билети от нискотарифни авиокомпаний.Ще си позволя да го обобщя и напиша пак , дано помогна. За да купиш изгоден билет трябва да имаш здрави нерви. Цените се движат почти синусоидално,ту се вдигат ту падат. Набележете си ден и час на полетите в двете посоки и преровете разписанието за вашата дестинация и вижте най-ниската цена.Препоръчвам да се гледат поотделно билетите на датите ви за отиване и връщане за  най – ниска цена.Ако сте започнали да следите достатъчно рано-5-6 месеца преди полета, не се страхувайте да купувате поотделно билетите за отиване и връщане.Практиката показва ,че няма начин билетите за отиване и връщане в  един и същи ден да са на най - ниска цена .По този начин до Брюксел спестих 75 лева ,а до Париж почти 200. Търпение му е майката , издебнете съответната най-ниска цена за отиване и за връщане , въпреки че са в различни дни.Така сумарната цена ще ви дойде възможно най-ниска.Има случай и когато  полета не е запълнен и най – ниските цени доста преди полета да станат ниски и си стоят такива до края , но напоследък това не се случва.Няма начин 2-3 месеца преди полета поне веднъж да не дойде най-ниската цена.Следете цените често ,защото има случай да се сменят и 2 пъти на ден и най -ниската цена на моите дати да стой  само ден.Направете си и сметка колко пъти ще пътувате в годината и имате ли изгода да си купите клубна карта.Няма случаи ,ако си набележа 6 месеца предварително най – ниска цена сетне да се появи по-ниска или пък най-ниската цена да не се появи поне още 2-3 пъти.Винаги плащам в ДСК защото е най-ниска цената на плащането и има ДСКклон на 100м.( или онлайн ) . Не знам дали обясних достатъчно ясно.

# 521
  • София
peterky2002, хубаво ще е съветите Ви, да бъдат съобразени и с днешната динамична обстановка.
Лично аз, ако трябва да пътувам сега, ще си купя билетите за двете посоки наведнъж - така при отмяна от авиокомпанията на първия полет, ще ми върнат парите и за втория.

Ако за всяко пътуване си дебна билетите по 6 месеца, трябва да напусна работа и да следя само билети...
А ако трябва да си плащам билетите в ДСК - никога няма да летя май - излишно губене на време и общуване със служители, без да има нужда.

# 522
  • Русе
Как давате съвети на ангро, чак ви се чудя. То и въпросите повечето такива. За билети , за програми , за отсядане. Всичко е толкова индивидуално и от към настройки и от към интереси и от към бюджет. А нещата в това ковидно и военно време се променят ежечасно. Направете си собствен план, следете си полетите. Разгледайте он-лайн забележителностите - това вашето нещо ли е? Ако пътувате много с Уиз може да си откриете кредитна карта, кобрандирана в ДСК и да плащате с нея, като получавате дискаунт клуб - проверете си го, изгодно ли ви е, не е ли. Има 100 платформи за хотели, квартири и т.н. с различни удобства и цени. Както и различни начини за придвижване от шатъл, през влак до блаблакар, също с различни удобства и цени. Гледайте официалните сайтове за ковид мерки, а не кой какво рекъл някъде по форума, какво му искали или не му искали - ако е официално значи може и да го поискат. "ама аз минах метър" да бе, ама другия може и да не мине.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 14:36 от elan

# 523
Ali97, 20 часа за качване на Кулата, ако пътувате скоро, е перфектен!
Точно по залез, виждаш Париж на светло, точно по залез, докато слезеш и на тъмно. Разкошна гледка!
Снимките са от петък.
Скрит текст:

# 524
  • В офиса
Как давате съвети на ангро, чак ви се чудя. То и въпросите повечето такива. За билети , за програми , за отсядане. Всичко е толкова индивидуално и от към настройки и от към интереси и от към бюджет. А нещата в това ковидно и военно време се променят ежечасно. Направети си собствен план, следете си полетите. Разгледайте он-лайн забележителностите - това вашето нещо ли е? Ако пътувате много с Уиз може да си откриете кредитна карта, кобрандирана в ДСК и да плащате с нея, като получавате дискаунт клуб - проверете си го, изгодно ли ви е не е ли. Има 100 платформи за хотели, квартири и т.н. с разбични удобства и цени. Както и различни начине за придвижване от шатъл, през влак до блаблакар, също с различни удобства и цени. Гледайте официалните сайтове за ковид мерки, а не кой какво рекъл някъде по форума, какво му искали или не му искали - ако е официално значи може и да го поискат. "ама аз минах метър" да бе, ама другия може и да не мине.
Mи, дай да хлопваме кепенците на всички такива теми тогава. То всичко е индивидуално, даже кои забележителности ще ти харесат. Да, хората сме различни, но не сме чак толкова различни, че един с един да не можем да намерим сходни интереси. И всъщност масата тук сме средностатистически - нито тънем в лукс, нито отсядаме в хостели. Когато някой ще похарчи 2-3, или 5 хиляди лева, иска поне да е с препоръка защо ще ги харчи. И всъщност тук си говорим и това е приятното.
Разбира се отговорността за пътуването си е на пътуващия, но е много по-спокойно друг, вече минал по този път да го успокои, или да му попречи да направи грешка. За това е и споделянето на опит. Като пример, преди няколко седмици дадох линк към прекрасен апартамент, който веднага бих наела. Няколко потребители ме успокоиха, че кварталът не е опасен, но на няколко други места пък прочетох, че всъщност точно това каре около Les Halles и по  rue St Denis, та даже до метростанция Étienne Marcel, са си гаднички (dicey) Т.е. аз си нося отговорността, но съм отворена и оценявам всякакви съвети.

Общи условия

Активация на акаунт