ПАРИЖ - 16

• 46 130
  • 782
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Никакви тестове и сертификати не искат в Париж. Днес се прибрахме.

# 286
Никакви тестове и сертификати не искат в Париж. Днес се прибрахме.
Хайде разказвай:)

# 287
  • Бургас
Бяхме в апартамент arbnb близо до стадиона. После прочетох, че се води опасен район, но като цяло ми хареса и апартаментът, и районът, стига да не ходиш по него нощем.
Всички основни забележителности обикалях с аудиогид - бях ги поствала тук - Iziravel и Touring bee. В първия има много безплатни на руски и английски. Това са джипиес екскурзии, много добре построени и с хубави разкази.
Посетих препоръчания ресторант  La Crémaillère на площад Тертр, но не ми допадна кухнята. Предишният път преди месец съвсем случайно попаднах в едно малко ресторантче пак в Монмартър, но не му запомних името. Кухнята беше превъзходна. А сега - не.
За трансфер ползвахме Ивайло - доколкото разбрах не точно него, прати друг шофьор. На идване беше леко тегаво, че докато развози другите пътници и пребори задръстванията, минаха два часа. Днес за един стигнахме до Бове.
Не знам какво да пиша още, ако има въпроси съм на линия.

# 288
  • Русе
Сертификатите за влизане в страната не са отпаднали https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/deplacements, макар вътре да не се изискват вече.

# 289
  • Бургас
Не ги искат на влизане в страната, на летището вече няма пункт. Преди месец имаше и ги искаха, сега - не. От Бове ми е инфото, не знам дали ги искат на Шарл де Гол.

# 290
  • Русе
Може да ги искат на София за да те качат в самолета. Дъщеря ми се прибра онзи ден и са ги проверили на пас контрола на Т1

# 291
  • Бургас
На нас не ни ги искаха абсолютно никъде. Нито в София, нито в Париж. Но може да проверяват на случаен принцип. В центъра на Париж ми направи впечатление, че има много улични кабинки, в които се правят тестове за Ковид.

# 292
Искаха ни сертификати в София, за да се качим на самолета. В Париж никой нищо не ни е искал. Утре летим на обратно и не знам дали ще искат 🤷♀ В Дисни беше ненормялна работа, чакане между 30 и 60 минути за хубавите атракции.

# 293
  • На планетата Земя
30 до 60 минути чакане за атракция е съвсем нормално за Дисниленд Париж. Вие  какви очаквания имахте за опашките там по това време на годината?

# 294
За моята кратка екскурзия сега ще ви разкажа. На 01.06 летях от София до Бове с уизеир, полета имаше около 1.30ч закъснение. Искаха сертификат или тест. Аз минах със сертификат за преболедувал. От летището до Париж с шатъл (около час и нещо беше пътя), от там с метро 1 и 9. И искам да благодаря на българката с малко дете, която ми помогна с билетите. Малко трудно намерих станцията на метрото понеже имаше ремонт около Порт Майо, но успях. Метрото е наистина лесно за ориентация, освен на големите спирки като тази на Лувъра 😅. Мястото ми на отсядане беше близо до главните атракции. С метрото за няма и 30мин, а метро не чакаш, идва на всеки 2мин. И двете ни вечери си прекарва е на Айфеловата кула. За съжаление от 1вия загубих не малко заради полета. Но успяхме да посетим музея с балони. Уникално място, наистина препоръчвам да се отиде. Не се чака много, бързо минават опашките и е страхотно и за големи и малки. След него си изкарахме вечерта на Айфеловата кула. На другия ден бяхме в Лувъра, наистина е предимство Париж да се посети до 25г. На нас ни бяха безплатни билетите, опашка имаше голяма, вътре успяхме да посетим най-желаните места, останахме без крака обаче 😅. На Мона Лиза имаше опашка за гледане, разбира се. След това се разходихме по Шанз Елизе, видяхме арката и по-обичайния ред отидохме на Айфеловата кула. Първата вечер чакахме бая време за светлинно шоу, но такова нямаше. Кулата за свети към 22.00ч, но немалка част от нея не светеше, а така го чакахме. На следващия ден аз трябваше да си ходя с Райънеър, полета ми беше ранен и се притесних как ще стигна до там като имах билет за връщане с шатъл. Метрото до нас работеше от 5.30ч., а другото което ми е на 15мин. В 5.00ч, което пак не ме остройваше, понеже шатъла ми го даваше 5.55ч. До ре че беше приетелката ми да ме светне за нощен автобус и видях в друго приложение че мога да стигна с него. Стигнах благополучно, дори по-рано на летището, а то огромна опашка. Като ми даближи часа аз и още няколко българи казахме че сме за София и ни пуснаха да минем през проверката. За късмет, с този полет всичко беше благополучно. Там не ни искаха сертификати!
Извинявам се за дългия пост 🤗

# 295
За моята кратка екскурзия сега ще ви разкажа. На 01.06 летях от София до Бове с уизеир, полета имаше около 1.30ч закъснение. Искаха сертификат или тест. Аз минах със сертификат за преболедувал. От летището до Париж с шатъл (около час и нещо беше пътя), от там с метро 1 и 9. И искам да благодаря на българката с малко дете, която ми помогна с билетите. Малко трудно намерих станцията на метрото понеже имаше ремонт около Порт Майо, но успях. Метрото е наистина лесно за ориентация, освен на големите спирки като тази на Лувъра 😅. Мястото ми на отсядане беше близо до главните атракции. С метрото за няма и 30мин, а метро не чакаш, идва на всеки 2мин. И двете ни вечери си прекарва е на Айфеловата кула. За съжаление от 1вия загубих не малко заради полета. Но успяхме да посетим музея с балони. Уникално място, наистина препоръчвам да се отиде. Не се чака много, бързо минават опашките и е страхотно и за големи и малки. След него си изкарахме вечерта на Айфеловата кула. На другия ден бяхме в Лувъра, наистина е предимство Париж да се посети до 25г. На нас ни бяха безплатни билетите, опашка имаше голяма, вътре успяхме да посетим най-желаните места, останахме без крака обаче 😅. На Мона Лиза имаше опашка за гледане, разбира се. След това се разходихме по Шанз Елизе, видяхме арката и по-обичайния ред отидохме на Айфеловата кула. Първата вечер чакахме бая време за светлинно шоу, но такова нямаше. Кулата за свети към 22.00ч, но немалка част от нея не светеше, а така го чакахме. На следващия ден аз трябваше да си ходя с Райънеър, полета ми беше ранен и се притесних как ще стигна до там като имах билет за връщане с шатъл. Метрото до нас работеше от 5.30ч., а другото което ми е на 15мин. В 5.00ч, което пак не ме остройваше, понеже шатъла ми го даваше 5.55ч. До ре че беше приетелката ми да ме светне за нощен автобус и видях в друго приложение че мога да стигна с него. Стигнах благополучно, дори по-рано на летището, а то огромна опашка. Като ми даближи часа аз и още няколко българи казахме че сме за София и ни пуснаха да минем през проверката. За късмет, с този полет всичко беше благополучно. Там не ни искаха сертификати!

Може ли повече информация за музея с балони,може и на лично съобщение.  Благодаря 🤗

# 296
Ако някой се намира в Париж утре, може да се възползва от безплатен вход в следните музеи:
https://vivreparis.fr/paris-musees-gratuits-dimanche-5-juin-2022/

# 297

Може ли повече информация за музея с балони,може и на лично съобщение.  Благодаря 🤗
Да това е клипчето което ни спечели https://www.instagram.com/reel/CdM10TTo-Au/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Билети нашите мисля че бяха 18 евро. Само от басейна с балоните ни дадоха малко повече зор да излизаме, заради другата група. Иначе в другите може да си стоите колкото ви хареса. Временно е искам да отбележа, че са до 21 август. Това е сайта от който взехме билети. https://www.visitparisregion.com/en/products/exhibition-ticket-p … atable-experience

# 298
Искаха ни сертификати в София, за да се качим на самолета. В Париж никой нищо не ни е искал. Утре летим на обратно и не знам дали ще искат 🤷♀ В Дисни беше ненормялна работа, чакане между 30 и 60 минути за хубавите атракции.

Може ли малко инфо? Сряда летим, четвъртък сме в Дисни. Какъв ден от седмицата бяхте там, в колко сутринта отидохте, кога се събра най-много народ? Планираме да сме там в 9 (отварят в 9.30). За опашките не ни е чак такъв дерт, защото две от децата ни ще влязат с инвалидни билети, а към тях има fast pass за цялото семейство. Но блъскането с тълпи ме притеснява....
Вътре къде си купувахте нещо за ядене? Има ли опция без резервация? Или да си носим сандвичи и вода от Val D'Europe.

За сертификати, и трите семейства не получихме бордни карти, а само ...едно нищо, на което пише да се явим на гише на Уиз за проверка на документите, тогава ще ни бъдат издадени бордни карти.

Талоните по 10 билета (разбрах, че има и карнети за 14.90 и отделно 10 билета с отстъпка за 16.90), само за метрото ли стават? Могат ли да се ползват и за автобусите?

Могат ли да се ползват и за автобусите в Сери? Ако не - от Val D'Europe ли се купуват билети за техните автобуси? Наели сме си къща на 1 спирка от гарата и със спирка пред входа за директен рейс до Дисниленд.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 21:44 от Змимка

# 299
В петък бяхме в Дисни, отидохме в 9:15, опашка на влизане нямаше, имаше вътре на самите атракции, но щом няма да чакате значи всичко е точно. За тълпите те са само на опашките. Храна е хубаво да имате, защото няма достатъчно маси за сядане, вода също си носихме много време отнема закупуването й. Ние се чекира ме онлайн и си имахме бордни карти, Начо на гише също може. Сертификати ни искаха на летището в България за излитане към Париж,ние не знаехме и от там стана объркването. Във Франция никой никъде нищо не ни е искал. За билетите не съм компетентна някъде в хредпите страници бяха писали.

Общи условия

Активация на акаунт