ПАРИЖ - 16

• 46 152
  • 782
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Потърсих в групата във ФБ “Българи в Париж”, но не открих Ивайло, който споменавате тук. Моля за насоки.
И още нещо, понеже никъде не видях- Uber ползвали ли сте в Париж? Прочетох, че има, но нямам представа доколко е популярен като метод за придвижване.

# 436
  • Бургас
Съветът ми е да не разчиташ на Юбер. Особено за по-кратки разстояния. Не винаги идват и отказват поръчки в последния момент.
+33783666878 - Ивайло

# 437
  • София
Здравейте, имам въпрос свързан с придвижването в града с малки деца. Кацаме в Бове в понеделник вечерта, от там с бус до Париж, който доколкото видях ще ни стовари на гара Майо.
От там с нещо,предполагам метро  хващаме РЕР А посока Дисни - хотелът ни е в Торси. На следващия ден, общо 3 дни, ще ползваме само РЕР А от хотела до Дисни и обратно, т.е. имаме 3 дни по 2 пътувания в зона 5.
На третия ден след Дисни минаваме за багажа през хотела и от Торси се връщаме в Париж за 1 вечер, в хотел в зона 2 (има смяна на РЕР А с метро до Mairie de Chily
 На следващия ден пътуванията са: с метрото от Mairie de Clichy до айфеловата кула и обратно до хотела за багажа, след това с метрото от St Ouen до гара Майо и на буса за Бове.

Децата ни на 8 и 3 години. Доколкото разбрах малката се вози навсякъде безплатно. Въпросът е с кои билети/карти да пътуваме? Хартиени карне 10 бр вече няма, има безконтактни - но не разбрах как се купуват и ползват? Navigo Easy май е приложението? Мога ли на 1 телефон да имам и стандартни и намалени за детето билети? И дали важат за зона 5 или само 1 и 2. Моля за съвет и благодаря.
По спомени от м. март, децата до 10г. пътуват с намаление. Незнайно защо обаче, на касите редовно се правиха на разсеяни и  ни даваха само билети на стандартни цени( ползвахме карнети), та затова препоръчвам да си купувате от автомати. За пътуването към Дисни си взехме от там, като си обявяваш  спирка, възраст на детето и съответно ползваш и отстъпката за него.

# 438
  • София
Моите пък наблюдения са, че французите много използват Uber. На прибиране от един бар само аз поръчах такси и чаках много дълго време. На летището пък в последния момент успях да откажа колата, която вече пътуваше към мен. Май всичко е до късмет и всеки има различен опит.

# 439
... Със сигурност има сметка, ако се гледа само един човек, защото 10 единични билета са ти 19 евро, а 10 билета, качени на навиго карта излизат 14,90 + 2 евро = 16,90 евро.
Неудобството е, че всеки пътник трябва да има навиго карта с качени на нея 10 билетчета. И ще въпрос на пресмятане какви движения ще правите и дали си заслужава.

https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/t-ticket-navigo-easy-pass-and-telephone

Здравейте, сравнявам горепосочените билети и тези https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/paris-visite-travel-pass
които за 1 ден са 12/6 евро. Доколкото разбирам от описанието им важат за неограничен брой пътувания в рамките на деня, за който са купени и в съответната зона. Т.е. само за 1 ден и само в зона 1, по-изгодно е пас, а не карнетите?

# 440
Здравейте,
Наближи и нашето пътуване. Изчетох тази и предишната тема, но не намерих инфо за вечерните обиколки с туристически автобус. Някой ползвал ли е услугата, заслужава ли си, може ли изобщо нещо да се види?
Обмислям го като вариант, тъй като ще сме за кратко, с дете, а през деня е жега.

# 441
  • На планетата Земя
Чудесни са разходките с бус тип hop on hop off. Виждат се всички основни неща, красота!
Не е нужно да чакате да се стъмни. Качвате се на буса към 19 часа, хем няма да е тъмно, хем няма да е толкова топло.

# 442
Привет, да помоля за препоръки за заведения за хранене. Всякакви насоки ще са ми полезни.

# 443
  • Sofia
Благдаря и тук за контакта на Ивайло! Свързах се с него и уредих трансфера.

Някой вечерял ли е на корабче по Сена? Решила съм да резервирам, но ако имате лични впечатления, ще съм благодарна да споделите.

# 444
Bise Pise, от Майо с метро 1 трябва да стигнете до спирка Charles de Gaulle – Étoile. Оттам хващате РЕР А до Торси.
Ако парите не са проблем, може да разгледате и възможността да пътувате с такси от Буве до Торси. Ще ви спести доста таралянкане с малките деца.

Благодаря за отговорът. Честно казано се ориентирах с какво да стигна от летището до хотела в Торси и като цени и като време. Трябва да проуча идеята за директен трансфер с такси или рент а кар. Можете ли да ми кажете как стоят нещата с такситата? Примерно с такси на километър ли се плаща или е фиксирано, колко е на км? И коя фирма да изберем на място?
Ако може да ме ориентирате и към рент а кар компания, в която да проверя цени и изисквания?

# 445
На първа страница, в първия пост има линкове към шатъли и таксита. Има възможности за проиграване на маршрут и със сигурност ще се ориентирате и в цените...за фиксирани цени на таксита аз не съм чувала

# 446
Видях ги, но всички шатъли са от Бове до Дисниленд, а на мен ми трябва до Торси, а такситата дори не мога да избера Бове. Затова питах и за фирма такси (да няма копърки като при нас) или за фирма рент а кар, която някой е ползвал (защото в интернет фирми бол, но ми се иска нещо проверено).

# 447
  • На планетата Земя
Ползвам Джон от ezyshuttle и давам контакт.
Пишете му мейл с въпрос, надали цената му Бове-Дисни ще е по-различна от Буве-Торси, те са на еднакво разстояние.

За качеството на услугата гарантирам лично.

https://ezyshuttle.com/

# 448
Аз ползвах RS Transports, наистина от Дисниленд до Бове...но си контактувахме чрез и-мейли...ако бях на ваше място щях да им пиша да дадат оферта за маршрута, който искате, колко човека сте и с какъв багаж сте и ако ви устройва цената се уговаряте за дата и час...Бове си е далеч от Париж, градските таксита сигурно няма да са изгодни

# 449
  • На планетата Земя
Зори, вече НЕ препоръчвам рс транспортс. Имах с тях страаашна греда този юли. Ама такава страшна издънка, страшна. На всичкото отгоре 3 седмици след случката получавам WhatsApp съобщение от шофьора на таксито , че ме чака пред хотел едикойси в Париж и мен ме няма, къде да ме намери, защо правя така, как може и т.н.. Зададох му няколко подвеждащи въпроса, изпрати ми скрийн шот на "резервацията ми" с начална и крайна точка. Оказа се, че пише на грешен човек (мен) и изтръпнах, като си помислих как го чакат реалните клиенти. Те трябваше да хванат полет за Австралия и мисля, че са закъсняли фатално или са се спасили сами (както направихме и ние с Джон, когото иначе ползвам постоянно; това защото съм проста и реших да си спестя едни 15 евро).

Общи условия

Активация на акаунт