ПАРИЖ - 16

• 46 027
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Често се споменава в темата за някакъв магазин за парфюми близо до Айфеловата кула. Може ли насоки как да го намеря? Всякакви препоръки за магазини са добре дошли Simple Smile

Не е магазин за парфюми , а фри шоп магазини в които има И  парфюми Simple Smile
 парфюма който купихме за 60 от фришопа на Риволи( там магазините са 3 около северния вход на Лувъра, има още три около Айфеловата кула мисля на улица де СУФРЕН на запад  от самата кула ) , същия  в Сефора е 70 евро , на   фришопа на летище Бове парфюма  е 50

# 676
Здравейте,
Сърдечно благодаря на всички, които са създали тази тема и оставят съвети, ценна информация за пътуване до Париж. Следвах съветите ви и това улесни многократно престоя ни във френската столица. Бях в Париж преди 30-на години и видях, че днес много неща са различни - Дефансът днес не е градът на бъдещето отпреди, но Шан-з-Елизе е жива и различна. Входът към Лувъра от спирка на метрото Palais Royal Musee du Louvre е наистина най-бърз. Препоръчвам малкото италианско ресторантче Libertino - прекрасно е, а багети и кроасани вземете от там, където видите опашка от Парижани - те никога не се редят на опашка случайно. Забележителностите са важни и е добре да се видят, но за мен Париж се вижда най-добре от високо (кулата Монпарнас, Триумфалната арка) и по улиците - отделете време за това.

# 677
  • В реалния живот
Здравейте,
И аз да дам отчет на нашето пътуване до Париж, в знак на благодарност на проченетото тук.
Бяхме за 7-дни в началото на септември, бяхме за пръв път в Париж и там отпразнувахме пълнолетието на дъщеря ни. Ето какво научих от тази тема и потвърждавам, че ни беше много полезно.

- Ивайло и екипа му за трансфер Буве-Париж и обратно. Ние пристигнахме с късния полет на Уиз и трансфера беше много добре организиран, в полунощ ни остави пред вратата на апартамента. На връщане също всичко беше наред. Препоръчвам!
- Карти Навиго, седмични - носехме си снимки по препоръка от тази групата и беше удобно.
- качване на Айфеловата кула в час преди залез - така че виждаш на светло, през златния час и по тъмно. Също по препоръка от тук 7 дни преди датата пускат билети за Айфеловата кула.

Друго да препоръчам
- бяхме наели апартамент в 15-ти район от Airbnb, рядко попадах на препоръка за този район в темата, а се оказа много близко до Айфел, Сена, много спокоен, препоръчвам го. Нашият апартамент беше на 130 Rue Saint-Charles. Имаше една особеност, че вътре бяха всички вещи на собственика, мисля, че има такава тенденция. Но пък беше някак френско Simple Smile
- за хапване - бях прочела, че има хубави ресторанти с 1 звезда мишлен. Мъжа ми рови в сайта на Мишлен и имаше списък, но успяхме да посетим само един, близо до нас, много приятен L'os a Moelle. Другите ще ни останат за следващия път. Около нас на улицата имаше перакни, нещо като кулинарни магазини, вторник и петък фермерски пазар - и аз без да знам френски се разбирах добре с продавачите, любезни и отзивчиви. Пробвахме и други места -приятно квартални тип бистро, местата за хапване в музеите и случайно попаднали.

Ето накратко нашата програма. Бяхме малко като ютюбър туристи, но следващия път по-спокойно
-първи ден късно пристигане
-втори ден късно ставане, разходка в района, купуване на карти, снимки около Сена, избор на торта и 18,30 Айфелова кула
-трети ден - рожден ден, пълноление, Дисниленд до тъмно и видяхме зарята.
-четвърти ден - галерия Лафайет, терасата й, привечер музей Орсе /четвъртък работеше до 21 часа/
-пети ден Лувър /работи до 21 часа/. И двата дни с удължено време ми се стори, че има доста хора
-шести ден - разходка градините около Лувъра и двореца, остров Сите, Сейт Шапел, Латински квартал и оклоности
-седми ден - Версай и привечер Шанз елизе и Триумфална арка
-осми ден - Монмартър и Сакре Клюр

Искам пак, защото имам списък с още забележителности, списък с градини и списък с ресторанти. А и вече малко опит с Париж Simple Smile

Това е! Благодаря на всички споделили преди мен! Приятни пътешествия!

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 11:23 от TanyaMG

# 678
Tanya, много благодаря за споделеното! Изключително полезен пост!

# 679
Ние в крайна сметка рвшихме да идем април-май.
Първо ходене ще ни е.
Звънях на агенция, чиято оферта ми допадна много, защото беше 6 дни, последния ден е Дисниленд и беше идеално структурирана и включено всичко, на което държа.
Аз държа И на  Дисниленд, но не ми е с приоритет(защото гледах и екскурзии само за там има).
Заради малката, искаме да я заведем там и да прекарваме един ден.
Обаче в офертата има само две дати, които са зимата и не ме устройват.
Ще чакам да се явят пролетно - летните оферти.
Защо вече не са обявени, не знам.
Не е толкова рано.
Иначе, другия вариант си е сами да си ходим (то май така ще стане).

Ще ви чета занапред за да съм в час.
Благодаря ви за всичко, което пишете🌹

# 680
  • На планетата Земя
Никога не бих отишла в Париж и Дисни организирано. Това ще е пълно мъчение, загуба на време. Можеше спокойно да си организирате всичко сами, тук има толкова полезни идеи.

# 681
Ами и аз си мисля, че сами ще е по-добре.
Просто проучвам нещата и още съм в много в началото.
Досега каквото сме организирали сами винаги е било чудесно и за нас много по-добре.

# 682
  • Sofia
1000% подкрепям мнението на Mileto. Това, да се влача в стадо където и когато ми кажат, да ходя и гледам и каквото искам, и каквото не искам, някой друг да разполага с времето ми и т.н.  ми се струва адски неинтересно и уморително.

# 683
  • ВАРНА
Само изчаквам дъщеря ми да приключи със седмия клас и с всичките му екстри, и ще планирам отново Париж. Но ще трябва да е в топло време, защото съм набелязала този сладолед с шам фъстък https://bachir.fr/en и едни сладкиши от многолистно тесто с карамел от тук https://frappeboulangerie.fr/gallerie-photo

При планиращите сами - не бих повторила Париж в края на март - началото на април. Нестабилно време, студено, дъжд.

# 684
И аз подкрепям самоорганизираните пътешествия за тази дестинация.
Не видях смисъл да взимаме индивидуални карти навиго със снимки, тъй като имаше 10 билета в карнет. 2 такива ни стигнаха на 4-та за целия престой. Планирам догодина отново ходене, че беше много хубаво:)

# 685
1000% подкрепям мнението на Mileto. Това, да се влача в стадо където и когато ми кажат, да ходя и гледам и каквото искам, и каквото не искам, някой друг да разполага с времето ми и т.н.  ми се струва адски неинтересно и уморително.

Все повече идвам и аз на това мнение.
Справяме се доста прилично и сами в големите мегаполиси. Правим си чудесен план. И темите тук много са ни помагали.
И когато сме си ходили сами сме били в пъти по-доволни.
Отделно, че тълпите са досадни, влачиш се с тях, по техния план, често се препуска много набързо за да може да се види повече за малко време.
А и излиза по-евтино доста често.
Мен ме притеснява само детето.
Тя не е научена на много обикаляне и не знам как ще издържи.
На 6 години и няколко месеца ще е тогава.
Искам да идем сега, защото сега имаме възможност.
Много хора се опитват да ми обясняват, че била малка, че нямало нищо да помни, че не е за такива екскурзии.
Даже и ММ. Той е доста скептичен.
Доскоро и аз бях повече на неговото мнение и затова и досега никога не сме я водили с нас извън държавата, но много искам да я заведем в Дисни и не ми се чака.
А аз искам да посетя Версай, най-вече заради това отивам.

# 686
  • Sofia
Доказано е, че децата помнят всичко след 4- годишна възраст.
За да свикне да ходи и да издържа, трябва по- често да я водите Wink
Нашата я помъкнахме, когато беше на 4 месеца и не сме спирали. Много съм щастлива, за което, защото скоро ще стане на 15 и не знам още колко ще има желание да пътешества с нас.

# 687
  • Пловдив
Нашата пътува навсякъде с нас.
Бяхме в Париж с нея, Гърция, Турция , морета, планини, еко пътеки, пещери. На 2.2 години е. Не подценявайте децата, по- умни са отколкото понякога мислим, а и разбират всичко. Тези навици се изграждат от рано и според мен всяко нещо има значение и има отражение на детето.

Естествено с 2 годишно няма как да се разгледа Лувъра или Версай, но затова пътувахме с компания и се редувахме за тези си посещения.

# 688
  • Sofia
Здравейте! Благодаря на всички за ценната информация!
Планираме Париж за априлската ваканция, но виждам, че тогава е католическия Великден. Чудя се дали тогава работят забележителостите - в неделята на 9.04 предполагам не, но дали на 10 ще работят, както заведения и тн?

# 689
Всичко си работи на Великден.

Общи условия

Активация на акаунт