ПАРИЖ - 16

• 46 006
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
За самолетните билети ,когато излезнат новите разписания потърсете удобни дати с хубави цени.
За хотел,където считате ,че ще ви е удобно.
Здравейте
И ние с моето семейство планираме разходка до Париж. мисля  си нещо май или юни.
Пишете когато излязат новите разписания, това как и кога се случва
И колко се смята за нормално като цена за апартамент за 4 човека. С две деца на 13 и 16 години сме.не сме претенциозни важното е да има къде се наспим спокойно и да се изкъпем . Препоръчвате air bnb , а booking
или не  е добре

# 706
  • На планетата Земя
Няма нужда да чакате разписание, полетите вече са налични - нормални, лоукост.

# 707
  • Русе
Всичко е добре, щом ви харесва и ви е по джоба. Аз лично купувам билети около 3 месеца преди плануваните дати - говоря за лоу кост компании. Цените са различни в различни квартали и предградия. Направете си сметка - цената на настаняване в по централен квартал и пеш или цена настаняване +транспорт /какъв транспорт/, както и време - комплексно е. Затова му викат "планиране". Ние, освен първия път, винаги сме отсядали в предградия или в крайните части на кварталите - по-евтино е + карти за транспорта, ако е за повече дни през седмицата, но и така избираме датите  с пристигане в неделя или понеделник и поне 4-5 дни. Картата ти дава свобода на движение, а настаняването е само за сън. Не ми се е случвало да се прибирам преди 23.00 и да излизам след 9.00часа. За това избирам най- евтиното възможно настаняване, за да имаме средства за всичко друго, което ни радва. Уточнявам, без малки деца. Там не съм компетентна.

# 708
Всичко е добре, щом ви харесва и ви е по джоба. Аз лично купувам билети около 3 месеца преди плануваните дати - говоря за лоу кост компании. Цените са различни в различни квартали и предградия. Направете си сметка - цената на настаняване в по централен квартал и пеш или цена настаняване +транспорт /какъв транспорт/, както и време - комплексно е. Затова му викат "планиране". Ние, освен първия път, винаги сме отсядали в предградия или в крайните части на кварталите - по-евтино е + карти за транспорта, ако е за повече дни през седмицата, но и така избираме датите  с пристигане в неделя или понеделник и поне 4-5 дни. Картата ти дава свобода на движение, а настаняването е само за сън. Не ми се е случвало да се прибирам преди 23.00 и да излизам след 9.00часа. За това избирам най- евтиното възможно настаняване, за да имаме средства за всичко друго, което ни радва. Уточнявам, без малки деца. Там не съм компетентна.
Да това за краен квартал и ползване на метро ,предполагам е по удачен вариант и за нас , за да имаме повече средства за други неща.
Дайте някой квартал като пример , горе долу да знам какво да гледам
И колко горе долу цена за  картата за метро( предполагам това е най изгодно)
Аз съм била преди 20 години в Париж  и тогава ползвах седмична карта за Метрото

# 709
  • Русе
Имам поглед основно върху 13ти и под периферика на юг. Дъщеря ми живее там и последните години отсядам при нея - казва се Кремлин, но преди сме отсядаии и по продължението на 13та линия на метро - Сент уан- Сент дени. Както и в Мюдон, който е по-далеч на югоизток, под Иси Мулино. Отворете airbnb задайте си мах цена и разгледайте къде какво има и питайте за конкретни неща. Основното, което гледам е цена и близост до метро. Аз вземам седмична карта за 5те зони. 22евро е цената без картата, с нея +5евро мисля/трябва снимка за нея/. Някои телефони дават опция за зареждане в приложение. Има налични 2 приложения за целта за андроид. Има и за айфон, но не знам кои са. Аз лично предпочитам пластика/има валидност 10 години/ защото може да падне батерия на телефона, нещо да се бъгне....

# 710
Имам поглед основно върху 13ти и под периферика на юг. Дъщеря ми живее там и последните години отсядам при нея - казва се Кремлин, но преди сме отсядаии и по продължението на 13та линия на метро - Сент уан- Сент дени. Както и в Мюдон, който е по-далеч на югоизток, под Иси Мулино. Отворете airbnb задайте си мах цена и разгледайте къде какво има и питайте за конкретни неща. Основното, което гледам е цена и близост до метро. Аз вземам седмична карта за 5те зони. 22евро е цената без картата, с нея +5евро мисля/трябва снимка за нея/. Някои телефони дават опция за зареждане в приложение. Има налични 2 приложения за целта за андроид. Има и за айфон, но не знам кои са. Аз лично предпочитам пластика/има валидност 10 години/ защото може да падне батерия на телефона, нещо да се бъгне....
Благодаря за информацията
Като започна да подготвям нещата ще ви пиша пак за други съвети Wink

# 711
Здравейте, някъде в темите видях, че българин организра с кола трансфер Бове - Париж. Дали някой има координатите му?

# 712
  • София
Здравейте, моля за съдействие за купуване на билети за Айфеловата кула до върха за 27 декември. На първа страница на темата е даден този сайт http://ticket.toureiffel.fr/, който не се отваря. Аз гелдах на този, който се води официален https://ticket.toureiffel.paris/en?reset=1 но за датите около празниците няма билети. Моля за съвет от къде мога да закупя онлайн билети! Благодаря ви!

# 713
  • Варна
Здравейте, моля за съдействие за купуване на билети за Айфеловата кула до върха за 27 декември. На първа страница на темата е даден този сайт http://ticket.toureiffel.fr/, който не се отваря. Аз гелдах на този, който се води официален https://ticket.toureiffel.paris/en?reset=1 но за датите около празниците няма билети. Моля за съвет от къде мога да закупя онлайн билети! Благодаря ви!

0033783666878 Ивайло - от групата българите в Париж.
Летище Бове е много малко,пеша отивате от самолета до залата,вземате багажа и излизате отпред където е касата за шатълите.За 15тина евро вземате билет и пътувате 80 км до Париж ,Порт Мейо.Автобусите тръгват като се напълнят,един след друг докато свършат пътниците,през 10 тина минути.Автогара Порт Мейо е голям паркинг с 2-3 фургона където е касата и почиват шофьорите.От там си купете билет обратно за Бове, защото ако е сутринта на връщане времето е кът.Мисля ,че нямаха дати ,а и вие си знаете датата, часа няма значение , защото след като тръгне първия в 6,автобусите тръгват като се напълнят,един след друг докато свършат пътниците,през 10 тина минути.Ако имате време/и пари / посетете фришопа на Бове,там парфюма който купихме за 60 от фришопа на Риволи( там магазините са 3 около северния вход на Лувъра, има още три около Айфеловата кула мисля на улица де СУФРЕН ), е 50, а в Сефора - 70 евро. Билетите за кулата големите ТА резервират предварително много отрано всички дати  и ако не успеят да ги продадат пускат  на вторична продажба  така че проверявайте до самото пътуване Simple Smile

# 714
Момичета,бихте ли споделили Монпарнас дали е  хубав квартал за нощувки?
Да е близо до Латинския квартал.Също харесахме и 2-3 хотела до площад Италия -но ми се струва ,че е по-отдалечено ,а едни познати ме посъветваха да не спим там-криминслно ли е в тези 2 района?
Ще се радвам на мнения.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 07:45 от macapisa

# 715
  • Варна
общо взето районите по двата бряга на Сена си стават , а опасноста от румънските и бг., крадли в метрото е десетократно по голяма

# 716
  • Русе
Момичета,бихте ли споделили Монпарнас дали е  хубав квартал за нощувки?
Да е близо до Латинския квартал.Също харесахме и 2-3 хотела до площад Италия -но ми се струва ,че е по-отдалечено ,а едни познати ме посъветваха да не спим там-криминслно ли е в тези 2 района?
Ще се радвам на мнения.
Навсякъде може да Ви се види крилминално, зависи от настройката. Има много афро- французи, хора от различни религии, просяци и бездомни във всички квартали. На Плас д' Итали има спирка на метрото. Кварталът е 13 и населен предимно с хора от западна Азия, за това го и наричат "китайския". Има страхотни китайски, тайладски и виетнамски ресторанти. Аз лично го харесвам. Отсядала съм там. Дъщеря ми живее в предградието под него и постоянно минанам от там, когато ходя пеша лятото. В Монпарнас не съм отсядала, но не виждам проблем. Аз лично се притеснявам малко в 10-ти около гарите Ест и Норд. Нищо не са ми правили хората, но има заведения и доста млади афрофранцузи, които са доста шумни и явно се забавляват по техен си начин.
За споменатите нашенски джебчийки, както и просеци си е факт. Дори като чуят бг реч не си правят труда да те "мадам-осват" за милостиня.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 13:03 от elan

# 717
  • Варна
както / каквото искате си мислете - в националния френски отбор по футбол в КАТАР - 9 бяха с цвят абанос Sad . Де да знам колко съм расист ама в САЩ шаренията някак си я понасям докато в РИМ , ЛОНДОН , ПАРИЖ , БРЮКСЕЛ , ВИЕНА ..................май ми идва вповече Sad

# 718
  • На планетата Земя
Доста нетолерантно и не на място изказване. Разочароващо.
Всички се въртим на една планета все пак - и бели, и жълти, и абаносови, и нормални, и прости.
It's A Small World after all - се пее в една атракция в Дисниленд ...

# 719
Благодаря!
Нещо не мога да се ориентирам с тези карти Pass Navigo.
Ако пристигнеш в петък можеш ли да си вземеш до следващия четвъртък  или важат само от петък до неделя?Моля за малко разяснения.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 08:16 от macapisa

Общи условия

Активация на акаунт